Son dakika bakteri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan bakteri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan bakteri haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.614 bakteri haberi bulunmuştur.
Mağarada keşfedildi! Türkiye'de bir ilk oldu: 'Ay sütü' mucizesiOndokuz Mayıs Üniversitesi'nden (OMÜ) Doç. Dr. Faruk Aylar, Hayat Kayası Mağarası'nda keşfedilen 'Ay sütü' bakterisinin Samsun için önemli bir zenginlik ve kaynak olduğunu belirterek, "Türkiye'de ilk defa 'Ay sütü' bakterisi bulundu. Özellikle İngiltere ve İskoçya'da 'Ay sütü' dediğimiz madde antibiyotik özelliği ile kullanılıyor. Bundan ilaç yapılması düşünülüyor" dedi.
Mağarada keşfedildi! Türkiye'de bir ilk oldu: 'Ay sütü' mucizesiOndokuz Mayıs Üniversitesi'nden (OMÜ) Doç. Dr. Faruk Aylar, Hayat Kayası Mağarası'nda keşfedilen 'Ay sütü' bakterisinin Samsun için önemli bir zenginlik ve kaynak olduğunu belirterek, "Türkiye'de ilk defa 'Ay sütü' bakterisi bulundu. Özellikle İngiltere ve İskoçya'da 'Ay sütü' dediğimiz madde antibiyotik özelliği ile kullanılıyor. Bundan ilaç yapılması düşünülüyor" dedi.
Tuvaletten daha çok mikrop barındırıyor! Evinizdeki bu eşyaları düzenli olarak değiştirinEvlerimiz, temiz ve güvenli bir ortam gibi görünse de bazı eşyalar tahmin ettiğinizden çok daha fazla mikrop barındırıyor olabilir. Hatta bu eşyaların bazılarında, tuvaletten bile daha fazla bakteri bulunabilir. Bu durum, sağlığınızı olumsuz etkileyebilir ve mikropların yayılmasına neden olabilir. Ancak endişelenmeyin! Evinizde bu tür eşyaları düzenli olarak değiştirerek hijyen seviyesini artırabilirsiniz. İşte tuvaletten daha fazla mikrop barındıran ev eşyaları ve onları temiz tutmanın yolları…
Sararan tuvalet fırçasına reset atan taktik! Sirkeyi sıkıp bekletin, sonuç mis gibiTuvalet fırçanızın ne kadar temiz olduğunu en son ne zaman düşündünüz? Evdeki en kirli aletlerden biri olan tuvalet fırçasının yokluğu da varlığı da ayrı bir dert. Bir tuvalet fırçası ne zaman ve hangi ürünlerle temizlenmeli, hangi durumlarda yenisini almalı. İşte tuvalet fırçası temizliğinin en ince detayları!
Haftada iki gün tüketilmeli! Bağırsaktaki yararlı bakteri sayısını artırıyor
Kış aylarında havaların soğumasıyla beraber grip, larenjit ve farenjit gibi solunum yolu hastalıklarına yakalanma riskimiz artıyor. Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman, dolayısıyla kış aylarında hastalıklara karşı en etkili silahımız olan bağışıklık sistemimizi güçlü tutmanın oldukça önem kazandığına dikkat çekti.
Kayseri'nin gözbebeği, pastırma çiğ de yenir demeyin! Pişince bir başka oluyorEn çok tüketilen şarküteri ürünlerinden biri pastırmadır. Pek çok kişi pastırmayı kahvaltılarda çeşitli formlarda tüketmeyi sever. Tuzla kurutulan bu besin, genellikle pişirilmeden tüketilir. İnsanlar pastırmayı pişirmeden yemenin herhangi bir zararı olup olmadığını merak ediyor. İşte cevabı.
Müsilaj bilim kurulu toplandıMarmara Denizi Eylem Planı kapsamında oluşturulan Müsilaj Bilim ve Teknik Kurulu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Yardımcısı Fatma Varank başkanlığında toplandı.
Klozetten 17 bin kat daha fazla bakteri taşıyor! 'Yastık kılıfı yüzümü mahvetti'Cilt problemleri, pek çok kişinin korkulu rüyası olabilir. Sosyal medya üzerinden çeşitli paylaşımlar yapan tekstil mühendisi kadın, her gün yastık kılıfını değiştirdiğini söyledi. Gündem olan bu açıklamaya pek çok kullanıcı fark tepkiler verdi. Sizce sosyal medya kullanıcısı, neden her gün yastık kılıfını değiştiriyor? İşte içeriğin detayları.
6 kişilik ailenin tamamı aynı diş fırçasını kullandıTürk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği (TKDCD) tarafından Antalya'da düzenlenen 18'inci Ulusal Kongre'de bir oturum gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi Tıp fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Ömer Faruk Çiçek, ağız hijyeninin kalp kapak ameliyatlarına etkisini anlattı. Doç. Dr. Çiçek, sunumunda tedavi ettiği vakalardan birine ait çarpıcı bir fotoğraf paylaştı. Doç. Dr. Çiçek, "6 kişilik bir ailenin tamamı aynı diş fırçasını kullanıyor ve fırçanın ne zaman alındığını dahi hatırlamıyorlardı " dedi.
Tedavi ettiği vakalardan çarpıcı fotoğraf paylaştı! 6 kişilik aile aynı diş fırçasını kullandıTürk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği (TKDCD) tarafından Antalya'da düzenlenen 18'inci Ulusal Kongre'de bir oturum gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi Tıp fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Ömer Faruk Çiçek, ağız hijyeninin kalp kapak ameliyatlarına etkisini anlattı. Doç. Dr. Çiçek, sunumunda tedavi ettiği vakalardan birine ait çarpıcı bir fotoğraf paylaştı. Doç. Dr. Çiçek, "6 kişilik bir ailenin tamamı aynı diş fırçasını kullanıyor ve fırçanın ne zaman alındığını dahi hatırlamıyorlardı " dedi.
Her dokunuşta mikrobu üstümüze çekiyoruz! Ne olacak demeyin, yıkayan rahatlıyorEllerimizi doğru zamanlarda ve gerekli durumlarda yıkamak, hem kişisel hijyenimizi korumak hem de hastalıklardan korunmak için çok önemlidir. Günlük hayatta birçok yüzeye ve nesneye temas ederiz, bu yüzden mikropların bulaşma riskini azaltmak için ellerimizi yıkamamız gerekir. İşte o nesneler.
Küf, nem, kireç banyonuza hiç uğramayacak! Bulaşık deterjanıyla işi komple bitirinBanyolar, gün içerisinde en çok kullandığımız ve buna paralel olarak en hızlı kirlenen alanlardan birisidir. Düzenli temizlik yapılmadığı taktirde küf, nem ve kireç birikintileri banyo yüzeylerini kaplayabilir, bakteri ve mikrop oluşumu gözlemlenebilir. Yanlış yapılan banyo temizliği dahi, banyonuzun daha hızlı bir şekilde kirlenmesine yol açabilir. Yanlış temizlik malzemelerinin seçilmesi ise yüzeylerin zarar görmesine, koruyucu katmanların aşınmasına ve dolayısıyla banyonun kısa sürede daha fazla kirlenmesine sebep olabilir. Peki, doğru banyo temizliği nasıl yapılır?
Uzmanlar uyarıyor! Spor aletleri tuvaletten daha kirliUzmanlardan uyarı üstüne uyarı geldi. Spor salonlarında kullanılan aletlerin ne kadar bakteri barındırdığı merak edildi ve araştırıldı. Ortaya çıkan sonuç ise herkesi şaşırttı. Yürüyüş bandı, klozet kapağından 74 kat daha kirli çıktı. Ayrıntılar, CNN Türk’te ortaya çıktı.
Aman Dikkat! Uzmanlar uyarıyor! Spor aletleri tuvaletten daha kirliUzmanlardan uyarı üstüne uyarı geldi. Spor salonlarında kullanılan aletlerin ne kadar bakteri barındırdığı merak edildi ve araştırıldı. Ortaya çıkan sonuç ise herkesi şaşırttı. Yürüyüş bandı, klozet kapağından 74 kat daha kirli çıktı. Ayrıntılar, CNN Türk’te ortaya çıktı.
Roca’dan Konforlu ve Pratik Banyo DeneyimiBanyo alanlarına teknoloji ve konforu aynı anda sunan, sektörün önde gelen markalarından Roca, The Gap koleksiyonunda yer alan 31’den fazla model seçeneği ile kompakt banyolardan geniş aile banyolarına kadar tüm banyo ihtiyaçlarına yanıt veriyor.
Zatürre kılık değiştirdi, artık yürüyor! Türkiye'ye gelmesi an meselesi: 'Çocuklar hedefte'Halk arasında bilinen adıyla zatürre (pnömoni), akciğer dokusunun bakteri kaynaklı olarak iltihaplanması halidir. Erken fark edilmemesi ve tedaviye geç kalınması durumunda ciddi sorunlara neden olabilen zatürre yeni formuyla tüm dünyaya yayılmaya başladı. Türkiye'ye gelmesinin an meselesi olduğuna dikkat çeken uzmanlara göre 'yürüyen zatürre'nin hedefinde çocuklar var!
‘Sahre’de sanat varGaziantep’te gerçekleşen “Sahre” sergisi, Sanko Holding’in 120 yıllık geçmişine, hafıza ve sürdürülebilirlik konularına sanatla bakıyor.
Bilinçsiz ilaç kullanımı iltihabı ‘uyutur’Bugün sizlerle önemli bir konuyu paylaşmak istiyorum: Diş iltihapları ve çene apsesi gibi ciddi enfeksiyonlarda bilinçsiz antibiyotik ve ağrı kesici kullanımının yarattığı tehlikeler.
Yatağınız mikrop yuvası olabilir! Herkes gözden kaçırıyor, her ay temizlemek şartÇamaşır yıkarken oldukça dikkatli biri olmanıza rağmen bazı detayları gözden kaçırabilir evde yıkamanız gereken asıl şeyleri yıkamayı unutabilirsiniz. Titiz biri olmanıza rağmen çamaşır yıkarken gözden kaçırdığınız alanlar olduğunu biliyor musunuz?
Ekmekleriniz fırından yeni çıkmış gibi kalacak! Sirke değdiği anda değişiyor, hiç bayatlamıyorGünlük hayatta ekmek kapları genellikle gözden kaçırılan bir detay olsa da hijyen açısından oldukça önemlidir. Çünkü taze ekmekleri saklamak için kullandığımız bu kapların içi zamanla küf ve bakteri birikimi için uygun bir ortam haline gelebiliyor. İşte tam bu noktada doğal bir dezenfektan olan sirke devreye giriyor. Ekmek kabını sirkeyle silmek hem bakteri oluşumunu engellemeye hem de kabın uzun ömürlü olmasını sağlamaya yardımcı olur.
Bakteri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.