GündemSağlık faturaları için TBMM kılı kırk yarıyor

Sağlık faturaları için TBMM kılı kırk yarıyor

12.06.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Meclis bütçesinde önemli yer tutan, eski ve mevcut milletvekillerinin sağlık ödemeleri için son Başkanlık Divanı toplantısında bir dizi tasarruf kararı alınmıştı.

Sağlık faturaları için TBMM kılı kırk yarıyor

COŞKUN ERGÜL / Ankara - TBMM Başkanlığı’nın, şartları yerine getirmediği için eski bir milletvekili eşinin tedavi giderini ödemediği anlaşıldı.

Haberin Devamı

Komisyona başvurdu

9. Dönem Kocaeli Milletvekili merhum Mehmet Nevher Yılmaz’ın, sarı nokta hastası olan, Sakarya’da özel bir hastanede beş yıldır tedavi gören eşi Birsen Yılmaz, son altı aydır tedavi bedelinin kendisinden talep edildiğini, Meclis ödeme yapmadığı için son iki göz iğnesi için 30 bin TL ödediğini belirterek, ödemelerin yapılması için TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvurdu. Komisyonun bilgi istediği TBMM Milletvekili Hizmetleri Başkanlığı’nın ilgili birimle görüşerek gönderdiği cevabi yazıda Meclis ile anlaşması bulunmayan özel bir göz hastanesinin Yılmaz’a 2018’te tanı koyduğu, üç göz hastalıkları uzmanınca düzenlenen sağlık kurulu raporunda, hastanın sağ gözüne “Aflibersept (Eylea)” isimli ilacın uygulanması gerektiğine karar verildiği, bu nedenle Meclis’in bu işleme ait 26.1.2018 tarihli faturayı ödediği kaydedildi.

Haberin Devamı

Üç uzman şart

Hastanın 2022’de yine Meclis ile anlaşması bulunmayan başka bir özel göz hastanesine başvurduğu, sağlık kurumunda iki göz hastalıkları uzmanı bulunması nedeniyle bu tedaviye ait sağlık kurulu raporu düzenlenemediğinden ilaç ücretinin hastadan talep edildiği, diğer tedavilere ait ücretlerin ise Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) fiyatlarına göre ödendiği anlatıldı.

Sakarya’da söz konusu iki hastane dışında 11 devlet hastanesi, bir üniversite eğitim araştırma hastanesi, dört özel genel hastane, bir göz hastanesi ve iki özel göz tıp merkezinin bulunduğu ifade edilen yazıda, “tedavi yardımından yararlanan bütün hak sahiplerinin, ayakta veya yatarak tedavileri için tüm resmi ya da özel sağlık kurum ve kuruluşlarından tedavi hizmeti alabileceği” vurgulandı. Söz konusu ilacın ücretinin ancak üç göz hastalıkları uzmanının yer aldığı sağlık kurulu raporu ile belgelendirilmesi halinde ödeneceği ifade edildi.