GündemSon dakika... FETÖ'ye peş peşe darbeler! Operasyon başlatıldı

Son dakika... FETÖ'ye peş peşe darbeler! Operasyon başlatıldı

31.10.2018 - 09:38 | Son Güncellenme:

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda FETÖ'den 12'si görevde 30 kişi için gözaltı kararı çıkarıldı.İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ByLock kullandığı ve FETÖ üyesi olduğu öne sürülen 33 şüpheli hakkında ise 14 ilde eşzamanlı operasyon başlatıldı.Öte yandan Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında bir hastane başhekimi ile eşi de gözaltına alındı.

Son dakika... FETÖye peş peşe darbeler Operasyon başlatıldı

Sabah saatleri itibari ile FETÖ'ye yönelik üst üste darbeler vuruluyor. 3 farklı bölgeden yürütülen operasyonlarda çok sayıda kişi hakkında gözaltı kararı verildi, bazıları yakalanarak gözaltına alındı.

Haberin Devamı

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI'NA OPERASYON

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki askerlerden FETÖ'nün mahrem imamlar ile örgüt mensubu askerler arasında iletişim yöntemi olarak kullandığı, ankesörlü telefonlar ile kontörlü büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve FETÖ terör örgütü ile irtibatları tespit edilen 4 albay, 3 yarbay, 2 binbaşı, 7 yüzbaşı, 5 üsteğmen, 3 teğmen, 6 astsubay olmak üzere toplam 30 şüpheli hakkında 31 Ekim tarihinden itibaren gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınan şüphelilerin 12'sinin aktif görevde olup, diğerleri hakkında soruşturma nedeniyle idari işlem uygulandığı kaydedildi. Gözaltı işlemlerinin Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğünce devam ettiği bildirildi.

Haberin Devamı

14 İLDE 33 ŞÜPHELİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcılarına yönelik soruşturmalar devam ediyor.

Bu kapsamda, "ByLock" kullanıcısı olduğu tespit edilen ve yazışma içerikleri çözümlenen 33 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Yapılan incelemede bir şüphelinin daha önceki soruşturmalar kapsamında tutuklu olduğu anlaşıldı.

Savcılığın talebi üzerine haklarında arama ve el koyma kararı da çıkarılan şüphelileri yakalamaya yönelik harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul, Ankara, Bursa, Düzce, Kocaeli, Mersin, Erzincan, Yozgat, Aydın, Adıyaman, Afyonkarahisar ve Erzurum'da 32 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında şüphelilerden 14'ü gözaltına alındı.

Polis ekipleri, diğer 18 şüphelinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

BAŞHEKİM VE EŞİ GÖZALTINDA

Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve eşi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi B.A.T. ile eşi diş hekimi A.T.’yi gözaltına aldı. Evlerinde gözaltına alınan başhekim ile eşi sorgulanmak üzere Antalya’ya gönderildi.

Haberin Devamı

Öte yandan görevlilerin başhekimin hastanedeki odasında ve evinde arama yaptıkları öğrenildi.