GündemÖzgürlüğün öncüleri Milliyet Sanat’ta

Özgürlüğün öncüleri Milliyet Sanat’ta

02.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kasım sayısında Milliyet Sanat dergisi kapağına Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde açılan ‘Rus Avangardı. Sanat ve Tasarımla Geleceği Düşlemek’ sergisini bir röportajla taşıdı...

Özgürlüğün öncüleri Milliyet Sanat’ta

Kasım sayısında Milliyet Sanat dergisi kapağına sonbahar sezonunun en dikkat çekici sergilerinden olan ‘Rus Avangardı. Sanat ve Tasarımla Geleceği Düşlemek’ sergisini taşıyor. 20. yüzyılın başında dünya sanatını şekillendiren akım Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde açılan sergide Kazimir Malevich, Vladimir Tatlin, Alexander Rodchenko’nun aralarında bulunduğu isimlerin eserleriyle anlatılıyor. Sergide Yunanistan göçmeni George Kostakis’in koleksiyonundan yapılan 500’den fazla eserin yer aldığı geniş bir seçki görülebiliyor. Dergide serginin eş küratörü, Selanik Devlet Çağdaş Sanat Müzesi direktörü Maria Tsantsanoglou ile yapılmış bir röportaj hem özgürlük ve sanatın bu öncü isimlerini hem de eserleri günümüze ulaştıran bu arşivi aydınlatıyor. Derginin plastik sanatlar sayfalarında ayrıca Londra’da 4-7 Ekim arasında düzenlenen Frieze Sanat Fuarı’nda bir dizi eseriyle ‘Social Works’ adlı seçkili sergiye davet edilen İpek Duben ve Tophane-i Amire’de yeni bir sergi açacak olan Fatma Tülin’le birer röportaj bulunuyor. Ayrıca New Museum’daki sergisinde mavi rengin izini süren sanatçı Aslı Çavuşoğlu’nun sergisine de bir değerlendirme yazısıyla yer veriliyor.

Özgürlüğün öncüleri Milliyet Sanat’ta

Haberin Devamı

Akbağ ile söyleşi

Ayın Söyleşisi bölümünde ise Asu Maro’nun ‘Hedefim Sensin’ filminde Hafize rolünü canlandıran Demet Akbağ’la geniş bir söyleşisi okurlara sunuluyor. Derginin sinema sayfalarında bugün Türkiye’de gösterime giren Freddie Mercury biyografisi ‘Bohemian Rhapsody’nin arka planını anlatan bir yazı bulunuyor. ‘Halloween’in yeni halkasının gösterime girmesinden hareket eden Selin Gürel, korku sinemasının çığlık kraliçelerine ne olduğunun peşine düşüyor. Geçtiğimiz günlerde Tokyo Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan ‘Son Çıkış’ı yönetmen Ramin Matin ve başrol oyuncuları Deniz Celiloğlu ile Ezgi Çelik, derginin okuyucuları için anlatıyor.

Derginin sahne sanatları bölümünde bu yıl ‘Tiyatro bir kez yaşanır’ sloganıyla 17 Kasım-4 Aralık’ta düzenlenencek İstanbul Tiyatro Festivali’ne rehber olacak geniş bir içerik dikkat çekiyor. Ayrıca Derya Alabora dergiye verdiği kapsamlı söyleşide yeni oyunu ‘Efsane Kadın’ı anlatıyor.

Haberin Devamı

Sonbahar hüznü ve edebiyat

Özgürlüğün öncüleri Milliyet Sanat’ta

Müzik bölümünde ise Avustralyalı piyanist David Helfgott’la yapılmış bir söyleşi, İş Sanat’ın 19. sezon programı ile Anadolu Rock’tan ilham alan Altın Gün grubu hakkında bir incelemeye yer veriliyor. Ayrıca Gaye Su Akyol’un üçüncü albümü ‘İstikrarlı Hayal Hakikattir’ üzerine bir yazı da dergi sayfalarında okunabiliyor. Derginin edebiyat sayfaları da dopdolu. Bu ayki Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın Onur Yazarı olan ve etkinlik öncesi iki kitap yayımlayan Selim İleri’yle kitapları ‘Elimde Viyoletler - Beklenen Sevgili’ ve ‘Kumkuma’ vesilesiyle yapılmış bir de röportaj bulunuyor. ‘Benim Olağanüstü Akıllı Arkadaşım’ın yazarı Elena Ferrante’yi Şebnem İşigüzel kaleme alıyor. Bülent Usta ise yazısında sonbahar hüznü ve edebiyatın ilişkisine değiniyor. Neslihan Önderoğlu’ndan müzik ve öykü iş birlikleri üzerine bir değerlendirmesi de bu bölümde bulunuyor.