GündemSon dakika: FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü! Yeğeni açıkladı

Son dakika: FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü! Yeğeni açıkladı

21.10.2024 - 09:27 | Son Güncellenme:

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in hayatını kaybetti. Örgüt yönetiminin en çok kullandığı sosyal medya hesaplarından "Herkülnağme"de yapılan paylaşımda, elebaşı Gülen'in 20 Ekim'de öldüğü belirtildi.Fetullah Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen de, "Fetullah Gülen hayatını kaybetti" dedi. Hürriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Hande Fırat, "Ankara'ya da bu bilgi ulaştı." açıklamasında bulundu.

Örgüt yönetiminin en çok kullandığı sosyal medya hesaplarından "Herkülnağme"de yapılan paylaşımda, elebaş Gülen'in 20 Ekim'de öldüğü belirtildi. "Herkülnağme"deki paylaşımın ardından örgüte ait diğer sosyal medya hesaplarında da ölüm haberi dolaşıma girdi.

Haberin Devamı

Gülen'in akrabaları ve örgüt yönetimine yakın olup sosyal medyada aktif olan çok sayıdaki isim de elebaşın öldüğünü söyledi.

HABER ANKARA'YA DA TEYİTLİ OLARAK ULAŞTI

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, CNN TÜRK canlı yayınında Gülen'in ölümü haberinin Ankara'ya teyitli olarak ulaştığını söyledi.

Fırat, "Son dönemde sağlığı son derece sıkıntılıydı. Hem böbrek yetmezliği ve şeker hastalığının yanı sıra ayrıca demans vardı. Kendisiyle ilgili ilk kez örgüt içindeki kavgayı ekrana getirmiştik. Avrupa ve Amerika ekibi arasında para kavgasından dolayı; Gülen'in Pensilvanya'dan çıkarıldıktan sonra sağlığının kötüye gittiği bilinen bir gerçek" ifadelerini kullandı.

FETÖ İÇİNDE BÜYÜK KAVGA

Hande Fırat, geçtiğimiz Temmuz ayında FETÖ terör örgütü içindeki büyük kavgayı köşesine taşımıştı...

- Örgüt birden fazla parçaya bölünmüş durumda. Nedeni ise aslında parayı kimin yöneteceği ve batıdaki atamaları kimin yapacağı...

- Para deyip geçmeyin, maddi kaynakları büyük. Sadece ABD’deki charter okullarından yıllık 200-250 milyon dolarlık para akışı var.

- Bu para ile de bitmiyor. Ayrıca mülkleri, dükkanları yani taşınmaz malları var.

- Türkiye’den bir para akışı yok. Türkiye’den yeni eleman da devşiremiyorlar.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Örgüt birden fazla parçaya bölünmüş durumda. Okullar, para... Yıllık 200-250 milyon dolarlık para akışı var. Bazı ülkelerde maalesef hem okullar hem şirketler bulunuyor. Avrupa ve Amerika olmak üzere, örgüt kendi aralarında bu gücün başına geçmek için ciddi bir kavga içinde. Bu kavganın nereye varacağını, örgütün ne kadar parçalanacağını göreceğiz.

'GÜLEN KAÇIRILDI' İDDİASI

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in 1999’dan beri kaldığı Pensilvanya’nın Saylorsburg kasabasındaki "Chestnut Retreat Center" denilen malikanesinden kendi rızası olmadan nisan ayında çıkarılarak başka bir adrese götürüldüğü iddiası, örgüt içindeki bazı isimler tarafından sosyal medyada paylaşılmıştı.

Gülen’in kişisel bakımından sorumlu Türkyolu ve 15 Temmuz darbe girişiminin baş aktörlerinden Mustafa Özcan'ın, Gülen’in muhtemel ölümü halinde örgütün finansal kaynaklarını kontrol etmek amacıyla onu örgüt merkezinden çıkararak bilinmeyen bir yere kapattıkları öne sürülmüştü.

EVİNDEN ÇIKARKEN GÖRÜNTÜLENMİŞTİ

Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Fetullah Gülen, 1999’dan beri ikamet ettiği Pensilvanya’daki çiftliğinden alınarak nisan ayında götürüldüğü yeni evinden çıkarken görüntülenmişti. Gülen’in, FETÖ'nün merkezi olarak bilinen Saylosburg kasabasındaki Chestnut Retreat Center’a yaklaşık 12 dakika uzaklıktaki “260 Kennel Road, Saylorsburg, PA 18353” adresinde bulunan büyük bir evde kaldığını tespit edilmişti.

Haberin Devamı