SiyasetMillet İttifakı'nda 'yok sayma' çatlağı! CHP'li belediyelere sert eleştiri

Millet İttifakı'nda 'yok sayma' çatlağı! CHP'li belediyelere sert eleştiri

26.01.2022 - 15:20 | Son Güncellenme:

Millet İttifakı'nın ortaklarından İYİ Parti'nin İstanbul milletvekili Ahmet Çelik, 'CHP'li belediyelere yönelik CHP'li belediyeler ve başkanlar özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İYİ Parti'nin oylarıyla seçildiklerini unutmuş görünmektedirler.' açıklaması yapmıştı. Çelik, ses getiren bu açıklamaların ardından değerlendirmelerde bulundu. 'İYİ Parti, CHP ile ittifak kurmaya mecbur değildir' dedi.

Millet İttifakında yok sayma çatlağı CHPli belediyelere sert eleştiri

İYİ Parti İstanbul milletvekili Ahmet Çelik geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından, 'CHP'li belediyeler ve başkanları Millet İttifak'ı çatısı altında ittifak ortakları İYİ Parti'nin oylarıyla seçildiklerini unutmuş görünmektedirler. ' açıklaması yapmıştı.

Haberin Devamı

Paylaşımında, "CHP'li belediye ve belediye başkanlarının bu tavrı asla kabul edilemez" diyen Çelik açıklamalarını Yeniçağ Gazetesi'ne değerlendirdi. İttifaka oy veren İYİ Partili seçmenin kendilerine ilettikleri taleplerini CHP'li belediyelere ulaştırmakta sıkıntı olduğunu söyleyen Ahmet Çelik, 'Bu sorun iki partinin iş birliğinde kangren haline gelmiştir.' dedi.

"İYİ PARTİ, CHP İLE İTTİFAK KURMAYA MECBUR DEĞİLDİR"

"Bugün, 'Millet İttifakı olarak CHP ile seçimlere girelim' yönünde iyi niyetli bir anlayış var. Fakat sabırlar bitiyor. 'CHP ile ittifak kurmaya mecbur değiliz' sesleri giderek yükseliyor. İYİ Parti, CHP ile ittifak kurmaya mecbur değildir."

Çelik ayrıca 'İYİ Parti'nin yerel seçimlerde gösterdiği fedakarlık ve İYİ niyetin hiç değilse yarısı kadar bir tavır göstermesi CHP'den beklemek İYİ Parti'nin hakkıdır' ifadelerini kullandı.