GündemNarin Güran cinayeti davasında yeni gelişme! Baba dahil 22 kişi zorla getirilecek

Narin Güran cinayeti davasında yeni gelişme! Baba dahil 22 kişi zorla getirilecek

25.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Narin Güran cinayetine ilişkin 7 Kasım’daki ilk davaya baba Arif Güran dahil 22 kişi hakkında zorla getirilme kararı verildi.

Narin Güran cinayeti davasında yeni gelişme Baba dahil 22 kişi zorla getirilecek

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran’ın (8) öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Tutuklu sanıklar amca Salim, anne Yüksel ve abi Enes Güran’la komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında “iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilmişti. Dört sanık, ilk kez 7 Kasım’da hakim karşısına çıkarılacak ve yargılama başlayacak.

Haberin Devamı

Baba ‘müşteki’

Dosyada beyanları bulunan tanık Baran Güran, Muhammed Kaya, Osman Güran, Melike Güran, Maşallah Güran, Melek Güran, Birsen Güran, Remziye Cabaş, Yasemin Gül, Erhan Güran, Barış Güran, Eren Güran, Hediye Güran, Maide Kaya, Ramazan Atasoy, Muhammed Emre Güran, Yusuf Kaya, Ufuk Kaya, Furkan Kaya, Gazal Bahtiyar, Mehmet Selim Atasoy’un beyanlarının tespiti için zorla getirilme emri çıkarılmasına karar verildi. Baba Arif Güran’ın ise “müşteki” sıfatıyla kayıt edilmesi ve hakkında zorla getirme emri düzenlenmesine hükmedildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Diyarbakır Barosu da “müşteki kurum” sıfatıyla duruşmaya davet edildi.