EğitimMaaş gibi burslar

Maaş gibi burslar

25.07.2024 - 19:54 | Son Güncellenme:

Barınma, yemek, ulaşım, bilgisayar gibi desteklerin yanı sıra öğrencilerine tek seferlik 100 bin TL veren üniversiteler de var, aylık 17 bin TL burs sağlayan da. Doğru tercih yaparak mezun olmadan maaş gibi burslar alabilirsiniz.

Maaş gibi burslar

OZAN ÖMER KADÜKER- Burslar, üniversite kazanan öğrencilerin en büyük kurtarıcısı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), meslek ve ticaret odaları, vakıflar, üniversiteler, öğrencileri desteklemek için birbirinden cazip burs seçenekleri sunuyor. Kurumların arasında aylık 17 bin TL’yi bulan miktarlarda burs verenler de var, 100 bin TL’yle birlikte ücretsiz barınma, yemek, ulaşım, kıyafet, sinema bileti, spor salonu üyelikleri sağlayanlar da.

Haberin Devamı

Burs denilince akla ilk 1.5 milyondan fazla öğrencinin faydalandığı Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) kredi ve bursları geliyor. Bu yıl lisans öğrencileri için 2.000 TL olan bursların miktarları her yıl güncelleniyor.

100 bin TL verecek

Boğaziçi Üniversitesi, SAY, EA, SÖZ ve DİL puan türlerinin herhangi birinde ilk 100’e girip üniversiteye yerleşenlere burs sağlıyor. İlk 3’e tek seferlik 100 bin TL verilecek. Ayrıca ilk 10’a 9 ay süreyle 15.000 TL, ilk 11 ile 100’e 10.000 TL veriliyor. Öğrenci yurtlarında konaklama, yemek, kitap bursları, havuz, fitness salonu, SİNEBU’ya ücretsiz üyelikler gibi imkânlar da var.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) ise ilk 10 dereceye giren ve ODTÜ’deki bir lisans programına 1. tercihinde yerleşenlere 9 ay süreyle aylık 8.000 TL nakit destek, ücretsiz konaklama, dizüstü bilgisayar, uluslararası değişim programlarından kabul alma ya da yurt dışında staj yapma durumunda, bir defaya mahsus olmak üzere gidiş dönüş uçak bileti, ODTÜ kafeteryasında yemek bursu sağlanıyor.

Haberin Devamı

Bölümlere özel

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) tarafından Harita Mühendisliği ile Geomatik Mühendisliği programlarına yerleşen öğrencilere eğitim bursu verilecek.

Programların YKS yerleştirme puan türünde ülke genelinde ilk 50 bin sıralaması içinde yer alan öğrenciler burstan faydalanacak. 9 ay boyunca sürecek bursların aylık miktarı 11.000 TL olarak belirlendi. Ayrıca burs alan öğrencilere mezuniyetleri sonrasında talepleri halinde iş bulmaları konusunda kamu kurumları ve özel sektör nezdinde yol gösterici ve yardımcı da olunuyor.

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) ya da belirlenecek birlik, dernek, vakıf, sendika gibi kurumlar YKS tercihlerinin ilk 5’inden en az birisinin Tekstil Mühendisliği/Deri Mühendisliği/ Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölümü tercih edenlere burs veriyor.

Tekstil Mühendisliği için ilk 80 bin, Deri Mühendisliği ile Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölümü programı için ilk 100 bin içinde yer alanlar burstan faydalanacak. Burs tutarları sıralamaya göre asgari ücret ile asgari ücretin yüzde 40’ı kadar tutarlarında değişiyor.

Haberin Devamı

YÖK’ten destek

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) öncelikli alanlarda ve belirli programlarda lisans ve lisansüstü öğrenim gören öğrencileri desteklemek amacıyla burs sağlıyor.

Burs için YÖK tarafından belirlenen devlet üniversitelerindeki lisans programlarına ilk üç sırada yerleşmek ve kayıt yaptırmak gerekiyor. Bursların bu yılki tutarı 3.000 TL’ydi.

Not ortalaması şart

Vakıflar, derneklerin yanı sıra belediyeler ve özel şirketler de çeşitli burslarla öğrencilere destek oluyor. Kurumların öncelikli şartlarının başında not ortalaması geliyor. Öte yandan belli bölümlere ve üniversitelere burs verenler de var. Türk Eğitim, Sabancı, Çelikel Eğitim, Vehbi Koç, İstanbul Sanayi Odası vakıfları öne çıkanlardan. Ayrıca İstanbul Büyükşehir, Çekmeköy, Zeytinburnu, İzmir Menemen belediyeleri de burs veren kurumlardan. Hemşehri derneklerinin bursları da mutlaka incelenmeli.

 

Maaş gibi burslar

ÖĞRENCİ ODAKLI ÜNİVERSİTE

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından açıklanan 2024 Yılı Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) sonuçlarına göre 6 memnuniyet kategorisinin dördünde A+ notu aldı. HKÜ, Genel Memnuniyet sıralamasında 200 üniversite arasında 8., 74 vakıf üniversitesi arasında ise 3. sıraya girdi. Üniversitelerin de göstermiş oldukları performansa göre rektörleri de değerlendiren ÜniAr, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’yi “ÜniAr Gümüş Ödülü”ne layık gördü. Araştırma sonuçlarını değerlendiren Dereli, TÜMA sonuçlarının, öğrenci memnuniyetini merkeze alarak oluşturdukları eğitim-öğretim ve araştırma ekosisteminin doğal bir yansıması olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Tüm memnuniyet kategorilerinde üst sıralarda yer almalarının da son derece önemli olduğunu vurgulayan Dereli, “Bizi en çok mutlu eden sonuçlardan birisi de Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği kategorisinde A+ notu ile vakıf üniversiteleri arasında 3., tüm üniversiteler arasında 6. sırada yer almamız” diye konuştu.

Haberin Devamı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ

Rektörü: Prof. Dr. Türkay Dereli

Kuruluş Tarihi: 2008

Bulunduğu İl: Gaziantep

Akademik Birimleri: Eğitim, Güzel Sanatlar ve Mimarlık, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler, Hukuk, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, İletişim, Havacılık ve Uzay Bilimleri, Turizm fakülteleri, Meslek Yüksekokulu ve Yabancı Diller Yüksekokulu bulunuyor.

Öğrenci Sayısı: 7.797

Akademik Personel Sayısı: 273

İletişim Bilgisi: https://www.hku.edu.tr

Maaş gibi burslar

Teorik ve uygulamalı eğitim bir arada

Sağlıktaki iki asırlık birikimini eğitim alanına aktaran Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi, doktora, yüksek lisans, lisans ve ön lisans programlarında dünya standartlarında sağlık profesyonelleri yetiştiriyor. Akademik kadrosu, uygulamalı eğitimi, uluslararası alanda stratejik iş birlikleri ve teknolojik imkânları ile sağlık alanında fark oluşturan üniversite, bünyesindeki hastaneleriyle öğrencilere sağlık alanında pratik yapma imkânı veriyor.

Dünya çapındaki 55 ülkede 130 üniversite ile stratejik iş birliği yaparak sağlık alanında küresel üniversite konumunda yer alan Bezmiâlem, ABD’nin lider üniversitelerinden Johns Hopkins Üniversitesi Tıp Fakültesi ile 10 yıldır devam eden iş birliğine son iki yıldır Hemşirelik Bölümü’nde iş birliğini de ekledi. Bu anlaşma çerçevesinde, Tıp Fakültesi eğitim müfredatında yer alan özellikli dersler, Johns Hopkins’ten gelen seçkin öğretim üyeleri tarafından veriliyor. “Bilimsel Araştırmalar” başlıklı sunumlarını başarıyla tamamlayan tıp fakültesi öğrencilerinden sıralamaya girenler 1 ay süreyle Johns Hopkins’te staj yapabiliyor.

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ

Rektörü: Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu 

Kuruluş Tarihi: 2010

Bulunduğu İl: İstanbul

Akademik Birimleri: Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Sağlık Bilimleri fakülteleri, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bulunuyor.

Öğrenci Sayısı: 2961

Akademik Personel Sayısı: 605

Burs Olanakları: ÖSYM bursları/indirimleri, derece bursu, destek bursu, tercih indirimi, kardeş indirimi, peşin ödeme indirimi, spor bursu ve akademik başarı bursu bulunuyor.

Yurt Olanakları: Anlaşmalı kurumlar var. İletişim: https://bezmialem.edu.tr

8 alanda dünya listesinde yer aldı

Yaşar Üniversitesi, Times Higher Education’ın (THE), “Üniversitelerin Etki Sıralaması 2024”te yer aldı. Listeye 8 başlıkta girerek başarısını yenileyen Yaşar Üniversitesi, Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı,  Sorumlu Tüketim ve Üretim ve Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar alanlarında dünya genelinde 401-600 sıralamasında;  Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Erişilebilir ve Temiz Enerji ve Eşitsizliklerin Azaltılması alanlarında 601-800 sıralamasında, İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme alanında 801-1000 sıralamasında; Hedefler İçin Ortaklıklar alanında ise dünya genelinde 1001-1500 sıralamasında yer aldı.

BM’nin 17 ana başlıktaki Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri için küresel sorunlarla mücadelede üniversitelere büyük sorumluluklar düştüğünü belirten Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, bu konuların çözümüne katkıda bulunmak için çalıştıklarını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Levent Kandiller de “Hedefimiz dünya sıralamalarında ilk binde yer almak. Artan üniversite sayısına rağmen 3 senedir sürdürülebilir bir şekilde listedeyiz, gururluyuz” dedi.

Maaş gibi burslar

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ

Rektörü: Prof. Dr. Levent Kandiller

Kuruluş Tarihi: 2001

Bulunduğu İl: İzmir

Akademik Birimleri: İnsan ve Toplum Bilimleri, Hukuk, İletişim, Mimarlık, Sanat ve Tasarım, Mühendislik, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri olmak üzere 7 fakültesi,

Meslek Yüksekokulu, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bulunuyor.

Öğrenci Sayısı: 7.800

Akademik Personel Sayısı: 423

Burs Olanakları: Eğitim Öğretim Bursu / İndirimi, Akademik Başarı, Yetenek, Barınma, Uluslararası Öğrenci ile Şehit ve Malul Gazi bursları var. Burslu öğrenciler yurttan da yararlanabiliyor.

Yurt Olanakları: 176 kız öğrenci, 178 erkek öğrenci olmak üzere toplam 354 yatak kapasiteli yurdu var.

İletişim Bilgisi: www.yasar.edu.tr

Vakıf Üniversiteleri

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi        İstanbul
Alanya Üniversitesi - Altanya                                 Antalya
Altınbaş Üniversitesi                                            İstanbul
Anka Üniversitesi                                                  Ankara
Ankara Bilim Üniversitesi                                     Ankara
Ankara Medipol Üniversitesi                                   Ankara
Antalya Belek Üniversitesi                                    Antalya
Antalya Bilim Üniversitesi                                      Antalya
Atılım Üniversitesi                                                Ankara
Avrasya Üniversitesi                                              Trabzon
Bahçeşehir Üniversitesi                                         İstanbul
Başkent Üniversitesi                                               Ankara
Beykoz Üniversitesi                                              İstanbul
Bezmialem Vakıf Üniversitesi                                 İstanbul
Biruni Üniversitesi                                                İstanbul
Çağ Üniversitesi                                                     Mersin
Çankaya Üniversitesi                                            Ankara
Demiroğlu Bilim Üniversitesi                                  İstanbul
Doğuş Üniversitesi                                                İstanbul
Fatih Sultan Mehmet V. Üniversitesi                        İstanbul
Fenerbahçe Üniversitesi                                        İstanbul
Haliç Üniversitesi                                                   İstanbul
Hasan Kalyoncu Üniversitesi                                      Gaziantep
Işık Üniversitesi                                                     İstanbul
İbn Haldun Üniversitesi                                        İstanbul
İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi                      Ankara
İstanbul Arel Üniversitesi                                     İstanbul
İstanbul Atlas Üniversitesi                                      İstanbul
İstanbul Aydın Üniversitesi                                   İstanbul
İstanbul Beykent Üniversitesi                                  İstanbul
İstanbul Bilgi Üniversitesi                                     İstanbul
İstanbul Esenyurt Üniversitesi                                 İstanbul
İstanbul Galata Üniversitesi                                  İstanbul
İstanbul Gedik Üniversitesi                                     İstanbul
İstanbul Gelişim Üniversitesi                                İstanbul
İstanbul Kent Üniversitesi                                       İstanbul
İstanbul Kültür Üniversitesi                                 İstanbul
İstanbul Medipol Üniversitesi                                  İstanbul
İstanbul Nişantaşı Üniversitesi                             İstanbul
İstanbul Okan Üniversitesi                                      İstanbul
İstanbul Rumeli Üniversitesi                                 İstanbul
İstanbul S.Zaim Üniversitesi                                   İstanbul
İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi              İstanbul
İstanbul Ticaret Üniversitesi                                    İstanbul
İstanbul Topkapı Üniversitesi                              İstanbul
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi                            İstanbul
İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi                              İstanbul
İstinye Üniversitesi                                                 İstanbul
İzmir Ekonomi Üniversitesi                                  İzmir
İzmir Tınaztepe Üniversitesi                                    İzmir
Kadir Has Üniversitesi                                         İstanbul
Kapadokya Üniversitesi                                          Nevşehir
Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi                Kocaeli
Koç Üniversitesi                                                    İstanbul
Konya Gıda Ve Tarım Üniversitesi                       Konya
Kto Karatay Üniversitesi                                         Konya
Lokman Hekim Üniversitesi                                 Ankara
Maltepe Üniversitesi                                               İstanbul
Mef Üniversitesi                                                   İstanbul
Mudanya Üniversitesi                                             Bursa
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi                               Kayseri
Ostim Teknik Üniversitesi                                       Ankara
Özyeğin Üniversitesi                                             İstanbul
Piri Reis Üniversitesi                                              İstanbul
Sabancı Üniversitesi                                              İstanbul
Sanko Üniversitesi                                                  Gaziantep
Ted Üniversitesi                                                    Ankara
Tobb Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi                  Ankara
Toros Üniversitesi                                                 Mersin
Türk Hava Kurumu Üniversitesi                              Ankara
Ufuk Üniversitesi                                                  Ankara
Üsküdar Üniversitesi                                              İstanbul
Yaşar Üniversitesi                                                 İzmir
Yeditepe Üniversitesi                                             İstanbul
Yüksek İhtisas Üniversitesi                                   Ankara

İlklere imza attı

Sağlık alanındaki ilk vakıf üniversitesi olan Başkent Üniversitesi, Toplam Kalite Yönetimi Merkezi’ni; Tıp, Sağlık Bilimleri, Eğitim, Ticari Bilimler fakültelerini; Sağlık Yönetimi, Beslenme ve Diyetetik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Biyomedikal Mühendisliği gibi bölümleri ilk kez kuran üniversite olarak dikkat çekiyor.

2022 yılı itibarıyla YÖKAK tarafından 5 yıl süreli tam akreditasyon almaya hak kazanan üniversite, Türkiye’nin en büyük üniversite kütüphanelerinden birine de sahip. Öğrencilerine çeşitli bursların yanı sıra yurt olanakları da sunan üniversitenin, 70 mesleki ve 59 sosyal amaçlı olmak üzere 129 öğrenci kulübü bulunuyor.

Maaş gibi burslar

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Kurucusu: Prof. Dr. Mehmet Haberal

Rektörü: Prof. Dr. Hakan Özkardeş

Kuruluş Tarihi: 1993

Kampüsleri: Ankara, Adana, Konya

Akademik Birimleri: 12 fakültesi var.

Öğrenci sayısı: 17.000

Akademik personel sayısı: 1.791

Dünya sıralamasına girdi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), son yıllarda attığı stratejik adımların karşılığını dünya çapındaki üniversite sıralamalarında listeye girerek aldı. İngiltere merkezli değerlendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından açıklanan ‘2024 Üniversite Etki Sıralaması’nda İEÜ başarısıyla dikkat çekti. 125 ülkeden 2 bin 152 üniversitenin bulunduğu listede İEÜ, ‘Nitelikli Eğitim’ kategorisinde 101-200 aralığında yer aldı. Türkiye genelinde etkinliğini artıran, başarılı öğrencilerin tercih ettiği, vizyoner bir üniversite olarak yola devam ettiklerini söyleyen İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, “2023 yılında üniversitemiz, başarılı öğrenciler tarafından daha çok tercih edilir hale geldi. Üniversitemize sözel ve yabancı dil alanında ilk 2 bin 500, sayısal ve eşit ağırlık alanında ilk 10 bin içinde yerleşen öğrencilerin sayısı; 2018’e göre yüzde 250, 2022’ye göre yüzde 100 arttı. Ayrıca, üniversitemiz bölümlerine yerleşen öğrencilerin ortalama başarı puanının, geçtiğimiz yıllara göre önemli bir artış gösterdiğini görüyoruz” dedi.

Maaş gibi burslar

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ

Rektörü: Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu

Kuruluş Tarihi: 2001

Bulunduğu İl: İzmir

Akademik Birimleri: 23 ön lisans, 33 lisans bölümü var.

Öğrenci Sayısı: 10.933

Akademik Personel Sayısı: 920

İletişim Bilgisi: www.ieu.edu.tr

Alanında deneyimli mezunlar veriyor

Temelleri Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu olarak 2008’de atılan Beykoz Üniversitesi, kurulduğu 2016 yılından bu yana nitelikli büyümesini sürdürüyor.

Sektörün ihtiyaçlarına göre üniversitede ders içeriklerinin oluşturulduğunu belirten Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, “Üniversitemizin fark yarattığı noktalardan biri Yetkinlik Geliştirme Programı. Bizler öğrencilerimizin öğrenim gördükleri alan bilgisinin yanı sıra 21. yüzyıl iş dünyasının ihtiyaç duyduğu temel ve yönetsel 14 yetkinlikte de kendilerini geliştirmiş şekilde mezun olmalarını hedefliyoruz” dedi. Beykoz Üniversitesi’ne kayıt yaptıran her öğrencinin 14 yetkinlikteki düzeyinin ölçümlendiğini kaydeden Durman, “Öğrenciler böylelikle geliştirmeleri gereken yetkinliklere yönelik dersleri belirliyor ve mezuniyetlerine dek bu dersler ile yetkinliklerde önemli ölçüde gelişme kaydediyorlar” diye konuştu.

Üniversitede ayrıca lisans eğitimlerinde 7 dönem okulda, bir dönem iş yerinde, önlisansta ise 3 dönem okulda bir dönem iş yerinde olmayı ifade eden 7+1, 3+1 eğitim modeli uygulanıyor.

Maaş gibi burslar

BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ

Rektörü: Prof. Dr. Mehmet Durman

Kuruluş Tarihi: 2008

Bulunduğu İl: İstanbul

Akademik Birimleri: İşletme ve Yönetim Bilimleri, Sanat ve Tasarım, Sosyal Bilimler, Mühendislik ve Mimarlık fakülteleri var.

Öğrenci Sayısı: 5.571

Akademik Personel Sayısı: 161

İletişim Bilgisi: www.beykoz.edu.tr 

‘Tercih Günleri’ başladı

İstanbul Bilgi Üniversitesi, aday öğrencilerin üniversite tercih sürecinde tüm sorularına yanıt bulmalarını ve üniversite yaşamını yakından tanımalarını sağlamak amacıyla santralistanbul ve Kuştepe kampüslerinde “Tercih Günleri” düzenliyor. Bu kapsamda adaylar, Bilgi danışmanlarıyla üniversitenin sunduğu eğitim hayatı, kampüs olanakları ve tercih süreciyle ilgili bilgi alma imkânı bulacak. 2 Ağustos’a kadar devam edecek Tercih Günleri’nde adaylar, üniversitenin akademisyenleri tarafından verilecek fakülte seminerlerine katılarak ilgi duydukları bölüm ve fakültelerle ilgili merak ettikleri soruların cevaplarını alabilecekler.  

Maaş gibi burslar

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ

Rektörü: Prof. Dr. M. Ege Yazgan

Kuruluş Tarihi: 1996

Bulunduğu İl: İstanbul

Akademik Birimleri: 8 fakültesi var.

Öğrenci Sayısı: 20.000’den fazla.

Akademik Personel Sayısı: 1000’e yakın.

İletişim Bilgisi: www.bilgi.edu.tr

Devlet Üniversiteleri

Abdullah Gül Üniversitesi                                    Kayseri

Adana Alparslan Türkeş Bilim Ve Teknoloji Üni.        Adana

Adıyaman Üniversitesi                                         Adıyaman

Afyon Kocatepe Üniversitesi                                   Afyon

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi           Afyon

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi                              Ağrı

Akdeniz Üniversitesi                                           Antalya

Aksaray Üniversitesi                                             Aksaray

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi                  Antalya

Amasya Üniversitesi                                             Amasya

Anadolu Üniversitesi                                           Eskişehir

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi                      Ankara

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi          Ankara

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi                          Ankara

Ankara Üniversitesi                                            Ankara

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi                        Ankara

Ardahan Üniversitesi                                           Ardahan

Artvin Çoruh Üniversitesi                                      Artvin

Atatürk Üniversitesi                                            Erzurum

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi                         Aydın

Balıkesir Üniversitesi                                           Balıkesir

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi                         Balıkesir

Bartın Üniversitesi                                              Bartın

Batman Üniversitesi                                              Batman

Bayburt Üniversitesi                                           Bayburt

Bilecik Şeyh Edabali Üniversitesi                             Bilecik

Bingöl Üniversitesi                                              Bingöl

Bitlis Eren Üniversitesi                                          Bitlis

Boğaziçi Üniversitesi                                           İstanbul

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi                        Bolu

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi                 Burdur

Bursa Teknik Üniversitesi                                      Bursa

Bursa Uludağ Üniversitesi                                    Bursa

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi                        Çanakkale

Çankırı Karatekin Üniversitesi                             Çankırı

Çukurova Üniversitesi                                           Adana

Dicle Üniversitesi                                                Diyarbakır

Dokuz Eylül Üniversitesi                                       İzmir

Düzce Üniversitesi                                              Düzce

Ege Üniversitesi                                                  İzmir

Erciyes Üniversitesi                                             Kayseri

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi                        Erzincan

Erzurum Teknik Üniversitesi                                Erzurum

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi                             Eskişehir

Eskişehir Teknik Üniversitesi                                Eskişehir

Fırat Üniversitesi                                                 Elazığ

Galatasaray Üniversitesi                                      İstanbul

Gazi Üniversitesi                                                 Ankara

Gaziantep İslam Bilim Ve Teknoloji Üniversitesi      Gaziantep

Gaziantep Üniversitesi                                           Gaziantep

Gebze Teknik Üniversitesi                                    Kocaeli

Giresun Üniversitesi                                             Giresun

Gümüşhane Üniversitesi                                      Gümüşhane

Hacettepe Üniversitesi                                           Ankara

Hakkari Üniversitesi                                           Hakkari

Harran Üniversitesi                                               Şanlıurfa

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi                         Hatay

Hitit Üniversitesi                                                  Çorum

Iğdır Üniversitesi                                                Iğdır

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi                    Isparta

İnönü Üniversitesi                                               Malatya

İskenderun Teknik Üniversitesi                                Hatay

İstanbul Medeniyet Üniversitesi                            İstanbul

İstanbul Teknik Üniversitesi                                   İstanbul

İstanbul Üniversitesi                                           İstanbul

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa                              İstanbul

İzmir Bakırçay Üniversitesi                                  İzmir

İzmir Demokrasi Üniversitesi                                  İzmir
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi                             İzmir

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü                            İzmir

Kafkas Üniversitesi                                             Kars

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi                         Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi              Kahramanmaraş

Karabük Üniversitesi                                            Karabük

Karadeniz Teknik Üniversitesi                              Trabzon

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi                      Karaman

Kastamonu Üniversitesi                                       Kastamonu

Kayseri Üniversitesi                                             Kayseri

Kırıkkale Üniversitesi                                          Kırıkkale

Kırklareli Üniversitesi                                           Kırklareli

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi                            Kırşehir

Kilis 7 Aralık Üniversitesi                                      Kilis

Kocaeli Üniversitesi                                            Kocaeli

Konya Teknik Üniversitesi                                     Konya

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi                         Kütahya

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi                        Kütahya

Malatya Turgut Özal Üniversitesi                          Malatya

Manisa Celal Bayar Üniversitesi                              Manisa

Mardin Artuklu Üniversitesi                                 Mardin

Marmara Üniversitesi                                            Marmara

Mersin Üniversitesi                                             Mersin

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi                   İstanbul

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi                           Muğla

Munzur Üniversitesi                                             Tunceli
Muş Alparslan Üniversitesi                                   Muş

Necmettin Erbakan Üniversitesi                               Konya

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi                   Nevşehir

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi                         Niğde

Ondokuz Mayıs Üniversitesi                                 Samsun

Ordu Üniversitesi                                                 Ordu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi                              Ankara

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi                           Osmaniye

Pamukkale Üniversitesi                                       Denizli

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi                          Rize

Sağlık Bilimleri Üniversitesi                                  İstanbul

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi                  Sakarya

Sakarya Üniversitesi                                           Sakarya

Samsun Üniversitesi                                             Samsun

Selçuk Üniversitesi                                              Konya

Siirt Üniversitesi                                                  Siirt

Sinop Üniversitesi                                               Sinop

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi                        Sivas

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi                              Sivas

Süleyman Demirel Üniversitesi                                Isparta

Şırnak Üniversitesi                                              Şırnak

Tarsus Üniversitesi                                               Mersin

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi                       Tekirdağ

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi                           Tokat

Trabzon Üniversitesi                                           Trabzon

Trakya Üniversitesi                                              Edirne

Türk-Alman Üniversitesi                                     İstanbul

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi               İstanbul

Uşak Üniversitesi                                                Uşak

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi                                 Van

Yalova Üniversitesi                                             Yalova

Yıldız Teknik Üniversitesi                                      İstanbul

Yozgat Bozok Üniversitesi                                    Yozgat

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi                        Zonguldak