GündemZehir tacirlerine ‘Likör’ operasyonu: 123 gözaltı

Zehir tacirlerine ‘Likör’ operasyonu: 123 gözaltı

26.12.2008 - 15:28 | Son Güncellenme:

.

Zehir tacirlerine ‘Likör’ operasyonu: 123 gözaltı

EDİRNE merkezli uyuşturucu ticareti yapan sokak satıcılarına yönelik gerçekleştirilen ‘Likör’ adlı şafak operasyonunda toplam 123 kişi gözaltına alındı. Romanların yaşadığı mahalledeki baskınlar sırasında şüphelilerden birinin, polisi görünce çıkardığı cep telefonunun sim kartını yutması dikkat çekerken, operasyondan 1 saat sonra mahalleye giden Edirne Valisi Mustafa Büyük ve Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Romanlar'la kahvede sohbet ederek yaşam koşullarının iyileştirilmesi sözünü verdi.
Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla başlatılan ‘Likör Operasyonu’ kapsamında okul önlerinde ve telefonla uyuşturucu hap, esrar ve eroin satan sokak satıcılarına yönelik çalışma başlatıldı. Mahkeme kararıyla teknik takip sonucu sokak satıcılarının başka kentlerden uyuşturucu temin ederek Edirne’ye getirdikleri ve piyasaya sürdükleri belirlendi. Polisin 6 ay süren sabırlı takibi sonucu uyuşturucuyu temin eden ve pazarlayanlar tek tek belirlendi.
Edirne Cumhuriyet Savcısı Cabbar Ülgen’in talimatıyla Edirne, Meriç, İpsala, Keşan, Tekirdağ, Çorlu, İstanbul Kağıthane, Güngören, Gaziosmanpaşa, Bahçelievler, Şişli ve Beyoğlu’nda bugün sabahın erken saatlerinde toplam 100 adrese bu sabah erken saatlerde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda toplam 123 kişi gözaltına alındı. Edirne’de gözaltına alınan 55 şüpheli Selimiye Devlet Hastanesi’ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Haberin Devamı

SİM KARTI YUTTU

Edirne’de Romanlar'ın yaşadığı 50 eve yapılan baskınlar sırasında şüphelilerden Mehmet Şerif Singer'in, polisleri karşısında görünce çıkardığı cep telefonunun sim kartını yutması dikkat çekti. Daha sonra Cumhuriyet Karakolu’na getirilen şüpheli burada ayrı bir nezarethaneye konuldu. Şüphelinin tuvaletini yapması bekleniyor.

ÇOCUK BAKICISI

Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri daha önce uyuşturucu sattıkları belirlenen şüphelilerden birini bu sabah çocuk baktığı bir ailenin yanında gözaltına aldı. Bir ailenin engelli çocuğuna baktığı belirlenen sokak satıcısı polisleri karşısında görünce şaşırdı.
İstanbul’dan temin ettikleri uyuşturucuyu Edirne ve ilçeleri ile Tekirdağ ve ilçelerinde pazarlayan şüphelilerin sorgusu sürüyor. İstanbul’da uyuşturucuları temin eden şebekenin liderinin ise bir başka suçtan cezaevinde tutuklu olduğu ve işleri cezaevinden yürüttüğü anlaşıldı.

Haberin Devamı

ÖNCE OPERASYON SONRA YARDIM ELİ

Baskınlardan 1 saat sonra Edirne'deki Roman mahallesine Edirne Valisi Mustafa Büyük ve Emniyet Müdürü Hanefi Avcı gitti. Romanlarla sohbet eden Vali Büyük ve Emniyet Müdürü Avcı sorunları dinledi.
Mahallede İlköğretim 5'inci sınıf öğrencisi B.Ç.’nin ailesini de ziyaret eden Vali Büyük, küçük kıza neden okula gitmediğini sordu. B.Ç.’nin “Evimizde banyomuz yok, yıkanamadığım için arkadaşlarımdan utanıyorum ve bu yüzden okula gitmiyorum” yanıtı üzerine ise, “Okula gitmen için her türlü yardımı yapacağız. Evinize banyo da, tuvalet de yaptıracağız. Yeter ki sen oku, senin okuman gerekli” dedi.
Menziliağır Mahallesi’nde işsizlikten yakınanlara iş olanakları yaratmak için çalışma yaptıkları müjdesini veren Edirne Valisi Mustafa Büyük, kahvede çay içip sohbet etti.
Vali Büyük, mahallede kötü şartlarda yaşayanlar için vakıf fonları aracılığıyla gerekli yardımların yapılacağı sözünü vererek şöyle konuştu:
“Bu mahallelerde yaşayan insanlara istihdam yaratmak adına çeşitli projeler uygulamaya koyulacak. Jokey Kulübü ile ortak bir projemiz var. At yetiştiriciliği kursu açarak burada yaşayan insanlarımıza iş imkanları sağlayacağız. Ayrıca kurbağa toplayıcılığı yapan vatandaşlarımıza da çeşitli yardımlarımız olacak. Mahallede tuvaleti, banyosu olmayan bazı evler gördük, onları da vakıf fonları aracılığıyla iyileştireceğiz.”