GündemFırında beşamel soslu karnabahar tarifi

Fırında beşamel soslu karnabahar tarifi

29.04.2018 - 19:07 | Son Güncellenme:

Hem az kalorili hem sağlıklı hem lezzetli. Hepsinin tek bir tarifte buluştuğu yemek fırında beşamel soslu karnabahar yemeği. Kim demiş sebze yemekleri lezzetli olmaz diye? Peki siz karnabaharı yemeyen eşinize dostunuza daha önce hiç fırında beşamel soslu karnabahar yaptınız mı? Fırının sıcaklığı ve beşamel sosun aromasıyla buluşunca bambaşka bir havaya bürünen bu tarif karnabaharı en sevmeyenine bile sevdirecek.

Fırında beşamel soslu karnabahar tarifi

Malzemeler

Haberin Devamı
  • 1 adet büyük boy karnabahar
  • 1 çay bardağı süt
  • Bir miktar tuz (isteğe bağlı miktarda)
  • Kaşar peyniri

Beşamel sosu için

  • 100 gram kadar tereyağı
  • Yarım su bardağı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı

Karnabaharların çiçeklerini koparıp iyice yıkayın. Bir tencereye dizip üstlerini geçecek kadar su ekleyin. 1 çay bardağı sütü de tencereye ekleyin. İstediğiniz miktarda tuz ekleyerek karnabaharları kısık ateşte haşlanmaya bırakın. (Beşamel sosa da tuz ekleneceğini göz önünde bulundurarak tuz miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.) Karnabaharlar haşlanırken beşamel sosu yapmaya başlayabilirsiniz. 100 gram kadar tereyağını bir tencereye alıp eritin. Tereyağı çok çabuk yanabileceğinden ateşin kısık olması gerekmektedir ve yağın tamamen sıvı hale gelmesini beklemeden un eklenmelidir. Eriyen yağa unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar sürekli karıştırarak kavurun. Un renk değiştirerek kokusunu yaymaya başlayacaktır. Karıştırmaya devam ederken yavaş yavaş sütü ekleyin. Bu esnada sürekli karıştırmanız sosun topak topak olmaması için çok önemli. Normal bir kaşık yerine çırpıcı tel tercih edebilirsiniz. Sosunuza damak tadınıza uygun miktarlarda tuz ve karabiber ekleyin. Koyulaşıp kıvam alana kadar kısık ateşte sürekli karıştırmaya devam edin. Sos bir taraftan hazır olurken yaklaşık 20 dakika haşlanan karnabaharları fırın tepsisine alın. Sosun soğuyup katılaşmasına mahal vermemek için acele etmelisiniz. Ocağın altını kapatır kapatmaz sosu alıp karnabaharların üzerinde gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin. Yaklaşık 10 dakika sonra tepsiyi fırından alıp üzerine kaşar peyniri rendeleyebilirsiniz. Peynirleri serptikten sonra iyice erimeleri için 5 dakika daha fırının sıcağında durabilir. Fırında beşamel soslu karnabaharınız hazır afiyet olsun.

Yazarlar