Son dakika doğru bilinen yanlışlar haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan doğru bilinen yanlışlar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan doğru bilinen yanlışlar haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 407 doğru bilinen yanlışlar haberi bulunmuştur.
Egzamanın ilacı doğal değil doğru ürünlerGece uyandıracak ya da okul, iş, aile hayatınızı etkileyecek kadar derin kaşıntılara neden olan, hayat kalitesini bozan egzama; kulaktan dolma sabunlar, yağlar ile tedavi edilmemeli. En doğrusu hekimin önereceği tedavidir .
“Atopik Dermatit Konuşalım” podcast serisi yayındaDünyada atopik dermatit görülme sıklığı son yıllarda özellikle sanayileşmiş ülkelerde 2-3 kat arttı ve çocuklarda yüzde 15-30, yetişkinlerde ise yüzde 2-10 düzeylerine yükseldi.
Çocuklarda ağız ve diş sağlığı neden önemli? Merak edilenleri adım adım keşfedin!Büyüme çağındaki çocukların ağız ve diş sağlığı günümüzde anne-babaların öncelikleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Haleon Türkiye Uzman Kanalı Direktörü Devrim Şimşek’in de katkılarıyla, ağız ve diş sağlığı ile ilgili önemli tüm detayları sizin için derledik.
Kadınların birçoğu istemiyor! 'Hastalık veya yaşlılık alameti olarak görülmemeli'Ter basmasından uyku bozukluğuna kadar pek çok belirtisiyle menopoz, 45 yaş sonrası “geliyorum” diyor. Fakat pek çok kadın menopoza girmek istemiyor! Peki bu reddedişin ya da istememenin nedeni nedir? “Bu süreci bir hastalık, yaşlılık ve kadınsal duyguların bittiği bir dönem gibi görmemeliyiz” diyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Hüsnü Görgen, menopoz hakkında doğru sanılan hatalı bilgileri açıklığa kavuşturdu.
Bakan Yumaklı: Bu bir 'katliam' değil, 'sahiplendirme' yasasıdırTBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen sahipsiz sokak hayvanlarına düzenlemeye ilişkin Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Bu bir 'katliam' yasası değildir, bu bir 'sahiplendirme' yasasıdır. Lütfen bu açıdan bakılsın" açıklamasını yaptı.
Hamilelikle ilgili bildiklerinizi unutun! 'Hem anneye hem bebeğe zarar veriyor'“Sen iki canlısın, çok ye”, “Aman çay kahve içme”, “Hamileyken cinsel ilişki olmaz”... Her ne kadar iyi niyetli olsa da bu ve benzeri sözler anne adaylarına hamilelik sürecinde toplum tarafından yüklenen, doğru sanılan yanlış bilgiler. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Fatih Aktoz, hamilelik dönemine dair doğru bilinen yanlışları sıraladı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
Bu eşyaları çöpe atmadan tekrar düşünün! Yeniden kullanmak mümkünDünya çapında bir yılda 2,01 milyar ton çöp üretiliyor ve bunların en az yüzde 33'ü geri dönüştürülemiyor. Durum böyle olmasına rağman birçok kişi gün içinde kullandığı ve artık çöpe atması gereken bazı ürünleri farklı şekilde değerlendirebileceğini bilmiyor.
Doğrusunu öğrenmek sizi çok şaşırtacak! Hatalı yaptığınız günlük rutinlerHepimizin zamanla geliştirdiğimiz kendi alışkanlıkları ve günlük rutinleri var. Ama aslında yanlış yaptığımızı bilmediğimiz pek çok günlük ritüel var. Neyse ki yeni şeyler öğrenmek ve yollarımızı değiştirmek için hiçbir zaman geç değildir. İşte muhtemelen yanlış yaptığınız günlük 10 rutin ve bunları doğru yapmanın yolları.
Bakan Yumaklı: Türkiye dünyada ilk 10 tohumcu ülkeden bir tanesiÇanakkale’de ‘Tohum ve Sera Örtü Naylonu Dağıtım’ törenine katılan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Türkiye dünyada ilk 10 tohumcu ülkeden bir tanesidir. Türkiye’de üretilen daha doğrusu kullanılan her 100 kilogramın 97 kilogramı bu ülke topraklarında üretilir. Bize özgü ata tohumlarımız vardır. Bunların halihazır da 37 çeşidi gen bankamızda kayıt altına ve koruma altına alınmıştır” dedi.
Vitamin takviyeleri kullanmadan önce dikkat! Organlara hasar verebiliyorVücut sağlığımız için olmazsa olmaz öneme sahip vitaminler, gelişigüzel kullanıldığında ise fayda yerine zarar verebiliyor. Ülkemizde bilinçsiz vitamin kullanımının çok yaygın olduğunu, doktora danışmadan ve gerekli ölçümler yaptırılmadan vitamin takviyeleri kullanmanın karaciğerden böbrek hasarına dek birçok yıkıcı etkiye yol açabildiğini vurgulayan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Aysun Işıklar, Dr. Aysun Işıklar vitaminler hakkında toplumda doğru sanılan 8 yanlışı anlattı, önemli önerilerde bulundu.
Gerçeği öğrenince çok şaşıracaksınız! İnsan vücudu hakkında doğru bilinen 8 yanlışHer efsane içinde mantıklı ve yanlış bilgiler barındırır. İnsanlar bu yalanları paylaşma ve bilimsel gerçekmiş gibi sunma eğiliminde olduklarından, artık vücudumuzla ilgili pek çok yanlış bilgiyle çevrelenmiş durumdayız. Neyse ki bilimsel araştırmalar, bu iddiaların doğruluğunu kontrol etmemizi sağlıyor. İşte aslında doğru bildiğimiz bazı yanlışlar!
1 dilim baklava 1 saat yürüyüşRamazan ayı başladı. Bu dönemde sağlıklı beslenme büyük önem taşıyor. Sahurda ve iftarda sağlıklı beslenmek için nelere dikkat edilmesi gerektiğini uzmanlarına sorduk
Tüp bebekte doğru bilinen yanlışlarDoğal yollardan çocuk sahibi olamayan çiftler için tüp bebek uygulamaları günümüzde tercih ediliyor. Tüp bebek tedavisi konusunda kulaktan dolma bilgiler ise çiftleri olumsuz etkiliyor.
Kalbi korumak bu kadar kolay! Uzmanından 10 altın öneriKardiyovasküler hastalıkların dünya çapında önde gelen ölüm nedenlerinden olduğunu söyleyen Prof. Dr. Bilal Boztosun, “Kardiyovasküler hastalıklar dünya çapında önde gelen ölüm nedenlerinden biri olmaya devam etse bile, kalbinizi sağlıklı tutmanın yolları var” diyerek, kalp sağlığını korumak için 10 öneride bulundu.
Elde, kolda, boyunda çıkıyor! Basit bir yağ bezesi demeyin, dev gibi oluyorDokunduğunuzda genellikle kolayca hareket eden ve sıklıkla ağrıya neden olmayan yağ bezelerinde en büyük tehlike, kötü huylu yumuşak doku kitlelerini taklit edebilmesidir. "Bu nedenle vücudunuzdaki yumruları yani derin cilt altı kitlelerini yağ bezesi olarak düşünmeyin" diyen Prof. Dr. Korhan Özkan, yağ bezeleri hakkında doğru bilinen 5 yanlışı anlattı.
Kullanılan ilaçlar kilo aldırır! Tüp bebek tedavisinde doğru sanılan 10 hatalı bilgiTüm dünyada yaygın olarak uygulanan tüp bebek tedavisi infertilite problemi olan çiftlerde en etkin tedavi koşulları olarak yerini koruyor. Bu yöntemde başarı; kadının yaşı, yumurta rezervi, laboratuvar ve embriyo transferinin kalitesi başta olmak üzere, pek çok faktöre bağlı oluyor. İnfertilite sorunu yaşayan çiftlerin çevrelerinden ve sosyal medyadan edindikleri bilgilerle hareket etmekten kaçınmaları gerektiğine dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum/Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Dr. Çağlar Yazıcıoğlu, toplumda tüp bebek tedavisi hakkında doğru sanılan 10 hatalı bilgiyi anlattı, uyarılarda bulundu.
Bakterilerle savaşta doğru bilinen yanlışlar! 8 adımda doğru vücut bakımıVücudunuzun yalnızca göbek deliğinde yaşayan yaklaşık 2 bin 368 bakteri bulunuyor. Bu bakteriler hijyen kurallarına dikkat etmediğiniz zamanlarda veya yanlış yöntemlerle yaptığınız temizlik sebebiyle önemli sorunlara neden olabiliyor.
Çamaşır yıkarken yapılan 4 hata! Bu tüyolar ömrü kısaltıyor, sirke uçup gidiyorSon yıllarda sosyal medyada çamaşır yıkamak gibi birçok ev işiyle ilgili tüyo içeren içerikler paylaşılmaya başlandı. Bu tüyoları deneyen kullanıcıların bazıları bu teknikleri deneyimliyor. Peki her tüyonun doğru olmadığını ve özellikle çamaşır yıkamak konusunda doğru bilinenlerin oldukça yanlış olduğunu söylesek. İşte doğru bilinen yanlışlar...
Yakalanma olasılığı giderek artıyor! Kanser hakkında doğru sanılan 9 yanlışErkeklerde hayat boyu kansere yakalanma olasılığının yaklaşık yüzde 41, kadınlarda yüzde 39 olduğunu açıklayan Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Özge Gümüşay, toplumda kanser tanı ve tedavisinde doğru olmayan bazı inanışların bu süreci zorlaştırdığına dikkat çekti.
Doğru Bilinen Yanlışlar ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.