Aroma

Aroma

Son dakika aroma haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan aroma gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan aroma haber sayfamızda...

Aroma

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.775 aroma haberi bulunmuştur.
Soğanı, sarımsağı ezen de döven de bilmiyor! Doğrama şekliyle tadını 180 derece değiştirin
Soğanı, sarımsağı ezen de döven de bilmiyor! Doğrama şekliyle tadını 180 derece değiştirinBirçok farklı çeşitteki yemeğe eklenen soğan ve sarımsak hem aroma açısından hem de sağlık açısından oldukça faydalı. Ancak bu sebzelerin aroması, doğranma şekline göre önemli ölçüde değişiklik gösteriyor. İşte temel nedenleri.
11.02.2025Püf Noktası
Baharatların bozulduğu nasıl anlaşılır? Bu yöntemlerle bozulup bozulmadığı hemen anlaşılıyor
Baharatların bozulduğu nasıl anlaşılır? Bu yöntemlerle bozulup bozulmadığı hemen anlaşılıyorBaharatlar, yemeklere lezzet ve aroma katmanın en doğal yollarından biridir. Ancak uzun süre saklanan baharatlar zamanla etkisini kaybedebilir veya bozulabilir. Peki, baharatların bozulduğunu nasıl anlayabilirsiniz? İşte dikkat etmeniz gereken işaretler ve bozulmuş baharatları tespit etmenin en pratik yöntemleri!
30.01.2025Bilgi Rehberi
Bu kadarına da pes! Bilmeden pek çok kişi tüketiyor: İçeceklerde bulunan 3 tehlike
Bu kadarına da pes! Bilmeden pek çok kişi tüketiyor: İçeceklerde bulunan 3 tehlikeSağlığı tehlikeye düşüren gıdalar listesine her geçen gün yenileri ekleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı vatandaşın sağlığını hiçe sayan, hileli ürünleri ifşalamaya devam ediyor. Son listede pide harcı, bitki karışımlı içecek, beyaz peynir, kaşar peyniri, tereyağı ve zeytinyağının içerisinden çıkanlar adeta pes dedirtti. Konuyla ilgili gıda denetim uzmanı, ‘gıda terörü yapıyorlar’ diyerek içeceklerde bulunan 3 tehlikeli maddeyi milliyet.com.tr’ye açıkladı. İşte detaylar...
30.01.2025Ekonomi
Lokanta usulü bulgur pilavının sırrı bu baharattaymış! İçine 1 kaşık ekleyince lezzetine lezzet katıyor
Lokanta usulü bulgur pilavının sırrı bu baharattaymış! İçine 1 kaşık ekleyince lezzetine lezzet katıyorBulgur pilavı, sofraların en sevilen ve en sağlıklı lezzetlerinden biridir. Özellikle lokantalarda yapılan bulgur pilavının lezzeti herkesin damak zevkine hitap eder ve evde yapılan pilavlardan daha farklı bir tat sunar. Lokanta usulü bulgur pilavının sırrı ise kullanılan malzemelerde ve özellikle içine eklenen bir kaşık baharatta saklıdır. Bu küçük dokunuşla pilavınıza hem aroma hem de zengin bir lezzet katabilirsiniz. İşte lokanta usulü bulgur pilavının detayları ve sırrı!
28.01.2025Bilgi Rehberi
Devlet destek verdi: Kurduğu tesisle 21 ülkeye elma ihraç ediyor
Devlet destek verdi: Kurduğu tesisle 21 ülkeye elma ihraç ediyorKaraman'da yaşayan Ali Erikçi, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) aldığı yüzde 50 hibe desteğiyle kurduğu elma paketleme ve depolama tesisinde 21 ülkeye ihracat yapıyor.
22.01.2025Ekonomi
Ş ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2025: Ş Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
Ş ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2025: Ş Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir?Bebek bekleyen anne ve baba adaylarının en çok üzerine düştüğü konulardan bir tanesi de isimler. Cinsiyet öğrendikten sonra çiftler yakınlarından veya internet üzerinden konu ile ilgili fikir sahibi oluyor. Anne ve baba adayları bebeklerine isim vermede kararsızlık yaşıyor. Kız bebekleri için ebeveynler kulağa hoş gelmesinin yanı sıra anlamlarına da dikkat ediyor. İsim verme sürecinde genellikle kararsızlık yaşayan aileler kız bebeklerine modern, popüler, nadir bulunan, değişik ve keşfedilmemiş isimler vermek istiyor. Ş harfi ile başlayan kız isimleri ve anlamları nelerdir? “Ş ile Başlayan Kız Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
2.01.2025Bebek
Soğan dolması böyle yapılır! Balkanların baş tacı, azıcık haşlayınca enfes oluyor
Soğan dolması böyle yapılır! Balkanların baş tacı, azıcık haşlayınca enfes oluyorSoğan, mutfakta en sık kullandığımız malzemelerden biridir. Yemekler, salatalar, çorbalar… Kısacası her türlü tarifte karşımıza çıkar. Bazen doğrayarak, bazen pişirerek kullanırız. Ancak her durumda yemeklere kattığı tat ve aroma, mutfaklarımızın vazgeçilmez unsuru olmasını sağlar. Peki, yemeğin ana malzemesinin soğan olduğu bir tarif denediniz mi hiç? Cevabınız hayırsa, hazırlanın şimdi soğan dolması yapmaya başlıyoruz.
1.01.2025Püf Noktası
Adana'da sahte içki operasyonu! 399 litre ele geçirildi
Adana'da sahte içki operasyonu! 399 litre ele geçirildiAdana'da 399 litre sahte içki ele geçirildi. Operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı.
26.12.2024Gündem
CARREFOUR YILBAŞI SEPETİ 2025 🎄Carrefour yılbaşı sepeti fiyatı ne kadar ve sepette neler var?
CARREFOUR YILBAŞI SEPETİ 2025 🎄Carrefour yılbaşı sepeti fiyatı ne kadar ve sepette neler var?Yılbaşı akşamı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Yeni yılı evinde karşılamak isteyenler, zincir marketlerin hazırladığı yılbaşı konseptli sepetleri incelemek istiyor. Hazırlanan bu sepet kapsamında genellikle atıştırmalıklar, çikolata ve tatlılar ile içeceklere yer veriliyor. Carrefour yılbaşı sepeti bu sene de yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte Carrefour yılbaşı sepetinin içeriği ve fiyatı...
25.12.2024Bilgi Rehberi
İstanbul'da 1 buçuk ayda sahte alkolden 37 kişi hayatını kaybetti
İstanbul'da 1 buçuk ayda sahte alkolden 37 kişi hayatını kaybettiİstanbul'da 1 Kasım'dan bu yana sahte alkolden zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye kaldırılan 37 kişi hayatını kaybetti, 36 şüpheli ise gözaltına alındı. Bu yıl içerisinde bin 2 iş yerine denetim yapan ekipler, 32 işletmeye toplamda 2 milyon 662 bin 52 TL para cezası kesti.
16.12.2024Gündem
Mastavra sürtmesi: Kadim kentin gizemli aroması
Mastavra sürtmesi: Kadim kentin gizemli aroması2022 yılı Mastaura kazıları ile eşzamanlı gerçekleştirilen etnografik araştırmalarda tespit edilen, adına yerel halk tarafından “Mastavra sürtmesi” denilen yiyeceğin, eski çağlardan bu yana benzer şekilde tüketilmiş olabileceği düşünülüyor.
15.12.2024Arkeoloji
Tüketiciyi yanıltabilecek görsellere yakın takip
Tüketiciyi yanıltabilecek görsellere yakın takipGıda etiket, reklam ve broşürlerindeki resimler ve örnekli gösterimler, tüketiciyi yanıltıcı terimlerle aynı kapsamda incelemeye tabi tutulacak.
12.12.2024Ekonomi
Türk kahvesini bol köpüklü yapan sır! Daha iyi aroma veriyor, lezzetini ikiye katlıyor
Türk kahvesini bol köpüklü yapan sır! Daha iyi aroma veriyor, lezzetini ikiye katlıyorTürk kahvesi, sadece bir içecek değil, aynı zamanda bir gelenek, bir kültürdür. Kahvenin kendine has aroması, lezzeti ve bol köpüğüyle yapılan sunumu, bu eşsiz içeceği daha da özel kılar. Ancak, çoğu zaman Türk kahvesi yapılan tariflerde istenilen köpük ve aroma elde edilemeyebilir. Peki, bol köpüklü, yoğun aromalı ve lezzetli bir Türk kahvesi nasıl yapılır? İşte, kahvenizin tadını iki katına çıkaracak ve köpüğünü bol yapacak sır!
10.12.2024Bilgi Rehberi
Marketlerde yeni dönem! Alışveriş yapacaklar dikkat: Bu etiketler değişiyor
Marketlerde yeni dönem! Alışveriş yapacaklar dikkat: Bu etiketler değişiyorMarket ve restoranlardaki ürünlerde etiket ve ibarelere düzenleme geldi. Buna göre tüketiciyi yanıltıcı ibareler artık kullanılmayacak. Vejetaryen ve vegan seçenekleri açıkça belirtilecek. Peki marketler ve restoranlarda yeni dönem nasıl işleyecek? Hangi ürünlerin etiketleri değişiyor? Uzman isim merak edilenleri tek tek milliyet.com.tr’ye anlattı. İşte detaylar...
3.12.2024Ekonomi
Menülerde vejetaryen ve vegan ürünler açıkça belirtilecek
Menülerde vejetaryen ve vegan ürünler açıkça belirtilecekGıda işletmelerinin uyması gereken kurallara yönelik kılavuz güncellenirken, kılavuzda gıda etiketi, tanıtımı ve sunumunda "vejetaryen/vegan" kavramlarının kullanımına ilişkin düzenlemeler dikkati çekti.
1.12.2024Ekonomi
Faydasını duyan evinden eksik etmeyecek! Doğal probiyotikmiş, asırlık sirke anası
Faydasını duyan evinden eksik etmeyecek! Doğal probiyotikmiş, asırlık sirke anasıSirke yapmak için kullanılan mayaya sirke anası adı verilir. Yoğun bir aroma ve dokuya sahip olan sirke anasının şifalı olduğu hep söylenir. Pek çok kişi, sirke anasının tüketime uygun olup olmadığını düşünüyor. İşte merak edilen soruların yanıtı.
22.11.2024Püf Noktası
En iyi karamelize soğan için şef tarifi! Sırrı zeytinyağında, dibi tutmayacak
En iyi karamelize soğan için şef tarifi! Sırrı zeytinyağında, dibi tutmayacakKaramelize soğan, yemeklere eşsiz bir lezzet katmanın yollarından birisidir. Düşük ısıda uzun süre pişirilen soğanlar, doğal şekerlerini ortaya çıkararak tatlı, derin ve yoğun bir aroma kazanır. Ancak bu süreç, birçok kişi için basit bir işlem gibi görünse de ince detaylar ve sabır gerektirir. Yapılan küçük hatalar, lezzetli bir sonuç yerine acı, yanık veya sert bir soğan ile karşılaşmanıza neden olabilir. Peki, karamelize soğan hazırlarken en çok yapılan hatalar neler?
16.11.2024Püf Noktası
Hazırına gerek yok, portakalı ince ince soyun! 1 bardak şekerle leziz meyve aroması
Hazırına gerek yok, portakalı ince ince soyun! 1 bardak şekerle leziz meyve aromasıAfiyetle yediğimiz meyveli ürünlerin çoğunda gerçek meyve yerine meyve aromaları kullanılıyor. İçleri toksik maddelerle dolu aromalar, fark etmeden sağlığınızı elinizden alıyor. Bunun yerine doğal meyve içeren ya da ev yapımı aromayla üretilen ürünleri tercih etmeniz gerekiyor. Evde aroma yapmak ise sandığınız kadar zor değil. Üstelik sadece 2 malzeme yetiyor!
13.11.2024Püf Noktası
Bulgur pilavına lezzet katan baharat! 1 çay kaşığı tencereye eklemek yetiyor
Bulgur pilavına lezzet katan baharat! 1 çay kaşığı tencereye eklemek yetiyorBulgur pilavı, sağlıklı ve doyurucu bir yemek olarak sofralarımızın baş tacıdır. Ancak lezzetini artırmak ve pilavınıza farklı bir aroma katmak için bazı küçük dokunuşlar yapabilirsiniz. Baharatlar, bulgur pilavının tadını zenginleştirirken, tek bir baharatla dahi pilavınızı daha lezzetli hale getirmeniz mümkün. İşte bulgur pilavına derinlik katan o baharat ve lezzet sırları!
12.11.2024Bilgi Rehberi
Yemeklerin lezzetine lezzet katıyor! Yan yana gelince sofrada şölen oluşturacak
Yemeklerin lezzetine lezzet katıyor! Yan yana gelince sofrada şölen oluşturacakSebzeler, sağlığımız için oldukça faydalı olmalarının yanı sıra doğru şekilde pişirildiklerinde çok farklı lezzetlere sahip olabilirler. Ancak her sebze herkesin damak tadına uygun değildir, bu sebeple bazen biraz daha yaratıcılık gerekebilir. İşte tam bu noktada baharatlar devreye giriyor. Baharatlar, sebzelerin doğal tatlarını daha da zenginleştirip derinleştirerek hem aroma hem de renk katarlar. Peki, hangi baharatları kullanmak daha iyi olur?
5.11.2024Püf Noktası
Keyifle içiyoruz ama ağza bile sürülmez! Kalp hekimi 'asla' diyor, her tanesi kanserojen
Keyifle içiyoruz ama ağza bile sürülmez! Kalp hekimi 'asla' diyor, her tanesi kanserojenBir yudum bile almadan sadece kokusuyla etkileri başlıyor. Önce sinir sistemini uyarıyor sonra kalp atış hızını, kan akışını ve uyku-uyanıklık döngülerini düzenliyor. Bu özellikler de onu hem Türkiye'de hem de dünyada en çok tüketilen içeceklerden biri yapıyor. Ancak gün içinde severek tükettiğimiz kahvelerden bazılarının vücudumuza faydadan çok zararı olduğunu biliyor musunuz? İşte Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. V. Özlem Bozkaya’nın bir kalp hekimi olarak asla tercih etmediği o kahveler.
31.10.2024Genel Sağlık
Doğru pişir sağlıklı kal
Doğru pişir sağlıklı kalMundi Kitap etiketiyle okurla buluşan “Sağlıklı Beslenmek için Neyi, Nasıl Pişirelim?” kitabının yazarı Gıda Mühendisi Tuğba Parıltı, “Sağlıklı beslenmeye ve gıda seçimine çok dar bir pencereden bakıldığını gördüm,” diyor.
26.10.2024Pazar
Her şey Eminönü'de başlamış! İngiliz turist dünyaya duyurdu: 'Kokusu akıldan gitmiyor'
Her şey Eminönü'de başlamış! İngiliz turist dünyaya duyurdu: 'Kokusu akıldan gitmiyor'Osmanlı ve Türk kültürünün bir parçası oldu, romanlarda ve yazılarda yer aldı. Su, şeker ve nişastanın bir araya gelerek yazdığı tarih ise Osmanlı ordusuna kadar uzanıyor. İşte Türkiye'den dünyaya yayılma serüveni Eminönü'de başlayan, akıldan çıkmayan kokusuyla devlete bağlılığın da simgesi haline dönüşen bu lezzetin ardındaki tarihi gerçek.
23.10.2024Yaşam
Domuz eti nasıl anlaşılır? Domuz eti ve dana etini ayıran 5 ipucu: Domuz eti hakkında merak edilenler
Domuz eti nasıl anlaşılır? Domuz eti ve dana etini ayıran 5 ipucu: Domuz eti hakkında merak edilenlerDomuz eti ile dana etini birbirinden ayırmak zor olsa da, yediğiniz etin türünü anlamak için çeşitli yöntemler bulunuyor. Domuz eti ve dana etini renk, et lifi, yağ türü, aroma ve doku açısından ayırt etmek mümkün. Peki, domuz eti nasıl anlaşılır? İşte, domuz ve dana etini birbirinden ayıran 5 ipucu...
12.10.2024Bilgi Rehberi
Ele sinen sarımsak kokusunu anında gideriyor, kilit nokta telve! Buhar olup uçuyor
Ele sinen sarımsak kokusunu anında gideriyor, kilit nokta telve! Buhar olup uçuyorSarımsak, yemeklere eşsiz bir aroma ve lezzet katan vazgeçilmez bir malzeme olsa da doğrama veya ezme işlemi sonrası ellerde bıraktığı keskin koku pek de hoşumuza gitmez. Özellikle su ve sabunla yıkadıktan sonra bile bu kokunun devam etmesi, fazlasıyla rahatsız edici olabilir. Ancak neyse ki, sarımsak kokusundan kolayca kurtulmak için başvurabileceğiniz bazı pratik, etkili ve son derece basit yöntemler var.
4.10.2024Püf Noktası

Benzer Haber Etiketleri

Aroma ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.