Son dakika freelance haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan freelance gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan freelance haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 101 freelance haberi bulunmuştur.
İTO'dan çalışma hayatına ilişkin talep ve beklentilerİTO Başkanı Avdagiç, “Kısa çalışma ödeneğinin ekonomik şartlardan dolayı istihdamını koruması gereken firmalar için etkin olarak kullanılması konusunda daha esnek bir yaklaşım beklentisi içinde olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.
Yalnız hissediyorsanız yalnız değilsinizDünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yalnızlığı bir halk sağlığı sorunu olarak tanımlıyor. Kimi ülkelerde Yalnızlık Bakanlığı bile görevde. Kimileri ise Nine Çorbası ile mücadele ediyor yalnızlıkla. Peki, yalnızlık bir hastalık mıdır? Dr. Alper Hasanoğlu, “Normal bir insanlık durumunun hastalık olarak tanımlanması, 20. YY’ın ikinci yarısından itibaren çokça yapılagelen bir büyük yanlış oldu,” diyor.
Yozgat'ın köyünden bir mesajla NASA’ya! 'Kağıt kalemle kodlama öğrendim'Yozgat'ın küçük bir köyünde okuma yazma bilmeyen anne ile çiftçi babanın kızı olarak dünyaya geldi. 22 yaşındaki Elif Eda Güneş, eğitim hayatına köy okulunda başladı. 15 yaşına geldiğinde sadece kağıt ve kalem kullanarak kodlama öğrenen genç kız, attığı mesaj sayesinde kendini NASA'nın ekibinde buldu.
Depremzedeler için istihdam seferberliğiEvlerinden ve işlerinden olan depremzedeler için istihdam seferberliği de başlatıldı. Türkiye’nin farklı illerine dağılan insanlar için pek çok kurum istihdam konusunda pozitif ayrımcılık yapmaya başladı. İşe alımda öncelik verilecek.
Bakan Varank: '30 bin yazılımcı Türkiye'den gitti' ifadesi doğru değilSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "'Son 1 yılda 30 bin yazılımcı ülkeden gitti' ifadesi doğru değil. Bu altı boş bir rakam. Türkiye'den yurt dışına çalışan gençlerimiz var ama birçoğu ülkeyi terk ederek değil uzaktan çalışma yöntemiyle Türkiye'de yaşayarak yurt dışına çalışmaya devam ediyorlar" dedi.
Düğün yapmak yerine karavan aldılar! 'Aylık 4 bin lira limitimiz var'Bir tekstil mağazasında yöneticilik yapan Sevcan Özsoy ve dijital pazarlama uzmanı olarak çalışan Mustafa Çınar Özsoy, sadece ev kirası ve faturalar için çalıştıklarını fark edince istifa edip evlerini kapattı. 3 ay önce, "Biz hayata bunun için mi geldik" mottosuyla yola çıkan çift, şimdilerde karavanlarında tam zamanlı konaklayarak Türkiye'yi geziyor.
Pasif Gelir Nedir, Nasıl Oluşturulur? Pasif Gelir Kaynakları Nelerdir?Pasif gelir, ek gelir elde etmek için başvurulan teknik uygulama olarak kullanılmaktadır. Özellikle ev hanımları veya freelance çalışan kişiler online web siteler üzerinden ek kazanç elde etmektedirler. Pasif gelir elde etmenin olumlu ve olumsuz etkileri vardır. Doğru tekniğin uygulaması halinde oldukça kazanç sağlamaktadır. Pasif gelir tanımını, pozitif ve negatif yönlerini detayları ile derledik.
Daha hibrit bir iş hayatıCEM KILIÇKovid-19 salgını döneminde fiziksel mesafenin korunabilmesi ve virüsün yayılmasının önlenebilmesi için işyerlerinin kapanması, uzaktan çalışmanın daha önce eşi benzeri görülmemiş bir şekilde çalışma hayatının merkezine oturmasını sağladı...
Hibrit gelecekKovid-19 salgınının ‘pandemi’ olarak ilan edilmesinin üzerinden 2 yıl geçti. Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin insan kaynakları tepe yöneticileri işte hibrit bir geleceğe işaret ediyor
'İşin başında yüzde 50'yi cebe koyun!' Evde hayatta kalma dersleriFreelance çalışma sistemi hem dünyada hem de Türkiye’de gittikçe büyüyor. Kişinin kendi işine yapmasına olanak sağlayan freelance pazarı, her gün sayısız birçok insanı kendine çekiyor. Ancak freelance çalışanlar için işin rengi pek de toz pembe değil.
Macera 800 TL ile başladı! Ev sahiplerinin kararı hayatlarını değiştirdiSeyahat tutkunu Güner ailesi, karavanlarını yapmaya başladığında aksilikler peşlerini bırakmadı. Ev sahipleriyle sorunlar yaşayan çift, çareyi evlerinden ayrılarak tam zamanlı karavan hayatına geçmekte buldu. Türkiye gezilerine başlamışlardı ki 4’üncü ayda aldıkları bir haberle kontak kapatmak zorunda kaldılar. Peki ya sonra? İşte sıra dışı bir kaçış hikayesi...
Dijital göçmenler için vize veren ülkelerPandemi hayatımızda pek çok şeyi değiştirdi. Bir yılı aşkın bir süredir dünya genelinde uygulanan seyahat kısıtlamaları eskisi gibi turistik gezilerin yapılabilmesinde büyük bir engel oluşturuyor. Bu da beraberinde turizm gelirlerinde büyük düşüşü getirdi. Aynı dönemde "ev ofis" ve "freelance" gibi çalışma modelleri de hemen hemen her ülkede benzer bir şekilde ön plana çıktı. Özellikle dijital sektörlerde faaliyet gösteren insanlar için Almanya'dan Norveç'e, Çekya'dan Bermuda'ya dünyanın farklı ülkelerinde oturma izni ve çalışma vizeleri veriliyor. Bu dijital göçmenlere yönelik düzenlenen vizelere başvurmak için her ülkenin farklı talepleri bulunuyor.
'Deli cesareti, yapamazsınız' sözlerine aldırış etmediler! Sonuç hayran bıraktıSon yıllarda büyükşehirlerde yaşayan herkesin dilinde 'köye, kırsala yerleşip, doğal hayat' yaşamak. Çoğu kez bu hayal konuşmadan öteye gitmez. Herkes şikayet etse de alışkanlıklar ağır basar ve rutin hayat devam eder. Herkesin konuşup rafa kaldırdığı bu hayali başaranlar da var. Onlardan biri Yeşim ve Tunç çifti. Arkadaşları 'deli cesareti, yapamazsınız' dedi ama onlar denemeye karar verdi. Kararlı duruş bu süreci hızlandırdı. İstanbul'un tüm karmaşasını geride bırakarak Trakya'da kendilerine yeni bir hayat kurdular. Bu aralar karavana atlayıp 150 günlük bir yolculuğa çıkan çift yaşadıkları süreci Milliyet Emlak'a anlattı.
134 bin yeni şirket kuruldu!Pandemi döneminin etkilediği en önemli alanlardan biri iş dünyası oldu. Evden çalışma dönemini iş kurma fırsatı olarak gören on binlerce girişimci ise pandemi dönemini şirket kurarak kullandı. TOBB verilerine göre yaklaşık 134 bin yeni şirket kurulurken bu şirketlerin %72'si 10 şehir merkezli faaliyete geçti. Verilere göre en çok şirket kurulan il ise İstanbul oldu.
Pandemi sonrası insan kaynakları trendleri değişecekPandemi, hemen her şeyde olduğu gibi insan kaynakları endüstrisini de dönüştürdü. Kovid-19, kişisel ve profesyonel yaşamları dünya genelinde derinden kesintiye uğrattı. 2020 ve 2021’de değişen koşulların insan kaynakları yönetiminde de köklü değişikliklere neden olduğunu söyleyen İnsan Kaynakları yöneticisi Ali Rıza Esmen, insan kaynakları alanındaki trendler hakkında açıklamalarda bulundu.
Geleceğin mesleği 'freelance' çalışmak mı?İnsan ruhunun sınırlarını zorladığı sürece başarılı olabilir! Kim istemez ki hem keyif aldığı işi yapsın hem para kazansın hem de anını yaşasın? Özellikle pandemi dönemi ile birlikte oldukça tercih edilmeye başlansa da, freelance çalışmaya yeteri kadar cesaret edebilen bir ülke değiliz. Ne yazık ki her şey kalıplaşmış ve sistematik olarak ilerliyor. Peki nasıl cesaret edebiliriz? Gelin hep beraber geleceğin iş alanı 'reelance' çalışmaya Molatik olalım.
Evden çalışma da kadının sırtında!ILO raporunda, evde çalışmanın hangi sosyo-ekonomik grup için olursa olsun sosyal güvence ve korumadan uzak bir çalışma biçimi olarak gerçekleştiği tespitinde bulunuldu
Uraz Kaygılaroğlu'nun son paylaşımı kafa karıştırdı!2019 yılında 5 yıllık eşi Melis İşiten'den boşanan Uraz Kaygılaroğlu'nun, menajeriyle yeni bir aşka yelken açtığı iddia edildi. Kaygılaroğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım bu iddiaları doğrular nitelikte.
Araç yoğunluğu yüzde 45 azaldıKuşadası Belediyesi’nin mart ayında başlayan Trafik Sakinleştirme Projesi’nin ilk üç aşaması tamamlandı. Başarılı uygulama, yeni düzenlemelerle devam ediyor.
Dijital göçebeleri ağırlayacakKuşadası Belediyesi, kampçılar ve freelance çalışanların uğrak noktası haline gelecek olan Kampinova projesini hayata geçiriyor
Freelance ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.