GündemUn kurabiyesi nasıl yapılır?

Un kurabiyesi nasıl yapılır?

14.04.2018 - 11:35 | Son Güncellenme:

Un kurabiyesi, günlük misafirlere yapılan ikram tercihlerinin başında geliyor. Gerek malzeme gerek yapım aşaması gerek de yapıldıktan sonraki yeme keyfi sebebiyle un kurabiyesi şu sıralar çok popüler. Kadınlar arasında hâlâ sık sık yapılan gün toplantılarında çeşit çeşit ikramlar olmazsa olmaz.

Un kurabiyesi nasıl yapılır

Un kurabiyesi, çay eşliğinde hoş sohbetlere yakışan nefis bir kurabiye türüdür. Tazeliğini de uzun süre korumasıyla kalırsa yenmez düşüncesini ortadan kaldırıyor. Ani gelen misafire karşı da un kurabiyesi, kurtarıcı bir rol oynamaktadır. Yiyenlerin tarif istemesi ise sık karşılaşılan bir durumdur.

Un kurabiyesi tarifi

Malzeme listesi;

• 3 su bardağı un
• 1 paket margarin (250 gram tereyağı da kullanılabilir)
• 4 çorba kaşığı nişasta
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı sıvı yağ

Un kurabiyesi yapılışı;

Sıvı yağ, pudra şekeri ve margarin bir kaba konulup krema hâline gelene kadar karıştırılır. Mikser de kullanılabilir. Kıvamını aldıktan sonra un, kabartma tozu ve nişasta ilave edilir. İyice yoğurulur. Yoğurduktan sonra kıvamı kontrol edilir. Sert veya cıvık olmamalıdır. Orta yumuşaklıkta, yapışmayan şekilde olmalıdır. Hamurdan ceviz büyüklüğünü geçmeyecek büyüklükte parçalar koparılıp yuvarlanır. Şekil verildikten sonra tepsiye dizilir. Çatal yardımıyla üstü şekillendirilir. Fırın, önceden ısıtılır. 180 derecede hafif kızarıncaya kadar pişirilir. 15 dakika yeterli olacaktır. Hafif kızarmaya başlayınca fırın kapatılır. Kurabiyeler soğumaya bırakılır. Üzerine pudra şekeri serpilir. Servis edilir. Bu tarifle 42 adet un kurabiyesi elde edilebilmektedir. Afiyet olsun.

Un kurabiyesi tarifinin püf noktaları;

• Malzemelerin oda sıcaklığında olması idealdir.
• Fırına atıldıktan sonra üzerleri fazla kızarmasın diye sık kontrol edilmelidir.
• Malzemeler gerektiği kadar koyulmalıdır.
• Hamuru özenli bir şekilde yoğrulmalıdır.
• Hamura dondurma kaşığı ile de şekil verilebilir.
• Üzerine fındık batırabilirsiniz.
• Dilerseniz çikolata sosuna bulayabilirsiniz.
• Hafif bir kurabiyedir. Fazla kalorisi yoktur.
• Hamur iyi yoğrulmazsa fırında parçalanabilir.
• Malzemesi az koyulursa ağızda dağılma kıvamı oluşmayabilir.
• Hamuru önceden hazırlanıp buzlukta saklanabilir.
• Margarin kokusunu önlemek için hafif miktarda tarçın eklenebilir.