Son dakika çocuk hastalık haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan çocuk hastalık gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan çocuk hastalık haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.004 çocuk hastalık haberi bulunmuştur.
Afganistan'da Taliban'ın onayıyla çocuk felci aşısı kampanyasıAfganistan'da bugün çocuk felcine karşı ülke çapında aşı kampanyası başlatıldı. Taliban'ın onayıyla uygulanan kampanyaya Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) da destek veriyor.
Çocuklarda koronavirüs ve grip arasındaki farklarÇocuğunuz öksürüyor, boğaz ağrısı olduğunu söylüyor ve ateşini ölçtüğünüzde sürekli yüksek çıkıyor… Bu durumda ilk aklınıza gelen Covid -19 enfeksiyonu olabilir. Ancak bu mevsimde grip ve diğer üst yolunum yolu enfeksiyonlarının da görüldüğünün unutulmaması gerekiyor. Özellikle okulların açılması ile birlikte çocuğunda hastalık belirtisi görülen her ailenin en önemli endişesi Covid oluyor. Peki bu iki hastalık birbirinden nasıl ayrılıyor, ayırıcı tanı için neler yapılması gerekiyor, PCR testinin bu konudaki önemi ve ailelerin Covid ile grip konusunda alması gereken önlemler neler? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Serap Sapmaz, çocuklarda Covid-19 ve grip belirtileri hakkında bilgi verdi.
Çocuklarda 1 haftayı aşan iştahsızlık neyin habercisi olabilir?Bebek ve çocuk bakımında ebeveynlerin en hassas olduğu nokta beslenme oluyor. Çocukların bazen iştahsız olabildiğini ve bunun bazen doğal bir durumken bazen de bir hastalığın belirtisi olabildiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ela Tahmaz Gündoğdu “Bebeklerde ve çocuklarda görülen iştahsızlık aileler için endişe edici bir durum. 1 haftadan uzun süren ve kilo kaybına sebep olan iştahsızlıkta mutlaka doktora başvurulmalı” açıklamasında bulundu
Çocukları hastalıklardan korumanın yollarıBu aylarda dirençli ateşle birlikte hekime başvuran çocukların önemli bir kısmında gribal enfeksiyonlar, yani influenzanın görüldüğünü hatırlatan Prof. Dr. Filiz Bakar, "Üst solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı olarak çocuklarda karın ağrısı, mide bulantısı, kusma gibi şikayetler görülebilir. Bu durumda ailelerin paniğe kapılmamaları ve hekime başvurması önemli” dedi.
Çocuğunuz sürekli hastalanıyorsa dikkat!Prof. Dr. Hülya Ercan Sarıçoban, kış aylarında sık sık nezle ve grip olan, burun akıntısı, tıkanıklığı, kaşıntısı yaşayan; geceleri geçmeyen öksürük, hırıltı ya da nefes darlığı sorunları olan çocuklarda, altta yatan nedenin 'alerji' olabileceğini belirtti.
Selim bebeğin yaşamı ABD'den gelecek ilaca bağlıNADİR görülen kas hastalığı Spinal Muskuler Atrofi (SMA) pençesinde ölüm kalım mücadelesi veren 8 aylık Selim Çakmak'ın sağlık durumu her geçen gün ağırlaşıyor.
Selim bebeğin yaşamı ABD'den gelecek ilaca bağlıNADİR görülen kas hastalığı Spinal Muskuler Atrofi (SMA) pençesinde ölüm kalım mücadelesi veren 8 aylık Selim Çakmak'ın sağlık durumu her geçen gün ağırlaşıyor.
Çocuklarda solunum yolu enfeksiyonuna dikkatÇocuk Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Akman: ”Üst solunum yolları enfeksiyonlarından çocuklar daha çok etkileniyor. Çoğunlukla viral hastalıklardır ve antibiyotik tedavisine gerek duyulmaz. Bu gibi durumlarda hasta dinlenmeli ve beslenmesine dikkat etmelidir”
Çocuklarda FMF’ye dikkatYineleyen şiddetli ateş ve buna eşlik eden karın ağrısıyla kendini gösteren Ailevi Akdeniz Ateşi (FMF) hastalığının, tedavi edilmediğinde böbrek yetmezliği sonucu ölümlere yol açabileceği bildirildi.
Çocukları hastalıklardan koruyun!Kış aylarında artış gösteren hastalıklar, en çok çocukları etkiliyor. Kapalı, kalabalık mekânlarda daha fazla vakit geçirmek, okul ve kreş ortamı, çocukların daha sık hastalanmasına neden oluyor.
Her ateş enfeksiyon değildir. Özellikle sık tekrarlıyorsa!Çocuklarda ritmik olarak tekrarlayan, tedaviye rağmen devam eden, tekrarlayan ateş sendromlarından en sık görülen PFAPA Sendromunu, Hisar Intercontinental Hospital Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Fazlı Yılmazer ile konuştuk…
Hastalıklar kapıdaEv kadar temiz ve mikroplardan arınmış olmayan okul ortamı, çocukları virüsle bakterilerle karşı karşıya bırakıyor. Ailelerin özellikle solunum yolu rahatsızlıklarına karşı dikkatli olması gerekiyor.
YARIM SAAT YAĞDI HAYAT FELÇ OLDUİzmir yine yağmura teslim oldu, pek çok yere yıldırım düştü. Aydın’da hastaneyi su bastı. Salihli’de toprak kayması meydana geldi
Diyanet açıklaması 📍 Fitre ve Fidye 2025 ne kadar, kimlere verilir, kimlere verilmez? Kimler Fitre ve fidye verir?Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala konu hakkında bazı sorular merak ediliyor. Ramazan'da fitre ve fidye olarak iki ayrı ödeme bedeli olan dini görevin ne kadar olduğu araştırılıyor. Aynı zamanda fitre ve fidyenin kimlere verilip, kimlere verilmeyeceği de merak edilenler arasında. Peki Fitre ve Fidye 2025 tutarı ne kadar? Kimler fitre, kimler fidye vermek durumunda? İşte konuya ilişkin Diyanet açıklaması haberimizde...
6 Şubat depreminde 'öldü' denildi, Asiye bebek Eskişehir'de hayata tutunduHatay'da 6 Şubat depremlerine yoğun bakımda 1 yaşındayken yakalanan ve kayıtlara "öldü" olarak geçilen anne ve babasının 2 hafta aradığı Asiye Beren Kızıldağ, Eskişehir Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Asiye bebeğe yapılan işlemle solunum yolu güvenliği ve besleme kolaylığı sağlandı.
11 yaşında alkolle tanıştı, yirmilerinde madde bağımlısıydı! Hayatını değiştiren karar11 yaşında alkolle tanıştı, yirmili yaşlara geldiğinde madde bağımlısıydı. Hayatının 28 yılını alkol ve madde bağımlılığı ile geçiren Zeynep Karlı (41), bir gün emekli maaşını almak için annesinin üzerine yürüdü, 9 yaşındaki yeğeninin sözüyle kendine geldi ve intihar etmek için köprüye gitmeyi düşünürken son kez hastaneye gitti. Tüm hayatı değişti.
Birkaç ay ya da birkaç gün sürüyor! Tiklerinin sayısı 150'yi buldu: 'Nefes almak zor'Bir sabah uyandığında, hiçbir neden yokken istemsiz bir şekilde ellerini yumruk yapar gibi sıktığını fark ettiğinde 9 yaşındaydı. Bu tiklerin sayısı birken gün geçtikçe 150'yi buldu. Bazı tikleri birkaç ay ya da birkaç gün sürdü, gidenlerin yerine ise başka tikler eklendi. Can Köse, hiç kesilmeden devam eden tikinin 18 yıldır sürdüğünü dile getirerek yaşadıklarını Milliyet.com.tr'ye anlattı.
'Plastik atıklar doğmamış bebekler için bile büyük tehdit'Bilim, teknoloji, mühendislik, tıp, sosyal bilimler ve beşeri bilimler alanlarında akademik yayıncılık yapan Springer Nature tarafından hazırlanan yeni bir çalışmada, deniz, su ve kara kirliliğine ilişkin büyüyen endişenin birincil kaynağının, sentetik veya yarı sentetik bileşenlerden yapılmış plastikler olduğuna dikkat çekildi. Çalışmada, felakete karşı geri dönüşümün gerekliliği vurgulanırken; plastik atığın yakılma sonucu, solunduğunda ölümcül olabilen dioksin gibi kanserojen kimyasallar yaydığı, hamile kadınlar ve doğmamış çocuklarının bu toksik etkilere karşı özellikle savunmasız olduğu ifade edildi.
6 yaşındaki Murat kardeşi Miray'a ikinci kez can olacakAydın'da ölümcül bir hastalık olan immün (bağışıklık) yetmezliği hastalığıyla mücadele eden Miray Özabay'a (5) bir yıl önce ağabeyi Murat Özabay'dan (6) yapılan kök hücre nakli tutmadı. Kızına ağabeyinden ikinci kez kök hücre nakli yapılacağını belirten Hüzeyme Özabay (28), "İnşallah bu kez hiçbir sıkıntı olmaz. Sağlıkla evimize dönmek için sabırsızlanıyoruz" dedi.
Sağlık Bakanlığı, 18 yıl sonra sigarayı bırakan oto tamir ustasına sertifika verdiSağlık Bakanlığı, Ankara'da 18 yıldır sigara içen yaşadığı sağlık sorunları ve oğluna iyi örnek olmak için sigarayı bırakan otomobil tamir ustası İsa Lale'ye (38), '9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü' kapsamında 'Sigara Bırakma Sertifikası' verdi.
Topuk kanı komplosu Roma'ya uzandı! Dilekçelerde çılgınca talepler var: 1 dakikada faciaYenidoğan bebeklerden alınan topuk kanı, genetik ve metabolik hastalıkların erken teşhisi için hayati öneme sahipken, bazı aileler bu uygulamaya karşı çıkıyor. Öyle ki gündemdeki komploların ucu Roma'ya kadar dayanmış durumda. Avukatlar tarafından hazırlanan özel dilekçelerle doğuma gidenlerin talepleri ise uzmanlar tarafından 'çılgınca' olarak değerlendiriliyor. İşte 1 dakikalık 'altın süre'nin önü kesildiğinde yaşanacak facianın detayları.
2024 Prevalans Araştırma sonuçları kamuoyuna duyurulduRiskli hastalıklarla mücadele eden çocukların hayallerini gerçeğe dönüştürerek iyileşme süreçlerine umut olan uluslararası oluşum Make-A-Wish’in 2000 yılından bu yana Türkiye faaliyetlerini yürüten Make-A-Wish Türkiye/Bir Dilek Tut Derneği, dilek gerçekleştirmenin Türkiye’deki durumunu ve hayati risk taşıyan hastalıklarla mücadele çocukların hastalık gruplarını inceleyen 2024 Prevalans Araştırması raporunu yayımladı.
‘Sosyal medya yalanları etkili’Ankara’da 2 aylık bir bebek, doğar doğmaz yapılması gereken topuk kanı ve yenidoğan bebeklerde kanamayı önleyen K vitamini yapılmadığı için beyin kanaması geçirdi, yoğun bakımda entübe edildi.
Çocuk Hastalık ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.