Gündem‘Önce suyu kaynat sonra çay otunu at’

‘Önce suyu kaynat sonra çay otunu at’

17.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Önce suyu kaynat sonra çay otunu at’

Rize Ticaret Borsası’nın düzenlediği “En İyi Çay Demleme ve Sunum Yarışması”nda birinci olan Gülhanım Delihasan, en iyi çay demlemenin tekniklerini anlattı ve verdiği tarifle bir yanlışı da düzeltti: “Çayı koyup üzerine suyu ilave edersek çay haşlanır. O nedenle önce suyu koyup ardından çayı ilave etmek gerekiyor. Alt demlikteki su kaynadıktan sonra üstteki demliğimize suyumuzu koyuyoruz. Orta boy demlikler için 5 yemek kaşığı çay ilave ediyoruz. Daha sonra alt demliğe soğuk su ilave edip, suyun kaynamasını bekliyoruz. Su kaynarken üst demlikteki çay çöker, demlenir ve kıvama gelmiş olur. 10 dakikalık bir bekleme süresinin ardından çay servis edilmeye hazır hale gelir. Önceden demliğe koyanlar oluyor ve bu durum çayın tadını bozuyor.” l RİZE DHA