GündemÖlüm geçidi

Ölüm geçidi

28.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

İstanbul, Bakırköy sahil yolu Rauf Orbay Caddesi’nde Florya istikametine seyir halinde olan Şenol M.’nin kullandığı TIR’ın dorsesi, Bakırköy Yeşilyurt Hava Harp Okulu önündeki Havuzlu Kavşağı alt geçidine çarptı.

ALEYNA SEVİM / İstanbul - Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan araç, bu sırada yanında seyreden BN1 hat numaralı Eminönü-Halkalı seferini yapan Zeynel G. idaresindeki İETT otobüsünün üstüne doğru devrildi. Hızının daha yüksek olmasından dolayı son anda TIR’ın altında kalmaktan kurtulan otobüs, kazanın etkisiyle savrularak Tamer S.’nin kullandığı otomobile çarparak durabildi.

Haberin Devamı

Altı kişi yaralandı

Kazada, TIR şoförü ile İETT otobüsündeki yolculardan İbrahim T., Beyhan T., Eda T., Bilge S. ve Duygu S. yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı. 

Ölüm geçidi

Dört kişi ölmüştü

Diğer yandan, 11 Mart’ta yine Bakırköy Yeşilyurt Hava Harp Okulu önündeki Havuzlu Kavşağı alt geçidine çarpan TIR, sol tarafında seyreden otomobilin üzerine devrilmişti. Kazada, otomobildeki sürücü Recep A. ile Sultan A., Güler Rukiye A. ve Merve A. hayatını kaybetmişti. Aynı alt geçide 19 Temmuz’da da Fatih Demir’in kullandığı TIR çarpmış, kazada TIR ve dorsesi yola devrilirken sürücü hafif yaralanmıştı.

Yerden yüksekliği 4.10 metre

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, üst geçidin tepe noktasının yerden yüksekliğinin 4.10 m olduğunu kaydetti. Her 2 yönde yükseklik uyarısı yer alıyor. Araçların yüklenmesine ilişkin ölçü, usul, tartı ve boyut ölçüm toleransları yönetmeliğine göre karayollarında araçların azami yüksekliğinin 4 m olması gerekiyor. Yolda da “Dikkat düşük köprü, yüksek araçlar sağdan çıkınız” tabelası yer alıyor.

Haberin Devamı

TIR’ın kural ihlali

Yol ve Sürüş Güvenliği Uzmanı Mert İntepe, kazada kural ihlali olduğunun belirtirken “Kaza noktasında tabelalarla yönlendirme söz konusu. 150 m geriden levhalar yön veriyor, TIR oraya giremez. Tabela yönlendirmesi olduğunda ana arter yol ve güzergah değişimi zorunluluğu var. Bu kanuni süreç, ağır vasıta, her tür uzunluktaki ve yükseklikteki araç istikamet olarak mecburi yöne gitmek zorunda. Burası ağır vasıtaya yasak yoldur. Köprünün yüksekliğini konuşmak doğru değil” dedi.