GündemMısır Cumhurbaşkanı Sisi Türkiye’ye geliyor

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Türkiye’ye geliyor

04.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı’na katılmak üzere bugün Ankara’ya kritik önemde bir ziyarette bulunacak.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Türkiye’ye geliyor

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara - Sisi’nin ziyareti, iki ülke arasındaki normalleşme sürecini zirveye taşırken, ilişkilerde bir dönüm noktası olacak.

Haberin Devamı

Sisi, 12 yıl aradan sonra Mısır’dan Türkiye’ye Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyareti gerçekleştirmiş olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sisi’yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resmi törenle karşılayacak. İki lider Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı’na (YDSK) başkanlık edecek.

Erdoğan ve Sisi, baş başa görüşme ve YDSK toplantısının ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. Toplantı öncesinde Cumhurbaşkanları huzurunda savunma, enerji, turizm, sağlık, eğitim ve kültür alanlarında yaklaşık 20 anlaşmanın imzalanması öngörülüyor. Sisi’nin ziyareti, Türkiye’nin Mısır’da 3 milyar doları aşan yatırımlarını artırması yolunda da önemli bir aşama olarak değerlendiriliyor. Savunma alanındaki anlaşmalar arasında Türk İHA/SİHA’larının Mısır tarafından tedariği de bulunuyor.