Marina Abramovic'in Akış/Flux sergisi kaçırılmamalıMarina Abramovic, Türkiye’de özellikle beden ve zihin bütünlüğünü merkezine alan, yoga, meditasyon ve mindfulness konuları ile ilgilenen çevreler tarafından fazlaca bilinirliği olan bir sanatçı. Kendisini de "Performans sanatının büyükannesi" olarak tanıtıyor...
Yürümenin de felsefesi olur muymuş?Frederic Gros, Yürümenin Felsefesi kitabında, ilk anda akla gelmeyecek şekilde ele alıyor ‘yürümeyi ve felsefesini’.
Tracks: Yürüyerek Alice Springs çölünden Hint Okyanusu’naYol hikâyeleri her zaman bana çekici gelmiştir belki ben de tek, yalnız uzun yolculuklara çıkmayı düşleyip cesaret edemeyişimdendir. Ya da düşlemenin güzelliğinden mi, yürürken biri olmama özgürlüğünü yakalama şansından mı bilemedim.
Cannes Film Festivali'nde Netflix Yapımı: OkjaBelki hatırlarsınız, 2017 Cannes Film Festivali'nde Netflix yapımı 2 filmin bulunması oldukça tepkilere sebep olmuştu. Bu filmlerden biri Okja ve yönetmeni Güney Kore sinemasının en önemli isimlerinden biri olan Joon-ho Bong. Film birçok açıdan eleştriye maruz kalsa da Netflix açısından başarılı bir yapım diyebiliriz. Hakkında yapılan eleştrilerden, Joon-ho Bong’un diğer filmleri ile kıyaslamaktan ziyade, ben hikayesine odaklanmak istiyorum. Bu sebeple spoiler içerir baştan söyleyeyim
16. İstanbul Bienali ve Suzanne Treister10 Kasım’a kadar devam edecek olan 16. İstanbul Bineali ‘Yedinci Kıta’, adını Pasifik Okyanusu’nun ortasındaki devasa atık yığınından alıyor.Bilim insanları, Antroposen (İnsan Egemen) adı verilen yeni bir jeolojik çağa ayak bastığımızı belirtiyor. Bu çağın belirgin özelliliği, olağan doğa olaylarından ziyade insan faaliyetlerinin egemen olması.Doğa, tamamen insan üretimi bir mekan haline dönüşürken, sanat da bundan etkilenerek, insanı odağına almaktan vazgeçip insan ile insan olmayan arasındaki ilişkiye doğru yöneliyor.
Çağdaş sanata genel bir bakışContemporary Art 14'ü geride bırakırken 'çağdaş sanata' genel bir bakış yapıyoruz. Contemporary Art 14'ten geriye akıllarda neler kaldı?