GündemMillet İttifakı'nda kriz! CHP'den Akşener'e çağrı: Kulağını çek

Millet İttifakı'nda kriz! CHP'den Akşener'e çağrı: Kulağını çek

26.11.2022 - 09:07 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki sözleri Millet ittifakında krize neden oldu. CHP'den peş peşe tepkiler yükselirken, Ağıralioğlu, "Sadece kaybedebiliriz kaygısından dolayı bana söyledikleri lafların onda birini devlet düşmanlarına söyleyemediler" dedi.

6'lı masa 28 Kasım'da 9. kez toplanacak...Gözler o toplantıya çevrilmişken bir yandan da partililerden gelen adaylık tartışmalarına yönelik açıklamalar da dikkat çekti. Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olması halinde 'kaybedebiliriz' ifadesini kullanan Yavuz Ağıralioğlu'na en sert cevap CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'dan geldi. 

Haberin Devamı

"KILIÇDAROĞLU'NU KARŞISINDA GÖRMEK İSTİYOR"

Ağıralioğlu'nun katıldığı bir programda "Tayyip Bey'in en çok görmek istediği aday, konuşmalarına bakınca... Yıllardır ısrarla ve inatla Sayın Kılıçdaroğlu'nu karşısında görmek istiyor. Ben kaybetme korkusunu dillendiriyorum, endişeli davranıyorum. Bu seçmen isteksizliğini gözardı etmesek mi diyorum" ifadelerini kullandı.

"SAĞ SEÇMEN CAMİDE BİLE SAFIN SOLUNA DURMAZ"

Ağıralioğlu, "Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamaz endişesi duyuyoruz. Klasik sağ seçmen, camide bile safın soluna durmaz. Bu refleksi görmezden gelemeyiz" dedi.

"BANA SÖYLEDİKLERİNİN ONDA BİRİNİ DEVLET DÜŞMANLARINA SÖYLEMEDİLER"

CHP'den gelen tepkilere de yanıt veren İYİ Partili vekil, "Sadece kaybedebiliriz kaygısından dolayı bana söyledikleri lafların onda birini devlet millet düşmanlarına söyleyemediler. Söylesinler bakalım" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"MANSUR YAVAŞ'A 'ÇIKACAKSAN ÇIK' DEDİĞİMİZDE..."

Ağıralioğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylığıyla ile ilgili olarak isteksizliğinin olduğunu belirtip "Biz ona 'çıkacaksan çık' dediğimizde cevabı "Benim adaylığımda böyle davranabilmiş bir genel başkana hürmetsizlik edemem. Dolayısıyla mütabakat" ifadelerini kullandı.

AKŞENER'E ÇAĞRI:KULAĞINI EVİN REİSİ ÇEKER

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, katıldığı televizyon programında Yavuz Ağıralioğlu'na tepki gösterdi. Ağıralioğlu'nun sözlerini "Kraldan çok kralcılık" olarak tanımlayan Altay, şu ifadeleri kullandı: "Her evin çocuğunun kusuruyla ilgili kulağı çekilecekse evin reisi çeker. Ben ne diyeyim daha bu böyle olmalı, bunu bekliyoruz. Bugün benim izlediğim video hoş bir video değil."

Millet İttifakında kriz CHPden Akşenere çağrı: Kulağını çek

YAVUZ AĞIRALİOĞLU'NDAN CEVAP: DENİLENİ DOĞRU ANLAMALI

Ağıralioğlu sosyal medya hesabından Engin Altay'a yanıt verdi. Ağıralioğlu şunları söyledi:

"Kendileri gibi düşünmeyenlerin kulağının çekilmesini istemek, iktidar iddiası olan bir parti için pek hayırlı ve de saygın bir heves değildir! Tam olarak bu üsluptan endişelenir seçmen. Biz, kulak çekmeyi ve çektirmeyi doğru bulmadığımız için İYİ Parti'deyiz! Herkes bilir ki biz, cesurlar hareketiyiz. Şahsiyetimiz ve tabiatımız icabı, nezaketle ve kimseyi kırmadan yapmaya gayret ettiğimiz siyaseti de memleket, millet hizmeti görürüz. Endişelerimizi ve hassasiyetlerimizi duymayanlar, kulaklarını iyi açmalı ve denileni doğru anlamalı."

 

 

 

 

Yazarlar