GündemSokaktaki vatandaşlara saldırdı! Bingöl'de 4 kişinin öldüğü vahşette yeni detaylar

Sokaktaki vatandaşlara saldırdı! Bingöl'de 4 kişinin öldüğü vahşette yeni detaylar

25.07.2024 - 09:28 | Son Güncellenme:

Bingöl'de madde bağımlısı şahsın sokaktan geçen vatandaşlara saldırısında ölenlerin sayısı 4'e yükseldi. Olayla ilgili yeni detaylar da ortaya çıktı.

Olay, dün saat 13.30 sıralarında Bahçelievler Mahallesi Eski Hal mevkisinde meydana geldi. Madde bağımlısı Emir Can Zazaoğlu, tartıştığı kişiyi bıçakla yaraladı.

Haberin Devamı

Şüpheli, kaçarken de bıçakla çevredekilere saldırdı. Olayda 9 kişi yaralanırken, ihbar üzerine mahalleye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Olayla ilgili çalışma başlatan polis, şüpheliyi yakalayıp, gözaltına aldı. Bu arada şüphelinin bir kişiyi bıçakladığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Sokaktaki vatandaşlara saldırdı Bingölde 4 kişinin öldüğü vahşette yeni detaylar

ÖLÜ SAYISI 4'E YÜKSELDİ

Saldırılarının ardından 2 kişi dün vefat ederken, ağır yaralı olan 2 kişi de bu sabaha doğru hastanede vefat etti. Saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 4’e yükselmiş oldu.

Yaralanan 5 kişinin ise tedavisine devam edildiği öğrenildi. Bıçaklı saldırı da hayatını kaybedenlerin ismi Erdal Çaparlar, Burhanettin Budancamanak, Özcan Aydın ve Fikri Carfi olduğu belirtildi.

Sokaktaki vatandaşlara saldırdı Bingölde 4 kişinin öldüğü vahşette yeni detaylar

OLAYDAN 6 GÜN ÖNCE CEZAEVİNDEN ÇIKMIŞ

Haberin Devamı

Bingöl’de bıçakla saldırdığı 4 kişinin ölümüne 5 kişinin de yaralanmasına neden olan madde bağımlısı Emir Can Zazaoğlu’nun, mayıs ve haziran aylarında gerçekleştirdiği 3 hırsızlık olayı nedeniyle cezaevinde olduğu, mağdurun şikayetinden vazgeçmesi ve ailenin de zararı karşılaması üzerine 19 Temmuz’da tahliye edildiği ortaya çıktı.

Ayrıca, Zazaoğlu’nun babası Mehmet Zazaoğlu’nun 28/11/2023’te Bingöl Sulh Hukuk Mahkemesi’ne oğlunun psikolojik sorunlarının olduğunu, evdeki eşyalara, kendisine ve çevresindekilere zarar verdiğini, 12 yaşındaki kız kardeşinin de ağabeyinin bu durumundan korkarak kötü etkilendiğini belirterek, Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde gözlem altında tutularak, tedavi edilmesi için başvuruda bulunmasının ardından, mahkemenin aynı gün dilekçeyi işleme koyduğu, 29.11.2023’te Bingöl Devlet Hastanesi tarafından Emir Can Zazaoğlu’nun bipolar bozukluk, manik atak ve madde bağımlılığı gibi nedenlerden hastaneye yatırılmasının uygun olacağı şeklinde ön rapor hazırlandığı, aynı gün Zazaoğlu’nun Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne yatışının yapıldığı ancak 1 gün sonra hastaneden firar ettiği öğrenildi.

Sokaktaki vatandaşlara saldırdı Bingölde 4 kişinin öldüğü vahşette yeni detaylar

(Fotoğraftaki: Emir Can Zazaoğlu)

YENİ GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan, olay anına ait yeni güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde Emir Can Zazaoğlu’nun Niyazi Y.’yi Eski Hal mevkisinde bıçakla yaraladığı, sırtına tekme attığı ve bıçağın yere düştüğü görüldü.

Haberin Devamı

Başka bir görüntüde de, Zazaoğlu’nun yaraladığı kişinin otobüs durağına kaçtığı, Zazaoğlu’nun da bıçakla takip ettiği ve sürücülerin tepkisi üzerine kaçtığı anlar yer ald

Sokaktaki vatandaşlara saldırdı Bingölde 4 kişinin öldüğü vahşette yeni detaylar

(Fotoğraftaki: Ekrem Budancamanak)

AKRABALARINI ZİYARETE GELMİŞ

Budancamanak’ın kalp hastası olduğu, daha önce birkaç kez operasyon geçirdiği, akrabalarını ziyaret etmek için Mersin’in Tarsus ilçesinden Bingöl’e geldiği belirtildi. Ekrem Budancamanak’ın cenazesinin, otopsi işlemlerinin ardından Tarsus’a götürülüp defnedileceği bildirildi.

Sokaktaki vatandaşlara saldırdı Bingölde 4 kişinin öldüğü vahşette yeni detaylar

(Fotoğraftaki: Erdal Çaparlar)

ÖLENLERDEN ERDAL ÇAPARLAR, TOPRAĞA VERİLDİ

Madde bağımlısı Emir Can Zazaoğlu’nun bıçaklayarak öldürdüğü 2 kişiden Erdal Çaparlar’ın (45) cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından Bediuzzaman Said Nursi Camisi'ne getirildi.

Burada kılınan cenaze namazının ardından evli ve 4 çocuk babası Çaparlar’ın cenazesi, Karşıya Mahallesi'ndeki Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine Çaparlar'ın eşi, çocukları, ailesi ve yakınları katıldı.

Haberin Devamı

Sokaktaki vatandaşlara saldırdı Bingölde 4 kişinin öldüğü vahşette yeni detaylar

GÖZALTINA ALINAN ZANLI TUTUKLANDI

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince saldırıyla ilgili gözaltına alınan şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanarak, Elazığ Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.