Su yerine ekmeğe katınca 20 gün taze kalıyor! Kendinden aromalı, ağızda dağılacak
Su yerine ekmeğe katınca 20 gün taze kalıyor! Kendinden aromalı, ağızda dağılacakEvde ekmek yapmak, hem mutfakta vakit geçirmek için harika bir uğraş hem de katkı maddelerinden uzak, sağlıklı bir beslenme yoludur. Ancak birçok kişi, evde yaptığı ekmeğin çabuk bayatladığını veya istedikleri kıvamda olmadığını söyler. Peki, fırından çıkan ekmeğinizin yumuşacık kalması için ne yapmalı?
17.02.2025Püf Noktası
Fırından çıkmış gibi yapacak! Bezi sirkeye batırıp serin, ekmeği tazecik tutuyor
Fırından çıkmış gibi yapacak! Bezi sirkeye batırıp serin, ekmeği tazecik tutuyorSofralarımızdan asla eksik olmayan en önemli öğelerden biri de ekmektir. Her gün alınan ekmekler, doğru saklanmadığı zaman hızla bayatlar. İsraf olan bu besinler direkt çöpe atılır. Taze ekmeğin uzun süre aynı kalması için bazı basit yöntemler mevcut.
6.01.2025Püf Noktası
Ekmekleriniz fırından yeni çıkmış gibi kalacak! Sirke değdiği anda değişiyor, hiç bayatlamıyor
Ekmekleriniz fırından yeni çıkmış gibi kalacak! Sirke değdiği anda değişiyor, hiç bayatlamıyorGünlük hayatta ekmek kapları genellikle gözden kaçırılan bir detay olsa da hijyen açısından oldukça önemlidir. Çünkü taze ekmekleri saklamak için kullandığımız bu kapların içi zamanla küf ve bakteri birikimi için uygun bir ortam haline gelebiliyor. İşte tam bu noktada doğal bir dezenfektan olan sirke devreye giriyor. Ekmek kabını sirkeyle silmek hem bakteri oluşumunu engellemeye hem de kabın uzun ömürlü olmasını sağlamaya yardımcı olur.
6.11.2024Püf Noktası