Son dakika eğitim modeli haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan eğitim modeli gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan eğitim modeli haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.601 eğitim modeli haberi bulunmuştur.
Dil eğitimi yaygınlaşacakMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) yabancı dil ders saatlerinin artırıldığı, İngilizcenin yanında Almanca eğitiminin verildiği “Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli”ni genişleterek 81 ilde 300 okulda uygulayacak.
İstanbul’da “Afet Bilinci” eğitimleriVisa’nın Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Derneği iş birliği ile İstanbul’da hayata geçirdiği “Afet Bilinci” eğitimleri 5000 çocuğa ulaşmayı hedefliyor.
Müzecilere yol haritasıÇEKÜL Akademi, “Kentler ve Müzeleri: Kurulumdan İşletmeye Eğitim Programı” adı altında müzecilik profesyonelleri ve yerel yönetim temsilcilerine özel bir eğitim modeli hayata geçiriyor.
Milli Eğitim Bakanı Tekin: Bize ait yepyeni bir eğitim modeliMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye'nin artık hükümet sistemi başta olmak üzere her konuda kendi modelini üretebilir durumda olduğunu söyleyerek, "Eğitim-öğretim süreçlerinde de bize ait, inşa ettiğimiz yepyeni bir eğitim modeliyle sahaya çıkmalıyız. Yaklaşık 10 yıl önce biz bu süreci başlattık. 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' dedik" dedi.
Geleceğinizi riske atmayın… Üniversite tercihi yapmadan önce mini rehberimize göz attınız mı?Herhangi bir üniversitede herhangi bir bölümü bitirip diploma sahibi olmak, gelecek planlarınız açısından sizi istediğiniz noktaya ulaştırmayabilir. İstediğiniz mesleki ihtisası, yetkin bir üniversitede alırsanız; işte diploma o zaman değerli hale gelir. Bu nedenle, üniversite seçerken bazı soruları mutlaka sormalı ve cevabını net bir şekilde almalısınız. İşte sizin için hazırladığımız mini rehberimiz!
Maaş gibi burslarBarınma, yemek, ulaşım, bilgisayar gibi desteklerin yanı sıra öğrencilerine tek seferlik 100 bin TL veren üniversiteler de var, aylık 17 bin TL burs sağlayan da. Doğru tercih yaparak mezun olmadan maaş gibi burslar alabilirsiniz.
Yurt dışı eğitimin kapılarını açıyorMontessori, Reggio Emilia, Waldorf… Her çocuğa uygun bir eğitim modeli bulmak mümkün. Bazı okullar da sahip oldukları IB, Abitur, Matura gibi diploma programlarıyla yurt dışının kapılarını açıyor.
İlgi ve yeteneği önceliğiniz olsunÇocuğu ilk kez okula başlayacak olan ya da kurum değiştirmek isteyen aileler, bugünlerde iyi bir okul bulmanın telaşı içerisindeler. Bu noktada doğru karar vermek çok önemli çünkü okul seçimi çocuğun tüm hayatını etkiliyor. Ailelerin, çocuğun ilgi ve yeteneğini dikkate alarak, okulun eğitim modeli, öğretmen kalitesi, kampüsü, sosyal aktiviteleri, sınıf mevcudu, yabancı dil olanakları, eve yakınlığı gibi kriterleri iyi incelenmeleri gerekiyor.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Ülkemizin kalkınmasına katkı sunmayı hedefliyoruz'Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Nüfusumuz maalesef hızla yaşlanırken, çocuklarımızın yeteneklerinin erken yaşlarda tespit edilmesi ve doğru metotlarla çalışma hayatına hazırlanmaları çok kıymetli. Bizim yaşlanmadan zenginleşmemiz lazım. Demografi çok önemli. Hem yaşlı hem yoksulsanız bu tam bir felaket senaryosu. Yaşlanmadan zenginleşirseniz, bu süreçleri daha kolay yönetebilirsiniz" dedi.
Bakan Yardımcısı Yelkenci: Birkaç beceri boyutunu bir arada işletecek bir müfredat geliyorMilli Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Yelkenci, yeni bir müfredat modeli çalışması içerisinde olduklarını belirterek, "Artık beceri örgüsü temelli bir müfredat olacak. Tek başına bir beceri seti veya beceri boyutu değil, birkaç beceri boyutunu bir arada işletecek bir müfredat geliyor" dedi.
Yaşlı öğrenciler mezun olmak istemeyince, çözüm bulunduAkdeniz Üniversitesi 60+ Tazelenme Üniversitesi’nde lisan eğitimini tamamlayan 60 yaş üzeri öğrenciler, projenin kurucusu Prof. Dr. İsmail Tufan'dan, hocam, “Bizi sınıfta bırak, biz kalalım, devam edelim” talepleri üzerine yüksek lisans programı açıldı.
6 bin 500 öğrenciye ulaştı! Kodlamanın ‘Çalıkuşu’Müjde Esin, dezavantajlı kız öğrencilere bilgisayar, matematik, kodlama, robotik gibi alanlarda teknoloji becerileri kazandırmak için kurduğu KızCode ile 6.500 öğrenciye ulaştı.
5. sınıflar ‘çoklu yabancı dille’ yetişecekMilli Eğitim Bakanlığı, yabancı dille yeni tanışan çocukların müfredatında kapsamlı hazırlık içinde. Ortaokul düzeyinde daha önce öğretmen yetersizliğine takılan iki yabancı dil öğretimi hedefi, 26 ilde pilot uygulamayla başladı.
HyFlex Modeli: Üniversiteleri nasıl dönüştürebilir?Üniversitelerin eğitim metotlarından teknolojik altyapıya, öğrenci merkezli yaklaşımlardan işbirlikçi öğrenme fırsatlarına kadar bir dizi alanda kendilerini güncellenmeleri gerekiyor.
G20’den Türkiye’ye tarihi girişim ödülüBu yıl G20’nin ev sahibi Hindistan’da yapılan ve 20 ülkeden 120 girişimin katıldığı G20 DIA (Digital Innovation Alliance) zirvesinde Türkiye’nin global girişim markası Uppy (Düşyeri) dünyanın en iyi ikinci “Edtech Girişimi” ödülünün sahibi oldu.
Ticaret Bakanlığı'ndan 1 milyar TL'lik tasarruf!Ticaret Bakanlığı, 2020 ile 2023'ün ilk 6 ayı arasındaki süreçte uygulanan uzaktan eğitim modeli ile kamu harcamalarından 1 milyar TL'nin üzerinde tasarruf edildiğini açıkladı.
Okulu çocuğunuzla birlikte seçinOkul seçerken, eğitim kalitesinden öğretmen kadrosuna kadar incelenmesi gereken pek çok kriter var. Çocuğun ilgi ve yeteneğine uygun okulların tercih edilmesini öneren uzmanlar, “Okul seçimi çocukla birlikte yapılmalı” diyor.
Organik tarım özendirilecekKaresi Belediyesi tarafından Avrupa Fransa Ulusal Ajansı’na sunulan ve kabul edilen “Çevre Koruma Açısından Faydalı Mikroorganizmaların Tarımsal Kullanımı” isimli projenin pilot uygulama faaliyeti gerçekleştirildi.
Anaokulunda yapay zekâ eğitimiTBMM’nin Endüstri 4.0 yapay zekâ araştırmasında Endüstri 4.0’a adapte olabilmek için insan gücünün eğitilmesi, okul öncesinden itibaren kodlama dersleri ve yapay zekâ eğitimlerinin başlaması gerektiği ifade edildi.
Sandığın anahtarı eğitim ve gençlerdeSeçime 10 gün kala meydanlar hareketlendi. Siyasi partilerin ilk kez oy kullanacak yaklaşık 6 milyon genç ile 25 milyon öğrenci ve ailesine yönelik eğitim vaatleri dikkat çekiyor. Kimi Gençlik Bakanlığı kurmayı, kimi temel eğitimi zorunlu 14 yıla çıkarmayı, kimi YÖK’ü kaldırmayı, üniversiteleri özerk hale getirmeyi kimi de yurt sorununu çözmeyi vadediyor.
Otizmli çocuğun ailesinden korkunç iddia! '6’ncı dakikada ağzına vurmaya başlıyor'Otizmli 6 yaşındaki Mustafa Koşar, iddiaya göre evine özel eğitim vermesi için gelen klinik psikolog İ.A tarafından darbedildi. İ.A. eğitimlerin katı kurallar dahilinde olduğuna vurgu yaparak iddiaları yalanlarken, aile, klinik psikolog İ.A hakkında suç duyurusunda bulundu.
Bakan Özer: Meslek liselerinin döner sermaye geliri 5 yılda yüzde 995 arttıMilli Eğitim Bakan Mahmut Özer, "Meslek liselerimiz, döner sermaye kapsamında 2017'de elde ettiği 215 milyon 268 bin liralık geliri son 5 yılda yüzde 995 artışla 2022 sonu itibarıyla 2 milyar 357 milyon 755 bin liraya yükseltti" dedi.
Bakan Özer: "Bizim istediğimiz, Allah’ın isimlerinin tecelli ettiği coğrafyayı inşa edebilmek"Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Bizim istediğimiz şey bu ülkeye güzel bir hikaye bırakabilmek, tüm insanlarımızı o hikayenin bir parçası haline getirebilmek ve sadece dünyevi olarak değil, değerlerin yaşadığı Allah'ın isimlerinin tecelli ettiği, tecelligahının olduğu bir coğrafyayı adım adım, ilmek ilmek inşa edebilmek" dedi.
Eğitim Modeli ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.