GündemŞenol Demiröz kimdir, kaç yaşındaydı? Şenol Demiröz neden öldü?

Şenol Demiröz kimdir, kaç yaşındaydı? Şenol Demiröz neden öldü?

25.04.2020 - 22:10 | Son Güncellenme:

Eski TRT Genel Müdürlerinden Şenol Demiröz'ün hayatını kaybetmesinin ardından vatandaşlar arama motoru üzerinden Şenol Demiröz kimdir sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki Şenol Demiröz kimdir, neden öldü, kaç yaşındaydı?

Şenol Demiröz kimdir, kaç yaşındaydı Şenol Demiröz neden öldü

Şenol Demiröz kimdir sorusu vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Eski TRT Genel Müdürlerinden olan Şenol Demiröz'ün ölüm haberinin duyulmasının ardından vatandaşlar arama motoru üzerinden Şenol Demiröz kaç yaşındaydı, neden öldü sorularına yanıt aramaya başladı. İşte Şenol Demiröz hakkında merak edilenler...

Haberin Devamı

ŞENOL DEMİRÖZ NEDEN ÖLDÜ?

Bir süredir kanser tedavisi gördüğü belirtilen Demiröz, öğleden sonra yaşamını yitirdi.

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kurumumuzun eski Genel Müdürlerinden Şenol Demiröz Beyefendi'nin vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır dilerim. Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin, Şenol Demiröz'ün yarın Adapazarı Erenler Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedileceğini belirtti.

ŞENOL DEMİRÖZ KİMDİR?

23 Mayıs 1950, Adapazarı doğumlu. Sakarya Lisesinde okudu. 1971 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın - Yayın Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. Maliye Bakanlığı Gelirler Müdürlüğü, Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nde Halkla İlişkiler Uzmanı ve Başbakanlık Toprak ve Tarım Reformu Müsteşarlığı'nda Basın Müşavirliği görevlerinde bulundu. Şaban Karataş döneminde TRT'de Genel Müdür Program Uzmanı olarak 1976 yılında göreve başladı. TV Dairesi Yayın Planlama Müdürlüğü ve Yayın Planlama Dairesi Planlama Uzmanlığı görevlerinde bulundu.

Haberin Devamı

TRT'deki görevinden 1982 yılında ayrılıp, film sektörüyle ilgili kuruluşlarda şirket yöneticiliği, film yapımcılığı ve belgesel film yönetmenliği çalışmaları yaptı. Ajans 1400'ü kurdu. "Türk Vakıf Medeniyeti" başlıklı belgesel çalışmasıyla "Kültür Bakanlığı Sinema Başarı Ödülü" ve "Türkiye Milli Kültür Vakfı Türk Kültürü'ne Hizmet Ödülü" aldı.

Nisan 1994'te İstanbul Kültür ve Sanat Ürünleri Tic. AŞ. Genel Müdürlüğü görevine getirildi. Mayıs 1994 tarihinde ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültürel ve Sosyal İşleri Daire Başkanlığı'na atandı. Taksim Sanat Galerisi Jüri Başkanlığı görevinin yanı sıra Şehir Tiyatroları Repertuar Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. Çok sayıda uluslararası ve ulusal ölçekli festival ve etkinliğe ve Türki Cumhuriyetler konulu yapımlara imza attı.

2004 yılında TRT Genel Müdürü olarak atandı. 2005 yılında ise emekli olarak görevi bıraktı. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Haberin Devamı

Yönetmenliğini Yaptığı Belgesel Filmler
Dünyada Türk Vakıf Medeniyeti - 1989
Kültür Bakanlığı Sinema Başarı Ödülü.
Türkiye Milli Kültür Vakfı Türk Kültürü'ne Hizmet Ödülü.

Mısırdaki Kölemen Devletinin Muhteşem Anıtları -
Veda Çizgisi -
Sabahın İlk Kapısı -
Ergiri -
Filistin'de Bir Osmanlı Üçlemesi -
Ölüler Şehri -
Tiran - Akçahisar -
Yapımcı Filmografisi
Hattat Hamid -
Bedia Muvahhid -
Tezhip Sanatında İki Usta -
Dünyada Türk Vakıf Medeniyeti -
Kuş Sayfaları - / Tv Dizisi

Türk Vakıf Medeniyeti - 1985
Türkiye Yazarlar Birliği TV, Belgesel Ödülü.

İstanbul Çeşmeleri: Sudaki Yansımalar - 1999
3. Uluslararası İstanbul Arkeoloji Filmleri Festivalinde gösterildi.

JÜRİ ÜYELİKLERİ

4. Altın Safran Belgesel Film Festivali, Profesyonel Belgesel Film, Seçici Kurul Üyeliği. 2003
Taksim Sanat Galerisi Jüri Başkanlığı. 1994