19.03.2025 - 15:03 | Son Güncellenme:
Çok kirli havlular veya çiğ ete maruz kalan havlular için sıcak su en iyisiyken, az kullanılmış havlular için ılık su yeterlidir.
Mutfak havluları, olası kontaminasyon nedeniyle giysilerden ayrı yıkanmalı ve yıkama sıklığı kullanıma göre değişmelidir.
Kirli havluları yıkamak için su sıcaklığını seçerken, sıcak veya ılık su en iyisidir ancak havlunun üzerindeki bakım etiketini mutlaka kontrol etmelisiniz.
Havlularınıza çiğ et veya yumurta bulaştıysa o zaman havluyu mutlaka dezenfekte etmelisiniz. Makinenize atın ve olabildiğince kaynar suda yıkayın. Eğer havlunuzu sadece temiz ellerinizi kurulamak gibi amaçlarla kullandıysanız, ılık su işinizi görebilir.
Ekstra bir güvenlik önlemi istiyorsanız, mikropları öldürmek için çamaşır suyu kullanabilirsiniz. Özellikle oksijenli çamaşır suyu havluları etkili bir şekilde sterilize edebilir ancak seyreltme talimatlarına uymak çok önemlidir.
Eğer doğru seyreltmeyi yapmazsanız havlularınız çamaşır suyu olabilir ve rengi istenmeyen bir şekilde bozulabilir.
Mutfak havlularınızı makinede yıkamak istiyorsanız çamaşırlarınızı da aynı döngü içinde yıkamamalısınız. Havlulardaki mikroplar ile çamaşırlardaki lekeler birbirine karışabilir ve bu sağlık açısından istenmeyen bir durumdur. Bu nedenle mutfak havlularınızı ayrı kıyafetlerinizi ayrı yıkamalısınız.