Gündem Sözcü davasında gerekçeli karar

Sözcü davasında gerekçeli karar

14.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Sözcü gazetesi yazarları ve çalışanlarının yargılandığı davada 7 sanığı oy birliği ile “örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan hapis cezasına çarptıran mahkeme, gerekçeli kararını açıkladı.

Sözcü davasında gerekçeli karar

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi gerekçeli kararında, “MİT Müsteşarının ifadeye çağrılması sürecinde, o dönem siyasi iktidarın başında olan kişilerin olayın hemen akabinde bu olayın bir kumpas olduğunu belirtmelerine rağmen, o dönem örgütün amacına hizmet eden basın yayın kuruluşlarında bu durum “Temcit pilavı” gibi ısıtılıp servis edilmiştir. Bu dönem Sözcü gazetesinin manşetlerinde de aynı yöntem işlenmiştir” ifadesine yer verdi.

Haberin Devamı

Sözcü gazetesinin henüz MİT TIR’ları durdurulmadan önce 16 Aralık 2013 tarihinde söz konusu haber ve görüntü içerikleriyle örgüt tarafından yapılacak olan organize kumpas eylemlerinden haberdar olduğunun savunulduğu gerekçeli kararda, gazetenin kamuoyunda MİT’in resmi olmayan yollardan bazı terör örgütlerine ve muhaliflere silah yardımı yaptığına yönelik algı faaliyeti yürüttüğü belirtildi. Gerekçeli kararda, Sözcü gazetesinin her ne kadar örgütle arasında organik ve hiyerarşik anlamda bağ yoksa da kamuoyunda örgütün stratejileri doğrultusunda, algı faaliyetleriyle bilerek ve isteyerek örgütün amacına hizmet ettiği, bu kapsamda Sözcü Medya kurumunun FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’ne yardım eylemini işlediği ifade edildi.

Yazarlar