GündemSon dakika: Meteoroloji'den flaş uyarı! Hava sıcaklığı 12 derece birden artacak

Son dakika: Meteoroloji'den flaş uyarı! Hava sıcaklığı 12 derece birden artacak

31.05.2022 - 22:02 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre; Meteoroloji yeni hava durumu tahminlerini yayımladı. Hava sıcaklıkları tüm yurtta mevsim normallerinin 4 ila 12 derece üzerinde seyredecek. Öte yandan yurdun iç kesimleri ve doğusunda yağmur etkili olacak.

Son dakika: Meteorolojiden flaş uyarı Hava sıcaklığı 12 derece birden artacak

Meteoroloji'den yapılan son açıklamaya göre; Hava sıcaklıklarının artarak, tüm yurtta hafta ortasına kadar mevsim normallerinin 4 ila 12 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının; İstanbul’da 27-33, Edirne’de 32-35, Bursa ve Balıkesir’de 33-38, Sakarya’da 32-37, İzmir’de 35-37, Manisa’da 36-39, Aydın’da 38-40, Antalya’da 33-36, Düzce’de 32-37 dereceler civarında seyredeceği tahmin edilmektedir.

Ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredecek hava sıcaklıkları ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı tahmin raporlarının dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir.

Son dakika: Meteorolojiden flaş uyarı Hava sıcaklığı 12 derece birden artacak

Yayımlanan 5 günlük hava durumu raporuna göre iç kesimler ve orta kesimlerde yağış bekleniyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Kayseri, Niğde, Hakkari çevreleri ile Van'ın doğusunun kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıkların artmaya devam ederek, yurt genelinde mevsim normallerinin 4-12 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden, zamanla Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE
Az bulutlu, zamanla iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ
Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin parçalı bulutlu, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU
Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzeyi ile Kayseri ve Niğde çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ
Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı bulutlu, iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

DOĞU ANADOLU
Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzey kesimleri ile Hakkari çevreleri ve Van'ın doğusunun kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Son dakika: Meteorolojiden flaş uyarı Hava sıcaklığı 12 derece birden artacak

KASTAMONU'DA FINDIK BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU YAĞDI

Edinilen bilgiye göre, Araç ilçesinde aniden bastıran sağanak yağış yerini dolu yağışına bıraktı. Fındık büyüklüğünde yağan dolu sebebiyle sürücüler, araçlarını dolu yağışından koruyabilmek için kapalı alanlara akın etti. Dolu yağışı sebebiyle cadde ve sokaklar beyaza büründü. Bir süre devam eden dolu yağışı ardından yerini tekrar yağmura bıraktı.

Son dakika: Meteorolojiden flaş uyarı Hava sıcaklığı 12 derece birden artacak

AĞILA YILDIRIM DÜŞTÜ

Sivas’ın Şarkışla ilçesi Gültekin Mahallesinde Volkan Turunc’a ait ağıla yıldırım düştü. Düşen yıldırım otlak alan ve ağılın çitlerinde yangına neden oldu. Yangın, Şarkışla Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü. Olayla her hangi bir can kaybı ve yaralanma olmadı. Ağılda bulunan küçük baş hayvanlarda zarar görmedi. Konuyla ilgili açıklama yapan mahalle muhtarı Ramazan Özkazan, yangına düşen yıldırımın neden olduğunu belirtip sadece maddi hasar oluştuğunu söyledi.

Haberin Devamı

Son dakika: Meteorolojiden flaş uyarı Hava sıcaklığı 12 derece birden artacak

AYDIN'DA HAVA SICAKLIKLARI MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE SEYRETMEYE DEVAM EDECEK

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının; önümüzdeki hafta başına kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor. Hava sıcaklıkları ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ve Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nin yayınlayacağı tahmin raporlarının dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Aydın il merkezinde bu hafta içerisinde görülecek en düşük ve en yüksek hava sıcaklıklarının; 1 Haziran Çarşamba en düşük 20 en yüksek 38, 2 Haziran Perşembe en düşük 20 en yüksek 38, 3 Haziran Cuma en düşük 21 en yüksek 37, 4 Haziran Cumartesi en düşük 21 en yüksek 36 ve 5 Haziran Pazar en düşük 22 en yüksek de 35 derece olarak ölçülmesi beklendiği kaydedildi.