Son dakika bilimsel çalışma haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan bilimsel çalışma gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan bilimsel çalışma haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.553 bilimsel çalışma haberi bulunmuştur.
“Fahiş fiyatlara karşı 5 milyar liraya yakın ceza uygulaması yapıldı”Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Fahiş fiyatta üst sınırı 1 milyon liraya, stokçulukta üst sınırı 12 milyon liraya ve bir yıl içinde üç defa yapıldığı takdirde kapatma cezasına kadar bu yeni uygulamalar yürürlüğe girdi. Rekabet Kurumu sadece 2024'te, 5 milyar liraya yakın ceza uygulaması yaptı” dedi.
Türk tarımı için hazineTürk bilim insanı, buğday genetikçisi, taksonomisti ve ıslahçısı Dr. Mirza Gökgöl’ün 1935-1939 yılları arasında yazdığı “Türkiye Buğdayları” adlı iki ciltlik eser Yıldızlar Yatırım Holding’in iştiraki İGSAŞ desteğiyle yayınlandı.
‘Sağlık Bakanlığı komple check-up’a giriyor’Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sağlık hizmetleri ve denetim süreçlerini işaret ederek “Bakanlığımızın hizmetlerini komple check-up yapıyoruz” mesajını verdi.
Sıcak kemoterapide tümör konseyi şart olmalıKarın zarı kanserlerinde cerrahi operasyondan sonra sıcak kemoterapi ile tedavi uygulanabiliyor. Ancak bu uygulama her hastaya uygun değil. Cerrah tedaviye tek başına değil, tümör konseyiyle karar verir.
Bakan Kurum: 2025 yılı sonu depremzedelerin tamamı evine kavuşacakÇevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “İnşallah teslim sayımızı Eylül ayında 100 bine, yılsonunda ise toplamda en az 200 bine ulaştıracağız. Ve 2025 yılı sonuna geldiğimizde; depremzede kardeşlerimizin tamamı artık yeni yuvalarında oturuyor olacak” dedi.
DSÖ'nün 'Farkındalık yüzü' Harun Tulunay: Mpox ızdırabım oldu2022 yılındaki mpox salgını sırasında Avrupa'daki ilk hastalardan biri olarak yaşadığı tecrübeleri paylaşmasının ardından, Dünya Sağlık Örgütü'nün hastalığın "Farkındalık yüzü" olarak tüm dünyada bir anda gündeme oturan Türk aktivist Harun Tulunay (36), DSÖ'nün geçtiğimiz hafta ikinci kez küresel acil durum ilan etmesi sonrası, Mpox hakkında konuştu.
Paylaşımıyla dünyanın gündemine oturan Türk! HIV, Kovid, maymun çiçeği.. Merak edilen soruya yanıt2022 yılındaki mpox salgını sırasında Avrupa'daki ilk hastalardan biri olarak yaşadığı tecrübeleri paylaşmasının ardından, Dünya Sağlık Örgütü'nün hastalığın "Farkındalık yüzü" olarak tüm dünyada bir anda gündeme oturan Türk aktivist Harun Tulunay (36), DSÖ'nün geçtiğimiz hafta ikinci kez küresel acil durum ilan etmesi sonrası, Mpox hakkında konuştu.
Göbeklitepe'deki kazılar ekim ortasına kadar sürecek"Tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Göbeklitepe'deki arkeolojik kazılar ekim ortasına kadar devam edecek.
'Göbekli Tepe'de kazılar durdu' iddasına açıklama"Tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Göbeklitepe'deki arkeolojik kazılar ekim ortasına kadar devam edecek.
Kanser karın içine yayıldığında her şey bitmiş değil…Karın içine yayılan kanser türlerinde tümör, karın zarına ve organların yüzeyine yayıldığında geleneksel kemoterapi tedavileri yetersiz kalabilir. Ancak bu durum umutların tükendiği, başka tedavilerin olmadığı anlamına gelmemeli.
Kaderine değil kendine bakAraştırma, sağlıklı yaşam tarzının, hastalıklarla dolu genetik mirası yüzde 60 oranında dengeleyerek ömrü beş yıl uzatabileceğini gösteriyor.
Karadeniz’de petrol umudu! Enerji Uzmanı açıkladı: ‘Devletimiz bir kaynak tespit etti’Türkiye Karadeniz’de enerji aramalarını sıklaştırdı. Şimdi ise gözler Doğu Karadeniz’de yapılacak olan petrol aramalarına çevrildi. Bakan Bayraktar geçtiğimiz haftalarda birkaç ay içerisinde petrol keşfi için sondaj yapılacağını bildirmişti. Peki Karadeniz’de beklenti ne? Sondaj çalışması ne kadar sürecek? İşte detaylar...
MS hastası Furkan, erken tanı sayesinde kayıplarından kurtulduİzmir'de yaşayan aşçı Mehmet Furkan Lastikçi'ye (25) 4 yıl önce çift görme, dengesizlik, bulantı, kusma, konuşma bozukluğu gibi bulguların ardından Multipl Skleroz (MS) tanısı koyuldu. MS ile yaşamayı öğrenen ve koruyucu tedavilerini aksatmayan Lastikçi, erken tanının önemine dikkati çekip, "Farkındalık olursa geç tanının önüne geçeriz. 2,5 aylık dönemin ardından polikliniğe hemen geldim. Böylece erken tanı oldu. Süreyi aşsaydım güç ve görme kayıplarım artardı. Hastalık beynime zarar vermediği için bir sıkıntım kalmadı" dedi.
Kolajen takviyesine dikkat! ‘Umut pazarlanıyor’Prof. Dr. Hayati Deniz takviye yerine kolajenin yumurta akı, tavuk ve balık derisi tüketerek, bakır ve C vitamininden zengin beslenmeyle doğal yolla alınabileceğini söyledi.
Üniversite-sanayi iş birliği!Bursa Uludağ Üniversitesi, iş dünyasıyla ilişkilerin geliştirilmesi ve daha fazla katma değerli proje üretilebilmesi adına üniversite-sanayi iş birliği faaliyetleri aralıksız devam ediyor.
Bilimsel Çalışma ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.