İzmir'de gevrek ve boyoz 5 lira olduİzmir'de bir süredir 4 liradan satılan gevrek, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Gıda Komisyonu'ndan alınan kararla 5 liraya çıktı. Gevrekle birlikte boyoz, poğaça, peynir ve yumurtanın tane fiyatları da 5 lira, kumru fiyatı ise 15 lira oldu. Yeni fiyat tarifesi, pazartesi günü itibarıyla geçerli olacak.
Türkiye'nin en lezzetli gurme rotalarıBöylesi zengin bir mutfak kültürüne sahip bir ülkede yaşayıp da yemek yemek için seyahat etmemek neredeyse imkansız. Rotanızı nereye çevirirseniz çevirin zengin bir mutfak, dopdolu sofralar sizi bekliyor.
İzmir'in meşhur lezzeti 40 derecede dondurulup her yere dağıtılıyor!İzmir'de Osmanlı döneminden beri üretilen ve günümüze ulaşan bir hamur işi türü olan İzmir boyozunun ünü, coğrafi işaret almasının ardından ülke çapına yayıldı. İzmirli usta eller tarafından hazırlanan İzmir boyozu, streç filmlere sarılıp eksi 40 derecede dondurulduktan sonra Türkiye'nin her köşesine gönderilebiliyor.
Uzun kuyruklu boyoz!Boyozda değil, haftanın 6 günü, boyoz için sıra bekleyen müşterilerin oluşturduğu upuzun kuyruk var, dükkanın önünde... Öyle ki işe geç kalma pahasına kuyruktan çıkmayan da var, bir saat erken uyanıp kuyruğa giren de...
Boyozumuzu tüm dünyaya tanıtıyorMİM Grup CEO’su Musa Turan, 500 yıldır tükettiğimiz boyozun adını Smyrna Boyoz olarak tescilletti. Başta Amerika ve Avrupa olmak üzere birçok ülkede de satışını gerçekleştirdi