GündemPatlıcan musakka yapmak kolay mı?

Patlıcan musakka yapmak kolay mı?

27.04.2018 - 17:10 | Son Güncellenme:

Kıyma ile patlıcanın bir araya geldiği enfes lezzetlerden birisinin tarifi ile karşınızdayız. Kızarmış patlıcan ve kıyma ile damaklarınızı şenlendirecek olan bu yemek, Türk mutfağının vazgeçilmezidir.

Patlıcan musakka yapmak kolay mı

Patlıcan musakka malzemeleri karnıyarık malzemelerine benzese de tamamen farklı lezzetler ortaya çıkmaktadır. Patlıcan musakka, ana yemek olarak davet masalarında yerini alacak yemekler arasındadır.

Haberin Devamı

Patlıcan için gereken malzemeler

· 5 adet orta boy patlıcan

·Yarım kilo az yağlı kuzu ya da dana kıyması

· 2 adet domates

· 2 diş sarımsak

· 1 adet orta boy kuru soğan

· 1 yemek kaşığı biber ya da domates salçası

· Maydanoz

· Karabiber

· Tuz

· Pul biber

Kızartmak için

· Sıvı yağ

Patlıcan musakkanın yapılışı

Patlıcan musakka zahmetli görünse de yapılışı kolay, yemesi keyifli bir yemektir. İlk olarak patlıcanlar alacalı olarak soyulur ve tercihe göre yuvarlak ya da yarım ay şeklinde doğranır. Yarım saat kadar tuzlu su içerisinde acısı gitmesi için bekletilir. Patlıcanların acısı çıkarken diğer tarafta kıyma tavaya alınır ve suyunu salıp tekrar çekene kadar kavrulur. Kıymalar kavrulurken soğanlar küçük küçük doğranır. Sarımsaklar ezilir. Kavrulan kıymanın üzerine soğan ve sarımsaklar eklenir ve kavrulur. Soğan pembeleştikten sonra içerisine salça da eklenir ve bir miktar daha kavrulur. Sonra küp küp doğranan domatesler de eklenir ve 10 dakika kadar pişirilir. Domatesler piştikten sonra baharatlar ve tuz eklenip ocağın altı kapatılır. Maydanozlar doğranır ve kıymanın içerisine eklenir. Bir miktar karıştırılır ve kenara alınır.

Haberin Devamı

Acısı çıkması için suda bekletilen patlıcanlar bir havlu yardımı ile kurutulur. Bunun nedeni kızarırken yağın sıçramamasıdır. Yağın altı yakılır ve kızdırılır. İyice kızan yağın içerisine patlıcanlar atılır ve rengi dönene kadar kızartılır. Kızaran patlıcanlar, fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alınır. Daha sonra fırın tepsisi ya da borcama alınır. Kıymalı karışım da patlıcanların üzerine dökülür ve eşit şekilde yayılır. Son olarak 1,5 su bardağı sıcak su içerisinde 1 yemek kaşığı domates salçası eritilir ve yemeğin üzerine dökülür. 180 derece fırında pişirilir.

Patlıcan musakka için servis önerisi

Patlıcan musakkayı yanında pirinç pilavı, yoğurt veya ayran ile servis edebilirsiniz.