10 Nisan günün menüsü (Balık yemekleri)10 Nisan günün menüsü ile tadına doyum olmayan balık yemekleri tarifleri veriyoruz. Uzmanların haftada en az bir kez yemeyi önerdiği balık tariflerini bulabileceğiniz 10 Nisan günün menüsü hem sağlıklı hem lezzetli. İşte 10 Nisan günün menüsü…
16 Mart günün menüsü (Balık tarifleri)16 Mart günün menüsü ile sezon kapanmadan önce bir balık menüsü yapmak istedik. Hem sağlıklı hem lezzetli hem de pratik balık tarifleri 16 Mart günün menüsü ile yüzünüzü güldürecek. İşte 16 Mart günün menüsü ve balık tarifleri…
13 Şubat günün menüsü (Sevgililer günü yemeği I)13 Şubat günün menüsü ile Sevgililer Günü’nü erken kutlamak isteyenler için harika tarifler veriyor. Sevgilinizle evde romantik bir yemek yemek isterseniz 13 Şubat günün menüsü lezzetlerine göz atın. İşte 13 Şubat günün menüsü…
19 Aralık günün menüsü (Balık sofrası)19 Aralık günün menüsü tariflerinde bugün balık sofrası kuruyoruz. Balığın en lezzetli hali ve yanında ona yakışan en güzel yemekleri 19 Aralık günün menüsü ile veriyoruz. İşte karşınızda 19 Aralık günün menüsü…
Bunu kimse bilmiyor! Elinizi bastırınca izi kalmalı...15 Nisan’da başlayan balık avı yasağının 1 Eylül’de sona ermesiyle birlikte pek çok kişi sofrasında balığa yer vermek istiyor. İşte bu noktada hangi balığın hangi ayda yenilirse daha lezzetli ve sağlık için faydalı olacağı büyük önem taşıyor. “Eylül ayında hangi balık yenir?”, “Eylül ayında hangi balık daha lezzetli olur?” diye soranlar için Uzman Diyetisyen Olcay Barış, listeyi açıkladı. Olcay, balığın taze olup olmadığını anlamanın ve balık pişirmenin püf noktalarını da paylaştı.
Tezgahlarda en çok 'levrek, somon, çupra' ilgi görüyorKaradeniz’de av yasağı başladı ancak tezgahlardaki balık bereketi sürüyor. Özellikle ramazan ayıyla birlikte iftar sofraları için balık tercih eden vatandaşlar, tezgahların yolunu tutuyor. ‘Ramazan bereketiyle geldi’ diyen balıkçılar ise vatandaşların daha çok levrek, somon ve çupra gibi fırında yapılan balıkları tercih ettiğini söyledi.
Sarıkanat Balığı Nasıl Pişirilir? Tavada Ve Izgarada Sarıkanat Balığı PişirmeSarıkanat balığı, ülkemizde elde edilebilen balık türlerinden biridir. Oldukça lezzetli bir ete sahip olan bu balık, çeşitli şekillerde pişirilmektedir. Özellikle tavada ve ızgarada hayli lezzetli bir menü haline dönüşebilir. İşte sarıkanat balığının tavada ve ızgarada nasıl pişirileceğine dair tüm detaylar.
Balık çok yiyen yokTarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin, “Hep et değil, biraz da balık, tavuk ve hindi yiyelim” çağrısına destek veren gıda sektörü, “Balık, tavuk tüketimi artarsa et fiyatı da düşer” dedi.
Akdeniz esintili kış menüsüAkdeniz lezzetlerini farklı yorumlarla sunan Capricorn’un mutfağında birtakım yenilikler oluyor. Şef Fabio Brambilla’nın dahil olmasıyla restoran, menüde de bazı değişiklikler yaptı
Hayalimde yemek okulu kurmak varKaraköy’ün sevilen mekanlarından Lokanta Maya ve Gram’ın sahibi Didem Şenol, “Bence kadın-erkek farketmez, şeflik zor meslek” diyor.
Rüzgâr kuzeyden esti, ağlar boş kaldı‘Vira Bismillah’ diyerek tekneleriyle denize açılan balıkçılar av sezonunun ilk gününde beklediklerini bulamadı. Kuzeyden esen rüzgârlar etkili olunca ağlar beklendiği gibi palamut ve istavritle dolmadı. İlk gün fiyatlar da bu nedenle beklenenin üstünde oldu
Ramazan'da yenilebilecek en lezzetli balıklarAkdeniz, Karadeniz, Ege, Marmara ve boğazlarda, ağustos-eylül aylarında avlanacak en iyi ve lezzetli zamanı olan 17 balık türünün, beslenme sağlığı açısından önemli ve sindirimi kolay olduğu için özellikle iftarda tüketilmesi gerektiği bildirildi.
Lüfer Nasıl yenir? Yanında ne içilir?Sonunda lüfer mevsimi geldi çattı. Uzmanların söylediklerine göre şu sıralar lüferler yeteri kadar beslenmiş, yağlanmış ve sofralarımıza gelecek kıvamı bulmuş durumda. Lüferin yanında ne yenir, ne içilir? Lüks lokantada nasıl sunulur, salaş balıkçıda yanında ne gelir? Fiyatları ne olur?