14.04.2018 - 11:35 | Son Güncellenme:
Un kurabiyesi, çay eşliğinde hoş sohbetlere yakışan nefis bir kurabiye türüdür. Tazeliğini de uzun süre korumasıyla kalırsa yenmez düşüncesini ortadan kaldırıyor. Ani gelen misafire karşı da un kurabiyesi, kurtarıcı bir rol oynamaktadır. Yiyenlerin tarif istemesi ise sık karşılaşılan bir durumdur.
Un kurabiyesi tarifi
Malzeme listesi;
• 3 su bardağı un
• 1 paket margarin (250 gram tereyağı da kullanılabilir)
• 4 çorba kaşığı nişasta
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 1 paket kabartma tozu
•Yarım su bardağı sıvı yağ
Un kurabiyesi yapılışı;
Sıvı yağ, pudra şekeri ve margarin bir kaba konulup krema hâline gelene kadar karıştırılır. Mikser de kullanılabilir. Kıvamını aldıktan sonra un, kabartma tozu ve nişasta ilave edilir. İyice yoğurulur. Yoğurduktan sonra kıvamı kontrol edilir. Sert veya cıvık olmamalıdır. Orta yumuşaklıkta, yapışmayan şekilde olmalıdır. Hamurdan ceviz büyüklüğünü geçmeyecek büyüklükte parçalar koparılıp yuvarlanır. Şekil verildikten sonra tepsiye dizilir. Çatal yardımıyla üstü şekillendirilir. Fırın, önceden ısıtılır. 180 derecede hafif kızarıncaya kadar pişirilir. 15 dakika yeterli olacaktır. Hafif kızarmaya başlayınca fırın kapatılır. Kurabiyeler soğumaya bırakılır. Üzerine pudra şekeri serpilir. Servis edilir. Bu tarifle 42 adet un kurabiyesi elde edilebilmektedir. Afiyet olsun.
Un kurabiyesi tarifinin püf noktaları;
• Malzemelerin oda sıcaklığında olması idealdir.
• Fırına atıldıktan sonra üzerleri fazla kızarmasın diye sık kontrol edilmelidir.
• Malzemeler gerektiği kadar koyulmalıdır.
• Hamuru özenli bir şekilde yoğrulmalıdır.
• Hamura dondurma kaşığı ile de şekil verilebilir.
• Üzerine fındık batırabilirsiniz.
• Dilerseniz çikolata sosuna bulayabilirsiniz.
• Hafif bir kurabiyedir. Fazla kalorisi yoktur.
• Hamur iyi yoğrulmazsa fırında parçalanabilir.
• Malzemesi az koyulursa ağızda dağılma kıvamı oluşmayabilir.
• Hamuru önceden hazırlanıp buzlukta saklanabilir.
• Margarin kokusunu önlemek için hafif miktarda tarçın eklenebilir.