Gündem SON DAKİKA! Yeni hava durumu haritası yayımlandı! Çok kuvvetli geliyor! Tek tek iller açıklandı

SON DAKİKA! Yeni hava durumu haritası yayımlandı! Çok kuvvetli geliyor! Tek tek iller açıklandı

03.07.2024 - 19:41 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yeni hava durumu haritası yayımladı ve uyarılarda bulundu. Marmara’da İstanbul dahil birçok kent için alarm verildi. Aman dikkat: Şiddetli yağışlar geliyor! İşte il il o veriler...

SON DAKİKA Yeni hava durumu haritası yayımlandı Çok kuvvetli geliyor Tek tek iller açıklandı

Meteoroloji yeni hava durumu haritası yayımladı ve tek tek uyarıda bulundu. Marmara’da İstanbul dahil birçok kent için şiddetli yağmur alarmı verildi. 

Haberin Devamı

TEMMUZ AYINDA KAR YAĞDI

Erzincan’da Temmuz ayında kar sürprizi yaşandı. İlin en yüksek noktası olan 3 bin 549 metre yükseklikteki Keşiş Dağlarının zirve noktası yağan yeni karla beyaza büründü. Kentte aralıklı görülen yağmur Keşiş Dağlarında kar yağışına dönüştü. Erzincan’ın Üzümlü ilçesine bağlı Bayırbağ köyünden sabah saatlerinde beyaza bürünen Keşiş Dağlarının zirvesi net olarak görüldü.

SON DAKİKA Yeni hava durumu haritası yayımlandı Çok kuvvetli geliyor Tek tek iller açıklandı

Erzincan - Erzurum kara yolunda seyir halindeki araç sürücüleri de araçlarını yolun kenarına park ederek Temmuz ayında beyaza bürünen zirveyi izledi. Bir süre sonra bulutlarla kaplanan zirvede havanın ısınmasıyla birlikte karın eridiği görüldü.

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN UYARI

Ankara Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; Yapılan son değerlendirmeler ve meteoroloji radarı verilerine göre; önümüzdeki 2 saatlik periyotta Ankara'nın kuzey ve batı çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi. 

Haberin Devamı

MARMARA, MANİSA, İZMİR...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın öğleden sonra Marmara'nın güneybatısı ve Manisa çevreleri ile İzmir'in kuzeyindeki gök gürültülü sağanağın yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin, yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege ve İç Ege'nin güney kesimleri, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatı ve güneydoğu kesimleri, (Rize ve Artvin hariç) Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra Marmara'nın güney, Ege'nin kuzey ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde görülecek yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

SON DAKİKA Yeni hava durumu haritası yayımlandı Çok kuvvetli geliyor Tek tek iller açıklandı
Kastamonu Tosya'da fırtına etkili oldu; lisenin çatısı uçtu

Haberin Devamı

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde akşam saatlerinde aniden etkili olan kuvvetli rüzgarda Tosya Fen Lisesi binasının çatısı uçtu. Kameralara yansıyan görüntülerde çatıdan kopan parçaların okulun alt tarafında bulunan sitenin üzerine düştüğü görüldü. Bazı bölgelerde de elektrik tellerinin kopması nedeniyle kesintisi yaşandı.

Tosya'da akşam saatlerinde etkili olan kuvvetli rüzgar hayatı olumsuz etkiledi. Meteroloji tarafından paylaşılan verilere göre ilçede rüzgarın saatte 50 kilometre hıza ulaştığı belirtildi. Kuvvet rüzgar nedeniyle Tosya Fen Lisesinin çatısı uçtu. Çatıdan kopan parçalar, okulun alt tarafında bulunan sitenin üzerine düştü. Olayda yaralanan olmazken evlerde ve sokakta bulunan araçlarda maddi hasar oluştu. Şiddetli rüzgarın etkisiyle, elektrik telleri koptu. İlçenin birçok yerinde elektrik kesinti yaşandı. Tosya Fen Lisesi çatısının rüzgar nedeniyle uçma anı ise cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi.

Haberin Devamı

MİNARENİN KOPAN KÜLAHI GARAJIN ÇATISINA SAPLANDI

Tosya'da akşam saatlerinde etkili olan kuvvetli rüzgar ilçenin köylerinde de yaşamı olumsuz etkiledi. Merkeze bağlı Kösen Köyünde caminin minaresinden kopan külahı, alt tarafta bulunan garajın çatısına saplandı. Olayda şans eseri yaralanan olmazken, garajda maddi hasar oluştu.

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıkların yarın (Perşembe) batı ve iç kesimlerde (2-5 derece) azalması, yurdun doğu kesimlerinde (3-5 derece) artması bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden, Marmara ve bu akşam saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeyinde kuzey ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; yarın İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu’da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Perşembe öğle saatlerinden sonra Marmara'nın güney, Ege'nin kuzey ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde görülecek yağışların yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, İç Ege ile İç Anadolu’nun kuzeybatısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

SON DAKİKA Yeni hava durumu haritası yayımlandı Çok kuvvetli geliyor Tek tek iller açıklandı

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölgenin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra Marmara'nın güney kesimlerinde görülecek yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

EDİRNE 19°C, 31°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, bu akşam ve yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İSTANBUL 22°C, 31°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KIRKLARELİ 20°C, 31°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, bu akşam ve yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KOCAELİ 24°C, 32°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

EGE
Az bulutlu, zamanla parçalı, yarın öğle saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu, güney kıyıları ile Muğla çevreleri dışında kalan yerlerin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra Ege'nin kuzey kesimlerinde görülecek yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR 16°C, 31°C
Parçalı bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DENİZLİ 21°C, 35°C
Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR 23°C, 30°C
Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra merkez dahil olmak üzere yer yer çok bulutlu, iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MUĞLA 16°C, 30°C
Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

AKDENİZ
Parçalı ve az bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz ile bu akşam saatlerinde Adana'nın kuzey çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bölgenin doğusunun iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

ADANA 25°C, 35°C
Parçalı ve az bulutlu, bu akşam saatlerinde Adana'nın kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA 26°C, 30°C
Parçalı ve az bulutlu, Perşembe öğle saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

HATAY 24°C, 33°C
Parçalı ve az bulutlu

ISPARTA 18°C, 30°C
Parçalı ve az bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu, bu akşam saatlerinde ve yarın öğle saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu, kuzeybatı ve güneydoğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bu akşam kuzey kesimlerinde kuzey ve batılı yönlerden, yarın (Perşembe) güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

ANKARA 20°C, 33°C
Parçalı ve az bulutlu, bu akşam saatlerinde yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ESKİŞEHİR 19°C, 31°C
Parçalı ve az bulutlu, bu akşam ve yarın öğle saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KONYA 17°C, 32°C
Parçalı ve az bulutlu

SİVAS 16°C, 35°C
Parçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu, Düzce ile bölgenin iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde görülecek yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU 15°C, 28°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DÜZCE 20°C, 31°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SİNOP 22°C, 27°C
Parçalı ve az bulutlu

ZONGULDAK 21°C, 26°C
Parçalı ve az bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu, yarın (Perşembe) yer yer çok bulutlu, Rize ve Artvin dışında Doğu Karadeniz'in yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA 21°C, 40°C
Parçalı ve az bulutlu

ARTVİN 17°C, 32°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

SAMSUN 22°C, 30°C
Parçalı ve az bulutlu

TRABZON 22°C, 30°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu, kuzey ve doğusu yer yer çok bulutlu, kuzeydoğu kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM 9°C, 28°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KARS 9°C, 27°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, bu akşam ve yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA 21°C, 37°C
Parçalı ve az bulutlu

VAN 13°C, 29°C
Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 19°C, 40°C
Az bulutlu ve açık

GAZİANTEP 21°C, 37°C
Az bulutlu ve açık

SİİRT 23°C, 37°C
Az bulutlu ve açık

ŞANLIURFA 25°C, 40°C
Az bulutlu ve açık

DENİZLERDE HAVA
Batı Karadeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu; Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzeyli yönlerden 3 ila 5, doğusu doğudan, gece saatlerinden itibaren doğusu güneybatıdan 4 ila 6; Doğu Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan, yarın (Perşembe) sabah saatlerine kadar batısı güneydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, batısı yer yer 2,5 m; Görüş: İyi.

MARMARA
Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra batısı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5, gece saatlerinden itibaren 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE
Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren kuzeyi sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzeyli yönlerden 3 ila 5, yarın (Perşembe) sabah saatlerinde kuzeyi kuzeybatıdan 4 ila 6; Güney Ege’de batı ve kuzeybatıdan, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, yarın (Perşembe) sabah saatlerinde kuzeyi yer yer 2,5 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, yarın (Perşembe) sabah saatlerinde Antalya Körfezi sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Akdeniz’de batı ve güneybatıdan, yarın (Perşembe) sabah saatlerine kadar batısı kuzeybatıdan 3 ila 5; Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 yer yer 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, doğusu yer yer 2,5 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ
Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar; Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.