Bisfenol A

Bisfenol A

Son dakika Bisfenol A haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Bisfenol A gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Bisfenol A haber sayfamızda...

Bisfenol A

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 73 bisfenol a haberi bulunmuştur.
Tek tek ölçtü, 'ölü su' içiyormuşuz! '5 yıldır şişemle geziyorum, 3-6-7 yazanı almayın'
Tek tek ölçtü, 'ölü su' içiyormuşuz! '5 yıldır şişemle geziyorum, 3-6-7 yazanı almayın'Oksijenden sonra insan yaşamında önemli yere sahip olan su, dünya üzerindeki en mucizevi madde. Peki vücudumuzun ayakta kalabilmesi için en önemli ihtiyaçlarımızdan biri olan suyu içerken nelere dikkat etmek gerekiyor? Plastik şişelerin suyun ruhuna zarar verdiğini ancak hepimizin hayatında olduğunu söyleyen Diyetisyen Ersin Özdemir, su alırken de içerken de dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.
16.11.2024Genel Sağlık
İnsan vücudu ambalaj oldu
İnsan vücudu ambalaj olduYeni araştırmada, insan vücudunda gıda paketlemede kullanılan 3 bin 600’den fazla ambalaj kimyasalı bulundu. Uzmanlar, bu kimyasalların en az 100’ünün yüksek sağlık riski oluşturduğunu açıkladı
19.09.2024Gündem
Damardan plastik alıyoruz
Damardan plastik alıyoruzTürkiye’de yapılan araştırmada, tıbbi tedavide kullanılan serumlardan kana doğrudan mikroplastik geçtiğini belirlendi. 1 litrelik serumda 65 adet mikroplastik saptandı. Uzmanlar, plastik yerine cam serum kullanılmasını öneriyor.
18.03.2024Gündem
Anne karnında BPA!
Anne karnında BPA!Yeni yapılan bir çalışma, plastik üretiminde kullanılan kimyasal BPA ile türevlerinin bebeklerin kordon kanına dahi bulaştığını gösteriyor.
9.12.2023Pazar
‘PFAS’lar insanın soyunu tüketebilir
‘PFAS’lar insanın soyunu tüketebilir“Sonsuz kimyasallar” denilen ve çok sayıda üründe kullanılan PFAS’lar ile gıda katkı maddelerinin erkek ve kadın cinsel sağlığı üzerinde yıkıcı etkisi olduğu ortaya çıktı.
24.10.2023Dünya
Vücudunuzun dengesi bozulabilir! Endokrin sistemini dikkate alın...
Vücudunuzun dengesi bozulabilir! Endokrin sistemini dikkate alın...Günlük hayatta kullanılan ve masum gibi görünen birçok maddenin aslında vücudunuzun dengesini bozabileceğini ve çeşitli rahatsızlıklara zemin hazırladığını söylemek mümkün olmaktadır. Birçok çeşitli kimyasalla gün içerisinde ister istemez iç içe yaşıyoruz. Bu durum ise endokrin sistemini tehlikeye atıyor. İşte, merak edilen detaylar.
25.07.2023Sağlık
Vücuda karışan bazı kimyasallar erkeklerde sperm kalitesini düşürüyor
Vücuda karışan bazı kimyasallar erkeklerde sperm kalitesini düşürüyorYeni bir araştırmaya göre kullandığımız birçok üründen vücudumuza giren bisfenol A (BPA) ve dioksin gibi kimyasal maddelerin vücudumuzdaki karışımı erkeklerde sperm kalitesinde düşüşe neden oluyor.
12.06.2022Dünya
Çift cinsiyetli böcek dengeleri değiştirebilir! Plastik şişelerde de var, büyük tehlike
Çift cinsiyetli böcek dengeleri değiştirebilir! Plastik şişelerde de var, büyük tehlikeİngiltere'de 'Charlie' adı verilen sopa böceği bir dişinin gövdesine, bir erkeğin kanatlarına sahip. Çift cinsiyetli bu canlının sırrını daha yakından incelemek için ötanazi yapılacağı duyurulurken, uzmanlar bunun altında çok bilindik sebeplerin yatabileceğini söylüyor. Öyle ki olay boyut değiştirirse bu durum insanlar arasında da yaygınlaşabilir!
25.02.2022Dünya
Plastik pet şişeler kısırlık sebebi mi?
Plastik pet şişeler kısırlık sebebi mi? Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Uzmanı Op. Dr. Elçim Bayrak, plastik şişe kullanımı ve infertilite arasındaki ilişki hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Plastik şişenin kullanımı sonucu özellikle erkeklerde sperm parametrelerinin ciddi oranda etkilendiğini ve bunun da kısırlığa yol açabileceğini söyledi.
21.10.2021Genel Sağlık
Daha kaslı bir vücut için protein tozu tüketmek sağlıklı mı?
Daha kaslı bir vücut için protein tozu tüketmek sağlıklı mı?Protein hücre gelişimini destekleyen, kan yapımında kullanılan, vücut direncini ve kas dokusunu güçlendiren temel bir besindir. Et, yumurta, süt, yoğurt, peynir, fasulye, nohut, badem gibi gıdalar, temel protein kaynaklarıdır. Genel olarak, sporcuların ve bazen gençlerin, kas yapmak için protein tozlarını kullandıkları görülmekte. Peki, protein tozu yararlı mı yoksa zararlı mı? Prof. Dr. Vedat Göral, konu hakkında bilgi verdi.
17.09.2021Genel Sağlık
Damacana sularla ilgili iddialar korkuttu! Mazot koyan bile var! Uzmanlar açıkladı...
Damacana sularla ilgili iddialar korkuttu! Mazot koyan bile var! Uzmanlar açıkladı...Damacana sularla ilgili ortaya atılan iddialara bir yenisi daha eklendi. Boş damacanaların temizliği ve tekrardan dolumuyla ilgili tartışmalar sürerken, bu kez de içerisinde mazot taşınan ya da nargile şişesi olarak kullanılan damacanaların yeterince temizlenmeden tekrar kullanıma sunulduğu iddiası geldi. Peki gerçek ne, geri dönüşümlü damacana sular ne kadar güvenli, cam damacanalar daha mı sağlıklı? İşte merak edilen soruların cevapları ve damacana su alırken dikkat etmeniz gerekenler...
28.02.2022Gündem
Bu kimyasallar akne oluşumunda rol oynuyor
Bu kimyasallar akne oluşumunda rol oynuyorSon yıllarda hayatımızın her alanında sıkça yer alan ve endokrin sistemin gelişimi ve fonksiyonunu değiştiren maddeler olarak tanımlanan endokrin bozucu kimyasallar sağlık açısından çeşitli tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Doç. Dr. Ayşe Serap Karadağ ve Uz. Dr. Hatice Kaya Özden, endokrin bozucular ile akne arasındaki ilişki hakkında bilgi verdi.
Amalgam Dolgu Nedir? Amalgam Dolgunun Zararları Nelerdir?
Amalgam Dolgu Nedir? Amalgam Dolgunun Zararları Nelerdir?Amalgam dolgu nedir? Amalgam dolgunun zararları nelerdir? Amalgam dolgu hangi durumlarda yapılır? Amalgam dolgunun faydaları ve zararları nelerdir? Sizin için amalgam dolgu hakkında aklınızda olan tüm sorulara cevapları derledik.
22.02.2021Sağlık
Kullandığımız plastik malzemeler sağlığımızı nasıl etkiliyor?
Kullandığımız plastik malzemeler sağlığımızı nasıl etkiliyor?Mutfak malzemelerinden, tekstil ürünlerine, bebek bakım ürünlerinden, inşaat malzemelerine, oyuncaklardan pet şişelere kadar kullandığımız pek çok şey plastikten üretiliyor. Ancak dikkat! Plastiğin içerisinde yer alan kimyasallar hormonların yapısını, etkisini veya metabolizmasını bozarak başta üreme, tiroit, pankreas gibi birçok hormonal bezdeki dengeyi altüst edebiliyor. Peki, plastik ürünleri hayatımızdan nasıl çıkarabiliriz? Plastik kullanımını azaltmak için hangi yollara başvurmalıyız? Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç.Dr. Mahmut Muzaffer İlhan cevapladı
29.10.2020Genel Sağlık
Yediğimiz marulun içinde bile var! 'BPA içermez' yazısı...
Yediğimiz marulun içinde bile var! 'BPA içermez' yazısı...Gün içinde maruz kaldığımız birçok plastik ürünün içinde uzun vadede sağlığa zararları olan maddeler bulunuyor. En bilinen kimyasal Bisfenol A'nın (BPA) ve türevleri, su şişeleri, süt ve meyve suyu kutuları, plastik mataralar, faturalar, kağıtlar ve daha birçok üründe sağlığımızı tehdit ediyor. Bu maddeler ile ilgili deniz canlıları üzerinde TÜBİTAK projesi yürüten Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Özlem Çakal Arslan, herkesin bilmesi gereken gerçekleri tek tek anlattı
28.09.2020Genel Sağlık
Kırtasiye alışverişlerinde standartlara uygunluğa dikkat
Kırtasiye alışverişlerinde standartlara uygunluğa dikkatYeni eğitim öğretim yılının başlamasına günler kala öğrenci ve velileri okul alışverişi telaşı sardı. Türk Standardları Enstitüsü (TSE), aileleri kırtasiye malzemeleri satın alırken ürünlerin güvenilirliğine ve standartlara uygunluğuna dikkat etmeleri konusunda uyardı.
28.08.2020Ekonomi
Kullanılan plastiklere dikkat!
Kullanılan plastiklere dikkat!Plastik ürünler mutfak malzemelerinden, tekstil ürünlerine, bebek bakım ürünlerinden, inşaat malzemelerine, oyuncaklardan pet şişelere kadar hayatımızda çok sık kullandığımız ürünlerin yapısına katılmaktadır. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları bölümünden Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan konu hakkında bilgi verdi.
24.07.2020Sağlık
Tek kullanımlıklar aldı başını gidiyor
Tek kullanımlıklar aldı başını gidiyorKovid-19’la tek kullanımlık ürünlerin tüketimi yüzde 25 arttı. Plastikten yapılan bu ürünler birkaç dakikalık kullanımdan sonra atılıyor. Uzmanlar çok kullanımlık ürünlerin tercih edilmesi, plastik kullanılacaksa da kaynağından geri dönüşüme gitmesi gerektiğini söylüyor...
27.06.2020Gündem
Alışveriş fişlerine çıplak elle dokunanları bekleyen tehlike
Alışveriş fişlerine çıplak elle dokunanları bekleyen tehlikeNeredeyse her gün elimize aldığımız alışveriş fişlerinin sağlığımıza verdiği zararları biliyor musunuz? Bu fişlerde yoğun derecede bulunan BPA (bisfenol A) maddesi kanserden kısırlığa kadar pek çok sıkıntıya yol açabiliyor! İşte bilinmesi gerekenler...
Oyuncaklardaki kimyasal limitlerine düzenleme
Oyuncaklardaki kimyasal limitlerine düzenlemeTicaret Bakanlığınca, oyuncaklarda kullanılan kimyasalların limit değerleri yeniden belirlendi.
24.12.2019Ekonomi
Kırtasiye ürünleri TSE merceğinde
Kırtasiye ürünleri TSE merceğindeYeni eğitim öğretim yılının başlamasına günler kala kırtasiye ürünlerinde denetimler yoğunlaştırılırken, şüpheli ürünler Türk Standardları Enstitüsü'nün (TSE) testine tabi tutuluyor.
3.09.2019Ekonomi
"Pet şişe kanser yapmaz, kahve korur"
"Pet şişe kanser yapmaz, kahve korur"Genetik faktörler dışında neler mide kanserine yol açar? Pet şişeler, damacana suları, kahve-çay gerçekten zararlı mı? Mide ilaçlarını ne kadar süre kullanmak gerekir? Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ümit Koç, merak edilen tüm bu soruların yanıtlarını verdi.
Sürekli yorgunluk hissi neden olur?
Sürekli yorgunluk hissi neden olur?Kendinizi sürekli yorgun mu hissediyorsunuz? Sabahları yorgun uyanıyor ve işlerinize yetişememekten şikayet ediyorsanız Fizik Tedavi, Rehabilitasyon ve Rejeneratif Tıp Uzmanı Uzm. Dr. Aşkın Nasırcılar’ın önerilerine kulak vermelisiniz.
Kozmetik ürünlerde bulunan kimyasallar üreme hormonlarını olumsuz etkiliyor
Kozmetik ürünlerde bulunan kimyasallar üreme hormonlarını olumsuz etkiliyorAraştırmacılar, kozmetik ürünlerde bulunan kimyasalların karışımının kadınlarda üreme hormonlarını olumsuz yönde etkileyebileceği ve meme kanserine neden olabileceği uyarısında bulundu.
17.09.2018Populer Bilim
Vizyon sahibi bir diş fırçanız olsun ister misiniz?
Vizyon sahibi bir diş fırçanız olsun ister misiniz?Diş fırçalamaya bakışımızı değiştirmeyi amaçlayan dünyanın en saygıdeğer diş hekimleri, yüzde yüz doğal ve vegan bir diş fırçası tasarladı. Tüm dünyada satış rekorları kıran ilk bambu diş fırçası Humble Brush, doğada tamamen çözünebiliyor.

Benzer Haber Etiketleri

Bisfenol A ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.