Karnabaharı haşlamayı, kızartmayı unutun! Daha lezzetlisi yok, parmak yedirten tarifKarnabahar yemeği, bazı insanların lezzetine doyamadığı kimisinin ise aşırı sevmediği yemek çeşitlerinden biridir. Ancak karnabaharın içerisindeki sağlık faydaları ve lezzetli soslarla birleşimi düşünülünce, beğenmeyenler bile sevmeye başlayabiliyor. İşte tadına doyum olmayan nefis bir karnabahar tarifi.
Fırında karnabahar nasıl pişirilir?Kış aylarının K ve C vitamini açısından zengin sebzesi karnabahar, Akdeniz bölgesinin doğusunda yetiştirilen faydalı bir sebzedir. Beyaz renkli, çiçeksi bir sebze olan karnabahar çeşitli şekillerde pişirilerek yenilmektedir.
Fırında beşamel soslu karnabahar tarifiHem az kalorili hem sağlıklı hem lezzetli. Hepsinin tek bir tarifte buluştuğu yemek fırında beşamel soslu karnabahar yemeği. Kim demiş sebze yemekleri lezzetli olmaz diye? Peki siz karnabaharı yemeyen eşinize dostunuza daha önce hiç fırında beşamel soslu karnabahar yaptınız mı? Fırının sıcaklığı ve beşamel sosun aromasıyla buluşunca bambaşka bir havaya bürünen bu tarif karnabaharı en sevmeyenine bile sevdirecek.
Fırında karnabahar tarifi nasıldır?Karnabahar, çiçekleri öbek öbek görünümlü ve fosfor bakımından oldukça zengin bir sebzedir. Her evde mutlaka pişen vazgeçilmez sebzeler arasında yerini alır. Haşlamasından kızartmasına, fırında yapılanından ocakta yapılanına kadar birçok çeşitte karşımıza çıkabilir. Hem sağlık hem de lezzet açısından çok önemli bir yeri vardır. Bu nedenle evlerde en çok yapılan sebzelerden olmayı hak etmiştir.