Akşam yatmak sabah kalkmak bilmeyenler, aman dikkat! Uykusuzken karar bile vermeyinGece uykusunu düzgün alamayan ve uyku düzeni olmayan biriyseniz uzmanların size söyleyeceği var. Yapılan araştırmalara göre, gece kuşuysanız ve gece uykusu yerine gündüzleri uyumayı tercih ediyorsanız vay halinize! Hemen bir uyku düzenine geçmelisiniz, neden mi?
Gece uykusu cildi kırış kırış ediyor! Uyurken yan yatanlar daha hızlı yaşlanıyorHer gece dinlenmek için başınızı yastığa koyar ancak uyandığınızda yüzünüzde sayısız kırışık ve çizgiyle uyanırsınız. Yaş aldıkça uyku kırışıklıkları giderek artan bir kabusa dönüşür. Bu kırışıklardan kurtulmak çok kolay olmasa da imkansız değildir. Nasıl mı?
6 ila 7 saat gece uykusu kalp sağlığı için daha faydalı olabilirİyi bir uykunun vücut için faydaları inanılmaz ve bunu kanıtlayan araştırmalara her gün bir yenisi ekleniyor. Amerikan Kardiyoloji Koleji'nin açıkladığı çalışmaya göre geceleri 6-7 saat süresince uyuyanların, daha az veya daha fazla uyuyanlarla karşılaştırıldığında kalp krizi veya felç geçirme riskleri en düşük seviyede. İşte araştırmanın detayları...
İyi uyku genç kızları mutlu ediyorİngiliz hükümetine bağlı eğitim birimi tarafından gerçekleştirilen yeni bir araştırma, genç kızların mutluluğu için düzenli ve yeterli gece uykusunun dışında iyi bir arkadaş ortamının en önemli faktörler olduğunu ortaya koydu.
Çocuklar okula uykusuz gitmemeliUyku; uzun ve yorucu bir günün ardından hepimizin kendimizi sarj etmemiz adına yapmak zorunda olduğumuz bir eylemdir. Uyku, ne kadar verimli olursa günümüz dolayısıyla da sağlığımız o kadar zinde olur. Uyku; beyin gelişimi, vücut gelişimi, hücrelerin yenilenmesi, psikolojik ve fizyolojik rahatsızlıkların iyileştirilmesi açısından kusursuz bir süreçtir. Bizler de bu süreci en verimli şekilde geçirmeliyiz. Özellikle gelişme döneminde olan, okul dönemi çocukları uyku düzenini oturtmuş olmalıdır.
Gece uykusu pırlanta, gündüz uykusu tenekeUzman Psikolog Alanur Özalp: "Gündüz uykusu hiç bir zaman gece uykusunun yerini alamaz. Gece uykusunu altın, pırlanta olarak değerlendirirken, gündüz uykusunu da bakır veya teneke olarak değerlendiriyoruz."