Gündem ‘Salvator Mundi’ yine tartışmaların odağında

‘Salvator Mundi’ yine tartışmaların odağında

28.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

2017 yılında çıkarıldığı açık artımada 450 milyon dolara satın alınan Leonardo Da Vinci’nin eseri “Salvator Mundi” ile ilgili şüpheler gün geçtikçe artıyor.

‘Salvator Mundi’ yine tartışmaların odağında

The Telegraph’ta yer alan habere göre, Paris’teki Louvre Müzesi tabloyu Leonardo Da Vinci eseri olarak sergilemek istemiyor. Müze eseri, “Leonardo’nun Atölyesinden Çıkanlar” başlığı altında ziyaretçileriyle buluşturmayı amaçlıyor.

Haberin Devamı

Geçen yıl Abu Dhabi Louvre’un açılışında sergilenen eserin 2018’in eylül ayında Paris’teki Louvre Müzesi’nde ziyaretçi karşısına çıkarılacağı duyurulmuş ancak sergi tarihi daha sonra ertelenmişti. Aradan geçen bu süreçte, eserin Leonardo Da Vinci’ye ait olmadığı, asistanları/öğrencilerinden biri tarafından yapıldığı ve müzenin de bu sebeple eseri sergilemek istemediği iddia edilmişti.

Telegraph’ta yer alan haberde ise, Louvre Müzesi’nin sanat tarihçileri eseri “Leonardo’nun Atölyesinden Çıkanlar” başlığı altında sergileme şartı koydukları iddia edildi. Ancak bu durumun eserin değerini 1.5 milyon dolar düşüreceği için kabul edilmediği de haberdeki bir diğer iddia.

Yazarlar