Lezzeti ile Ramazan ayında da revaçta! Tadını bilen akın ediyor
Lezzeti ile Ramazan ayında da revaçta! Tadını bilen akın ediyorErzurum’a özgü önemli lezzetlerden birisi olan ve odun ateşinde pişirilen cağ kebap, Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezi oldu. Cağ kebabın lezzeti dünyada konuşulurken adı ile alakalı da devam eden bir tartışma bulunuyor.
20.03.2024Gündem
Dünyanın en iyi yemekleri | İşte seçilen 100 yemek 🥘🍲🍕🍖 Türkiye & Türk yemekleri kaçıncı sırada? İşte cağ kebabı, iskender kebap, mantı sıralaması...
Dünyanın en iyi yemekleri | İşte seçilen 100 yemek 🥘🍲🍕🍖 Türkiye & Türk yemekleri kaçıncı sırada? İşte cağ kebabı, iskender kebap, mantı sıralaması...Dünyanın en iyi 100 yemeği TasteAtlas 2023'de yayımlandı. Hangi ülkelerin hangi yemekleri sıralamaya girdi merak konusu. Dünyanın en iyi 100 yemeği arasına Türkiye'den hangi yemekler seçildi? İşte milyonlarca vatandaşın merakla araştırdığı Dünyanın en iyi 100 yemeği listesi ve Türkiye & Türk yemekleri kaçıncı sırada? sorusunun cevabı.
15.12.2023Bilgi Rehberi
CNN Travel'a göre cağ kebabı ve su böreği en lezzetli Türk yemeklerinden
CNN Travel'a göre cağ kebabı ve su böreği en lezzetli Türk yemeklerindenErzurum'un önemli lezzetlerinden olan cağ kebabı ve su böreği CNN Travel Dergisi tarafından Türkiye'nin en iyi 23 yemeği arasında gösterildi. Derginin yazarı Lisa Morrow, cağ kebabı için "O kadar ki bir parça sıcak ve lezzetli cağ kebabı için 12 saat beklemeyi göze alıyorlar" ifadesini kullanırken, su böreğinin ise en sık karşısına çıkan yemek olduğunu peynir, tereyağı ve suyla yapıldığını yazdı.
10.09.2020Tatil
Erzurum'un Neyi Meşhur? En Meşhur Erzurum Yemekleri Ve Yöresel Lezzetleri Nelerdir? (Erzurum'da Ne Yenir)
Erzurum'un Neyi Meşhur? En Meşhur Erzurum Yemekleri Ve Yöresel Lezzetleri Nelerdir? (Erzurum'da Ne Yenir)Türkiye doğusundan batısına kuzeyinden güneyine her biri farklı özellik gösteren 81 ilden oluşan kozmopolit bir ülkedir. Her şehrin kendine ait özellikleri, kendine ait insanları ve güzellikleri mevcuttur Türkiye'nin en güzel en büyük şehirlerinden bir tanesi olarak bilinen Erzurum şehri de kendine has özellikleri ile birçok kişi tarafından merak edilen şehirler arasındadır. Erzurum Şehri ile ilgili bilgileri merak edenler için Erzurum'a ait detayları derledik.
23.07.2020Tatil
Cağ kebabı ramazanda da iftar sofralarının vazgeçilmezi oldu
Cağ kebabı ramazanda da iftar sofralarının vazgeçilmezi olduErzurum'un vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan ve çeşitli baharatlarla hazırlanan 'cağ kebabı', ramazanda da iftar sofralarının vazgeçilmezi. Cağ kebabının coğrafi işaretinin Oltu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından alındığını anımsatan restoran işletmecisi Muammer Tanhaş, "Cağ kebabı için Erzurum genelinde günlük 200 civarında kuzu kesiliyor. Bu da şehrin ekonomisini canlı tutuyor" dedi.
7.05.2020Haberler
650 kilogramlık cağ kebabını vinçle taşıdılar
650 kilogramlık cağ kebabını vinçle taşıdılarKocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Erzurumlular Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Erzurum Tanıtım Günleri" başladı.Cirit gösterileriyle başlayan etkinlikte, İzmit ilçesindeki Uluslararası Fuar Merkezi'nde kurulan stantlarda Erzurum'a özgü kadayıf dolması, cağ kebabı, oltu taşı, ayran aşı, geleneksel el sanatları gibi ürünler sergilendi, hediyelik eşyalar satışa sunuldu.Etkinlikte ayrıca dernek tarafından 50 kuzu kesilerek yaptırılan 650 kilogram ağırlığındaki cağ kebabı alana vinç yardımıyla getirilerek pişirilmek üzere ocağa yerleştirildi. Dev cağ kebabına büyük ilgi gösteren vatandaşlar, cep telefonlarıyla bu anı görüntüledi.
11.09.2019Yaşam
Rekor kırıldı! Tam 650 kilo...
Rekor kırıldı! Tam 650 kilo...'15 kişilik bir ekiple yaklaşık 20 günlük bir çalışmanın ürünü'
11.04.2019Gündem
Doğu Ekspresi cağ kebabı satanların işlerini uçurdu!
Doğu Ekspresi cağ kebabı satanların işlerini uçurdu!Doğu Ekspresi'nin popülerleşmesi Erzurum'da Çağ kebabı satan esnafın yüzünü güldürüyor. Yolcular Erzincan'dan geçtikten sonra restoranları arayarak Erzurum durağına getirmeleri için cağ kebabı sipariş ediyor. Dükkanlar günde 90 dürüm daha fazla sattıklarını söylüyor. Rekor ise bir kompartmana 60 dürüm sipariş eden bir kişide!
29.01.2018Ekonomi
Doğu Ekspresi cağ kebabı satanların işlerini uçurdu!
Doğu Ekspresi cağ kebabı satanların işlerini uçurdu!Doğu Ekspresi'nin popülerleşmesi Erzurum'da Çağ kebabı satan esnafın yüzünü güldürüyor. Yolcular Erzincan'dan geçtikten sonra restoranları arayarak Erzurum durağına getirmeleri için cağ kebabı sipariş ediyor. Dükkanlar günde 90 dürüm daha fazla sattıklarını söylüyor. Rekor ise bir kompartmana 60 dürüm sipariş eden bir kişide!
29.01.2018Ekonomi
Erzurum'un yöresel yemekleri
Erzurum'un yöresel yemekleriBirbirinden gösterişli sunumlarıyla Erzurum mutfağının meşhur lezzetleri...
Sonradan Gurmeler - Büyük Erzurum Sofrası
Sonradan Gurmeler - Büyük Erzurum SofrasıÖmürden ve Varlık Sezgin kardeşler, nam-ı diğer "Sonradan Gurmeler" ile İstanbul'un 7 tepesinde lezzet turu!Bu haftaki durağımız, dopdolu sofrasıyla Büyük Erzurum Sofrası.http://www.buyukerzurumsofrasi.com.trKordonboyu Mah. Kumlar Cad. No:26/2 Atalar Kartal /İstanbul 0216 488 47 47Twitter / @s_gurmeler instagram/ sonradangurmeler Web : www.sonradangurmeler.org
21.03.2016Yemek
2 bin 500 metre yükseklikten gelen lezzet: "Cağ Kebabı"
2 bin 500 metre yükseklikten gelen lezzet: "Cağ Kebabı"Erzurum'da 2 bin 500 metre yükseklikte yetişen kuzu etinden yapılan ve hazırlıkları 4 gün önceden başlayan, çeşitli safhalar geçtikten sonra odun ateşinde pişirilen cağ kebap, yerli ve yabancı misafirler için vazgeçilmez lezzetler arasında yer alıyor.
6.07.2021Et Yemekleri