Fırında alınmış gibi ağızda eriyecek! Ekmeği ilaca çevirme gücü var, soğukta tutunEkşi maya, yüzyıllardır geleneksel ekmek yapımında kullanılan, doğal fermantasyon sürecinin ürünü olan bir kültürdür. Zamanla kaybolmaya yüz tutmuş olsa da özellikle son yıllarda yeniden popülerlik kazandı. Evde ekşi maya ile yapılan ekmekler, sadece lezzetli değil, aynı zamanda sağlıklı ve içeriği bakımından besleyici bir alternatif sunar. Ancak, ekşi mayanın uzun ömürlü olması ve her zaman kullanılabilir halde kalması için doğru saklama yöntemlerine ihtiyaç vardır. İşte o saklama yöntemleri.
Fırından yeni çıkmış gibi taptaze kalıyor! Üçüncü ve beşinci günü sakın kaçırmayınBirçok kişi, dışarıdan ekmek satın almak yerine ev ekmeği tüketmeyi tercih ediyor. En sık tüketilen ekşi mayalı ekmek oldukça lezzetli ve besleyicidir. Ancak bu tür ekmekler kısa süre içerisinde bozulmaya başlayabilir. Taze ekşi mayalı ekmeğin bozulmaması için hangi yöntemleri uygulayabilirsiniz? İşte yöntemleri.
Topuktaki çatlakları bitiren ekşi maya yöntemi! Ne koku kalıyor ne de bakteriSıcak havalarda uzun süre ayakkabı giyiyorsanız birçok rahatsız edici konudan muzdarip olabilirsiniz. Genellikle ihmal edilen bir konu olsa da ayak bakımı sağlıklı yaşam için çok önemlidir. İşte ayakları tertemiz yapan ekşi maya yöntemi.
Ekşiliğinde şifa var! Açlık hissine son veriyor, hazımsızlık çekenlere de birebirHalk arasında ekmek tüketmenin sağlığa zararlı olduğuna dair yaygın bir inanış var. Ancak bu her ekmek için geçerli değil. Ekşi mayalı ekmek için vücuda zarar verdiğinin söylenmesi oldukça yanlış. İşte M.Ö. 1500 yıllardan günümüz sofralarına kadar uzanan ekşi mayalı ekmeğin faydaları.