GündemSon dakika… Rojin'in ölümünde yeni detaylar! Google'dan yaptığı son arama ortaya çıktı

Son dakika… Rojin'in ölümünde yeni detaylar! Google'dan yaptığı son arama ortaya çıktı

17.10.2024 - 10:31 | Son Güncellenme:

Van Gölü'nde cansız bedeni bulunan Rojin’in trajik ölümüyle ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı. Rojin'in Google'da yaptığı son aramalar herkesi şok etti. Bu aramaların içeriği, genç kadının yaşadığı zor döneme dair ipuçları barındırıyor. Ayrıca, kütüphaneden aldığı son kitap da dikkat çekti. CNN Türk muhabiri Merve Tokaz tüm detayları anlattı…

Van'da kaybolduktan 18 gün sonra Van Gölü sahilinde cansız bedeni bulunan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in kaybolmadan Google'da yaptığı arama geçmişi ve ve kütüphaneden okumak için aldığı son kitap ortaya çıktı. Buna göre Rojin'in aramalarında 'Öldükten sonra cennete nasıl girileceği', 'Ölen kişinin banka hesabındaki paraya ne olacağı' gibi başlıklar aranırken, aldığı son kitap ise Sait Faik Abasıyanık'ın Kayıp Aranıyor kitabı olduğu belirtildi. Rojin’in okuduğu bu kitap, ruh halini ve yaşadığı zorlukları daha iyi anlamamıza yardımcı olabilir. Bu yeni bilgiler, olayın ardındaki sır perdesini aralamaya yönelik önemli bir adım olarak görülüyor.

Haberin Devamı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül'de kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıktı.

Kendisinden bir daha haber alınamayan Rojin Kabaiş'in cansız bedeni, salı günü, kaybolduğu sahilden yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta, Tuşba ilçesine bağlı özellikle yazlıkların bulunduğu kırsal Mollakasım Mahallesi sahilinde, bahçe sulamaya gelen Mehmet Emin Ankay (60) tarafından bulundu.

YAPTIĞI GOOGLE ARAMALARI

21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin'e ne oldu? CNN Türk muhabiri Merve Tokaz, Rojin'in sır ölümüne ilişkin yeni detayları anlattı.

Son dakika… Rojinin ölümünde yeni detaylar Googledan yaptığı son arama ortaya çıktı

“Özellikle ölümünden önce, daha doğrusu kaybolduğu günden önce yapmış olduğu bazı araştırmalar var. Bunları emniyet birimleri tespit edebiliyor ve o tespitlere göre de Rojin kaybolmadan önceki gün arama motorunda otopsi nasıl yapılır gibi bir şey araştırıyor. Yine ölen kişinin banka hesabındaki para ne olur ve öldükten sonra cennete nasıl gidilir gibi birtakım aramalar gerçekleştiriyor arama motorunda.

Haberin Devamı

KÜTÜPHANEDEN ALDIĞI SON KİTAP

Çok dikkat çekici bir detay. Ben de öğrendiğimde epeyce bir şaşırmıştım. Rojin’nin kütüphaneden aldığı son kitap Sait Faik Abasıyanık'ın “Kayıp Aranıyor kitabı”.

Kitap’ın ismi Rojin ile örtüşen bir isim ve günlerce ekipler her yerde kayıptır Rojin ve ekipler kayıp bir genç kızı aradılar. Ama asıl ilginç olan şey bu kitabın içeriği. İçeriğinde bir konsolosun kızı var, Nevin. Bu kız içine kapanık bir kız. Arayış içerisinde. İçinde bulunduğu dünyadan sıkılmış, bunalmış, sürekli o dünyanın, gerçek dünyanın ikiyüzlülüğünden bir kaçış halinde ve aslında romanda anlatılan şey şu. Nevin adında bir genç kız.  

Son dakika… Rojinin ölümünde yeni detaylar Googledan yaptığı son arama ortaya çıktı

Kitabın içi kızın, dünyadan kaçıp, samimi, içten bir başka dünyaya, içsel bir yolculuğun hikayesi ve kitabın sonundaki, aslında bu detayda önemli, bu kitabın sonunda Nevin esrarengiz bir şekilde ortadan kayboluyor. Yani aslında günler boyunca konuştuğumuz, yani kaybolduktan 19. gün sonra Rojin’in bulundu ve özellikle son okumuş olduğu kitap da oldukça ilginç. 

Haberin Devamı

Okuduğu kitaplar, yaptığı araştırmalar ebetteki parçaları birleştirdiğimizde bir intihar olabileceği algına ulaştırtıyor ama bu yüzde yüz anlamına gelmiyor. Her zaman ekiplerinde söylediği gibi yüzde 99 eldeki bulgular bu olsa bile, yüzde1'lik bir yanılma payı söz konusu olabilir. Rojin oraya birileri tarafından götürülmüş olabilir. Yapılacak tespitler çok önemli. Ön otopsi raporuna ilişkin detaylara da biz ulaşmıştık. O raporda da Roji'nin darp izi ya da ateşli silah yaralanması ya da kesici delici herhangi bir aletle yaralandığına ilişkin Van Adli Tıp Kurumu'nda yapılan araştırmalarda herhangi bir tespit yok.