Son dakika Cağ haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Cağ gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Cağ haber sayfamızda...
16 bin yıl önce yaşadı, yüzü yeniden oluşturulduÇinli bilim insanları, üç boyutlu teknoloji kullanarak 16 bin yıl önce yaşamış bir insanın yüzünü yeniden oluşturdu. Yüzdeki, yuvarlak hatlar, dar göz çizgisi, düz burun yapısı dikkat çekti.
Ağrı Dağı’na CIA takibiCIA’in Nuh’un Gemisi’ni bulabilmek için Ağrı Dağı’nı uçak ve uydularla takibe aldığı, elde ettikleri bulguları da gizledikleri ortaya çıktı.
Demir ve Bronz Çağ nasıldı?Kuzey Fransa’daki Valenciennes yakınlarında yapılan arkeolojik kazılarda Bronz ve Demir Çağlar’ına ait üç bin yıllık bir yerleşim yeri keşfedildi.
Fatih ve Kanuni’nin favori tatlısı! Adeta 'altın çağ' yaşattı, bal koyup eritiliyorOsmanlı'nın çağ açıp çağ kapatan padişahı Fatih Sultan Mehmed'in en sevdiği tatlı olan Helva-i Hakani yeniden gündem oldu. Osmanlı döneminde padişah sofralarının başköşesinde yer alan gözde helva Kanuni Sultan Süleyman döneminde ‘altın çağ’ yaşatmıştı. Peki bu asırlık tatlı nasıl yapılır?
Ticaret Bakanlığı'ndan fahiş fiyat artışlarına 200 milyon TL para cezası!Ticaret Bakanlığı, Ramazan Bayramı öncesi denetimlerini artırdı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Ramazan sürecinde yapılan denetimler sonucunda, haksız ve fahiş fiyat artışları için 9 bin 926 gerçek ve tüzel kişiye 200,9 milyon TL idari para cezası uygulanmıştır." ifadelerine yer verildi.
Acımasız gözaltı!Türk doktora öğrencisi Rümeysa Öztürk’ün ters kelepçeyle gözaltına alınıp, apar topar Louisiana eyaletine götürülmesi büyük tepki çekti. Trump döneminde artan bu tür uygulamalar mercek altına alınırken, protestolar düzenlendi.
Nuh'un gemisi Ağrı Dağı'nda mı saklı? Tekrar gündemde: 'Tarifle aynı, işareti var'2021 yılında başlatılan gizemli bir yolculukta, uluslararası bir araştırma ekibi gözlerini Türkiye'nin doğusuna, efsanelerle örülü Ağrı Dağı’na çevirdi. Binlerce yıldır halkların hafızasında bir sır gibi saklanan bir söylence yeniden gün yüzüne çıkıyor: Nuh’un Gemisi. Ağrı Dağı’nın eteklerinde keşfedilen tekne formunda devasa bir jeolojik yapı, tufandan kurtuluşun simgesi olan efsanevi gemiye ait olabilir mi?
Cumhurbaşkanı Erdoğan: TEKNOFEST neslinin gümbür gümbür geldiğini görüyorumCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Sergi Salonu'nda Eğitim Ailesi ile İftar Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, " Dünyayı takip eden eğitimi önemseyen alanında en iyisi olmak için çalışan başarılarıyla göğsümüzü kabartan teknofest neslinin elhamdülillah gümbür gümbür geldiğini görüyorum. Bu gençleri gördükçe de Türkiye'nin geleceğinin çok daha aydınlık, çok daha müreffeh olacağından hiç şüphe duymuyorum." dedi.
MEB duyurdu: Ders kitapları için 40 yeni harita hazırlandıMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Milli Savunma Bakanlığı (MSB) arasında imzalanan protokol kapsamında ders kitaplarında kullanılması için 6 harita güncellenirken 40 yeni harita hazırlandı.
Kalp pilinde elektrikli araç korkusu! 2 yer hariç endişeye gerek yok, işte sonuçElektrikli otomobillerin hayatımıza hızla girdiği bu dönemde, özellikle kalp pili (pacemaker) ve implante edilebilir kardiyoverter defibrilatör (ICD) gibi kardiyak cihaz kullananlar için önemli bir soru gündemdeydi: Sağlık açısından güvenli mi? Peki bu kişiler elektrikle çalışan araçları kullanabilir mi ve şarj istasyonlarında güvenle bulunabilir mi? Nihayetinde uzmanlar, sorunun cevabını yanıtladı.
‘Üniversite müzesi olmak önemli’Sabancı Müzesi’nin yeni müdürü Ahu Antmen hedeflerini anlattı. Antmen “Yol haritamda SSM’nin geçici sergilerinin yanı sıra bir üniversite müzesi olmak misyonu önem taşıyor” dedi
CSO Ada Ankara’da sanat dolu haftaBaşkent’in kültür ve sanat adası CSO Ada Ankara, birbirinden renkli etkinlikleriyle 17-23 Mart tarihlerinde sanatseverlerle buluşuyor.
Karahantepe’nin kapıları açılıyorNeolitik Çağ’ın önemli yerleşimleri arasında yer alan Şanlıurfa’daki Karahantepe, ‘sistematik gezi güzergâhı’ ile bu yıl ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak.
Bergama Asklepionu: Antik dünyanın sağlık kentiTıp Bayramı’nı kutladığımız bu ayda, sayfalarımıza Antik Çağ’ın en büyük şifa kompleksi olan ve modern tıpta önemli etkileri bulunan Bergama Asklepionu’nu taşıyoruz.
Van’ın ‘pişik’leri ve uçan ‘inci’leriMuhteşem kültür mirasıyla görülmesi gereken kentlerimizden biri olan Van, iki özel hayvanla da anılır: Van kedisi ve “uçan balık” da denilen inci kefali.
Tanrılıktan şeytanlığa…Yaklaşık 5000 yıl önce evcilleştirilen kediler, depolanan tarım ürünleri nedeniyle ortaya çıkan haşerelere karşı insanların en büyük destekçisi olmuş. Antik Mısır’da kutsal sayılan bu sevimli hayvanlar, Orta Çağ Avrupa’sında ise kötü zamanlar geçirdi…
‘Taş Tepeler’de hayvan sembolizmiŞanlıurfa’daki Taş Tepeler’de bulunan hayvan tasvirleri, insanın doğayı anlama ve ona anlam yükleme çabasının en erken izleridir. Bu tasvirler, aynı zamanda bir inanç sisteminin de yansımaları.
Milliyet Arkeoloji’den on binlerce yıllık hayvan dosyasıMilliyet Arkeoloji dergisinin 47. sayısı, 16 Mart Pazar günü çıkıyor. Dergi, yeni sayısında hayvanlara odaklanıyor. Yeni sayısında “Dünya ortak evimiz” diyen Milliyet Arkeoloji, Antik Dönem’de hayvan haklarına büyüteç tutuyor. Hayvanlarla ilgili ilk yasal düzenlemelerin M.Ö. 1920 yılına kadar uzandığını aktaran dergi, Antik Dönem’de insan-hayvan ilişkisini ve buna dair yasaları ele alıyor.
Cağ ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.