GündemYeni hedefleri Yakutistan!

Yeni hedefleri Yakutistan!

17.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’in Karşıyaka ilçesinden 16 yıl önce Muğla’nın turizmdeki lokomotif ilçesi Bodrum’a yerleşen rehber Deniz Kılıç ile 3 yıl önce hayatını birleştirdiği meslektaşı eşi Elif Kılıç’ın motosiklet tutkuları sınır tanımıyor.

Yeni hedefleri Yakutistan

2009 yılında Bodrum-Hindistan, 2010’da Bodrum-Kuzey Avrupa, 2011’de Bodrum-Cape Town ve son olarak bu yıl Bodrum-Dakar’ı gezerek, iki teker üzerinde toplam 40 bin kilometre yolculuk yapan çift, bu defa başka bir zorlu maceraya yol alacak.
Deniz ve Elif Kılıç 1.5 yaşındaki oğulları Kuzey ile eksi 55 dereceyle dünyanın en soğuk yerlerinden olan Kuzeydoğu Sibirya’daki Rusya’ya bağlı özerk Yakutistan Cumhuriyeti’ne gitmek için hazırlıklara başladı. Son yolculukları Dakar’a oğulları 5.5 aylıkken çıktıklarını anlatan Elif Kılıç, “Tüm seyahat boyunca bize hiç sotun çıkarmadı. Çölün ortasında bile kaldı” dedi. İki ay sürecek Yakutistan yolculuğunun 40 bin dolara mal olacağını söyleyen Deniz Kılıç, “Ciddi bir sponsorluk anlaşması yapabilirsek, bu ve daha önceki yolculuklarımızdaki fotoğraf, video çekimleri ile tüm belge ve dökümanları kitap ve belgesel olarak yayınlanmak üzere geliri lösemili çocuklar yararına kullanılmak üzere vereceğiz” diye konuştu.