Gündem‘O fotoğraf demokrasiye yakışmadı’

‘O fotoğraf demokrasiye yakışmadı’

11.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özel’in Dilruba Kayserilioğlu’nu protokolde ağırlamasına tepki göstererek “O fotoğraf, siyaset kurumunun itibarına gölge düşürmüştür. Bu gölgenin bir an önce kaldırılması gerekiyor” dedi.

‘O fotoğraf demokrasiye yakışmadı’

ANKARA Milliyet - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel’i, Dilruba Kayserilioğlu’nu protokolde ağırladığı için eleştirdi. AK Parti’nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi: 

Haberin Devamı

ÇEVRE YAĞMASI: Muhalefetin içler acısı durumunu sizler de görüyorsunuz. Yönettikleri şehirlerde çevre yağması almış başını gidiyor. İzmir Körfezi’nde kirlilik sebebiyle balıklar nefes alamıyor bırakın insanları. Kayırmacılık skandallarına her gün bir yenisi ekleniyor. İş bilmezlikleri artık kendi tabanlarının bile sabrını taşırıyor. Ama bunlar ‘daha ortada fol yok, yumurta yokken’ koltuk kavgası veriyor. 

BAŞ KÖŞEYE OTURTTULAR: ‘Değiştik’, ‘normalleştik’, ‘eski alışkanlıklarımızı terk ettik’, ‘helâlleştik’ dediler ama millete ve 28 milyonun iradesine hakaret eden bir şahsı 30 Ağustos’ta İzmir’de onur konuğu olarak baş köşeye oturttular. Gazi Mustafa Kemal’in kurucusu olduğu partiyi; ‘cumhura hakaret edenleri himaye partisine’ dönüştürdüler. Kimse kusura bakmasın ama bunun adı mürailiktir, tutarsızlıktır, tek parti CHP’si kodlarına geri dönmektir. Milletimiz iradesine dil uzatanı da, hakareti himaye edeni de affetmez. Sadece partimize, sadece Cumhur İttifakı’na oy verenleri değil, milletin ezici çoğunluğunu rencide eden o fotoğraf, Türk siyasetine yakışmamıştır. O fotoğraf, Türk demokrasisine hiç ama hiç yakışmamıştır. O fotoğraf, siyaset kurumunun itibarına gölge düşürmüştür. Bu gölgenin bir an önce kaldırılması, bu lekenin süratle temizlenmesi gerektiği kanaatindeyiz. CHP Lideri Sayın Özel’in millete bir ‘özür borcu’ olduğuna inanıyoruz. 

Haberin Devamı

SORUMLU SİYASET: Türkiye’nin tam ortasında yer aldığı coğrafya ciddi krizlerden geçiyor. İsrail ile İran arasındaki tansiyon giderek yükseliyor. İsrail’in işgal ve istila politikası pervasızca devam ediyor. Böylesine sorunlu bir tablo içerisinde istikrarını koruyan; birlik ve beraberliğini muhafaza eden; ekonomide, turizmde, savunma sanayinde, dış politikada, ticarette, güvenlikte atılım halinde olan yegâne ülke Türkiye’dir. Açık söylüyorum; bunu bozmaya, bunu riske atmaya kimsenin hakkı yoktur. ‘İç cephemizin’ güçlü tutulması noktasında hepimize, tüm siyasi aktörlere görevler düşmektedir. ‘Sorumlu siyaset’ anlayışına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Dikkat edin sorumlu siyaset diyoruz sorunlu siyaset değil. Muhalefet başta olmak üzere tüm siyasi partilerden sağduyuyu önceleyen tavır bekliyoruz. 

Haberin Devamı

GERÇEK GÜNDEM DIŞINDA HER KONU HAVANDA SU DÖVMEKTİR: Türkiye’nin ve milletimizin öncelikleri ortadadır. Ülkemizin karşı karşıya bulunduğu tehditler ortadadır. Milletimizin, 14-28 Mayıs seçimlerinde yüzde 52,18 oy oranıyla verdiği kesin karar ortadadır. Türkiye’nin gerçek gündemi dışında ortaya atılan her konuya biz ‘havanda su dövmek’ olarak bakıyor ve nazarı dikkate almıyoruz. Muhalefet neyle uğraşırsa uğraşsın; bizim gündemimizde enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmek, hayat pahalılığını sona erdirmek, üretimi, istihdamı, ihracatı artırmak, bölücü terör örgütüne ölümcül darbeyi indirmek var, bölgemizdeki yangından ülkemizi korumak, Gazze’de 11 aydır süren katliamı durdurmak, kuzeyimizdeki savaşa adil bir çözüm bulmak, millete meydanlarda verdiğimiz sözleri tutmak var. 

‘Milletin kapısını yine çalacağız’

KONGRE MARATONU BAŞLADI: Partimizin geçen haftaki MKYK toplantısında aldığımız kararla kongre maratonumuzu resmen başlattık. Delege seçimlerimizi tamamladıktan sonra inşallah 12 Ekim’de belde ve ilçe kongrelerimize ‘ya Allah bismillah’ diyeceğiz. Tabii bunun öncesinde Türkiye Buluşmaları’yla tüm Türkiye’yi ilçe ilçe, mahalle mahalle tarayacağız. Milletimizin farklı kesimleriyle bir araya gelecek, milletimizi dinleyecek, vatandaşlarımızla gönül köprülerimizi tekrar güçlendireceğiz. İlk etapta Türkiye Buluşmaları’nda, ardından kongre sürecimizde yine milletin kapısını çalacağız. Milletimiz bizden neyi bekliyorsa, onu yapacağız.

Haberin Devamı

AYM Başkanı’nı kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Kadir Özkaya’yı kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki kabul basına kapalı gerçekleşti.

Yazarlar