Fırından yeni çıkmış gibi taptaze kalıyor! Üçüncü ve beşinci günü sakın kaçırmayın
Fırından yeni çıkmış gibi taptaze kalıyor! Üçüncü ve beşinci günü sakın kaçırmayınBirçok kişi, dışarıdan ekmek satın almak yerine ev ekmeği tüketmeyi tercih ediyor. En sık tüketilen ekşi mayalı ekmek oldukça lezzetli ve besleyicidir. Ancak bu tür ekmekler kısa süre içerisinde bozulmaya başlayabilir. Taze ekşi mayalı ekmeğin bozulmaması için hangi yöntemleri uygulayabilirsiniz? İşte yöntemleri.
1.10.2024Püf Noktası
Böyle saklayınca bayatlamıyor! Sırrı alüminyum folyoda saklı, 6 ay süren tazelik
Böyle saklayınca bayatlamıyor! Sırrı alüminyum folyoda saklı, 6 ay süren tazelikEkmek pek de tüketmediğiniz ve günlerce 1 ekmeği bitirmek için uğraştığınız bir besinse, bayatlamaması ve özellikle küflenmemesi için bilmeniz gerekenler var. İşte ekmeği uzun süre taze tutacak püf noktaları!
19.06.2024Püf Noktası
Buzdolabına ekmek koyulur mu? Dirençli nişasta oluşuyor, böylesi daha sağlıklı
Buzdolabına ekmek koyulur mu? Dirençli nişasta oluşuyor, böylesi daha sağlıklıEkmekler genellikle alındığı miktar kadar tüketilmiyor ve bayatlamaya, kısa süre içerisinde küflenmeye başlıyor. Bunu önlemek için birçok kişi farklı saklama yöntemlerini denemeye çalışıyor. En kolayı ise buzdolabında saklamak. Peki, buzdolabında ekmek muhafaza edilmesi sağlıklı mı?
3.05.2024Püf Noktası