Gündem Şişli'de yangın: Mahsur kalanlar kurtarıldı

Şişli'de yangın: Mahsur kalanlar kurtarıldı

24.06.2024 - 15:41 | Son Güncellenme:

6 katlı binanın 3’üncü katındaki bir dairede vantilatörün patlaması sonucu yangın çıktı. Sokağın dar olması ve araçların yanlış park edilmesi nedeniyle itfaiye ekipleri yangın yerine ulaşmakta zorluk çekti. Duman nedeniyle binada mahsur kalan 4 kişi ile 1 köpek itfaiye ekiplerince kurtarılırken, bir vatandaş da kedisini baygın şekilde çıkardı.

Şişlide yangın: Mahsur kalanlar kurtarıldı

 

Yangın, 15.00 sıralarında Merkez Mahallesi, İskenderoğlu Sokakta bulunan 6 katlı binanın 3’üncü katında çıktı. Dairede yaşayanların çalıştırdığı vantilatörün patlaması sonucu çıktığı iddia edilen yangın kısa sürede büyüdü. Dairedeki 3 kişi ile alt katlarda oturanlar kendi imkânlarıyla dışarı çıktı. Yangın nedeniyle oluşan duman apartmanın içine dolarken, üst katlarda oturanlar mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Haberin Devamı

Şişlide yangın: Mahsur kalanlar kurtarıldı

Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri, sokağın dar olması ve araçların yanlış park edilmesi nedeniyle yangın yerine ulaşmakta zorluk çekti. İtfaiye ekipleri, yolun polis ve vatandaşların yardımıyla açılmasının ardından olay yerine ulaştı. Binanın 4’üncü katında mahsur kalan Gamze Ş. ile annesi merdiven yardımıyla kurtarıldı. Yoğun duman nedeniyle teras katında mahsur kalan ve pencere kenarında kurtarılmayı bekleyen Bekir Bozkurt ile eşi Gülşen Bozkurt da merdiven yardımıyla tahliye edildi. Dumandan etkilenen bina sakinleri olay yerine gelen ambulansta oksijen verilerek tedavi edildi.

 

KURTARILAN KÖPEK SAHİBİNE TESLİM EDİLDİ

Ekipler ayrıca, binada mahsur kalan bir köpeği kurtararak sahibine teslim etti. Bina sakinlerinden bir kişi de kedisini baygın şekilde dışarı çıkardı.

Haberin Devamı

Vatandaşlar, yangının söndürülmesi ve dumanın tahliye edilmesi sırasında dumandan etkilenen 2 itfaiye erine yardım ederek, su ikram etti. Yangın yaklaşık 45 dakika süren çalışmaların ardından tamamen söndürüldü. Sokakta iş yeri bulunan Mehmet Günel, itfaiyenin sokağa girmekte zorluk çektiğini belirterek “Camdan duman çıktı. Dumanların çıkmasıyla 112’yi aradık. Daha sonra itfaiye geldi. Tabii zor şartlarda geldi. Buraları bayağı bir duman sardı. O anda biz araçları çektik ve itfaiye araçlarına yol verdik. İtfaiyelere yardımcı olduk buraya kadar" dedi.