GündemPeş peşe sağanak yağış haberleri! Kayseri'de bir kişi aranıyor

Peş peşe sağanak yağış haberleri! Kayseri'de bir kişi aranıyor

24.08.2024 - 23:23 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin birçok yerinde sağanak yağış etkili oldu. Kırşehir'de sağanak yağış nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti. Kayseri'de ise kayıp olan bir kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Karadeniz ve İç Anadolu bölgemizde meydana gelen aşırı yağışlar sonucu sel ve su baskınları meydana gelmiş olup ekiplerimizin müdahale çalışmaları devam etmektedir.

Meteoroloji’den alınan bilgiye göre sarı yağış uyarısı verilen Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Sivas, Kayseri, Aksaray, Niğde, Adana, Osmaniye ve Mersin illerimizde yağış uyarısı sonlandırılmıştır. Samsun ve Ordu illerimizde turuncu yağış uyarısının sabah saat 08:00'e kadar devam etmesi beklenmektedir.

Kayseri

Bünyan ilçesi Güllüce mahallesinde aşırı yağışlar sonucu heyelan meydana gelmiştir. Aşırı yağışlardan etkilenen ve mahsur kalan 8 araç ile 32 vatandaşımızın güvenli alanlara tahliyesi gerçekleştirilmiştir.

Meydana gelen heyelan sonucu dere yatağında 1 aracın sürüklendiği bilgisi alınmış olup; araç içinde olduğu değerlendirilen 1 vatandaşımızın bulunması amacıyla 150 kişilik arama kurtarma ekibi tarafından çalışmalar aralıksız devam etmektedir.

Kırşehir

Kırşehir ilimizde sele kapılan bir vatandaşımız sudan çıkarılarak hastaneye sevk edilmiş; yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir.

Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet; ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Samsun

Aşırı yağışlardan etkilenen 150 tarım işçisi tedbir amacıyla güvenli alanlara alınmıştır.

Nevşehir

Nevşehir ilimizde sel ve su baskınlarından etkilenen 15 vatandaşımızın güvenli alanlara tahliyesi gerçekleştirilmiştir.

Vatandaşlarımızın yetkili mercilerin uyarılarını dikkate almalarını önemle hatırlatırız. Gelişmeleri takip ediyoruz.

40 KİŞİ KURTARILDI

Ayrıca, meydana gelen selde araçlarında ve evlerinde mahsur kalan 40 kişinin kurtarıldığı belirtilirken, sosyal medya hesabından açıklama yapan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, "Bünyan ilçemizde yaşanan sel felaketi nedeniyle bazı vatandaşlarımızın mahsur kaldığı bilgisi üzerine ekiplerimiz derhal çalışmalara başlamış mahsur kalan vatandaşlarımıza ulaşılmıştır. Kayıp bir vatandaşımızı arama çalışmaları ise halen devam etmektedir" dedi.

KAYSERİ'DE BİR KİŞİ KAYIP

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. Selin vurduğu ilçede geniş çapta maddi hasar oluşurken, kayıp olan 1 kişiyi arama çalışması sürüyor.

İlçeye bağlı Güllüce Mahallesi'nde etkili olan sağanak yağış sele oldu. Sel sularının vurduğu ilçede geniş çapta maddi hasar oluşurken, birçok evi de su bastı. Sel nedeniyle araçlar sel sularında kalırken, bir kişinin de kaybolduğu öğrenildi. Selin ardından bölgeye AFAD, UMKE, JAK, itfaiye, Anda arama kurtarma, Türkuaz arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekipler kaybolan kişiyi bulmak için çalışma başlattı.

Öte yandan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar ve AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm de bölgeye gelerek Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin ve ekiplerden bilgi aldı.
Selin vurduğu bölgede çalışmalar sürüyor.

Haberin Devamı
SELE KAPILAN BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kırşehir'de akşam saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle Uzun Ali köyünde sel meydana geldi. Köyde çobanlık yaptığı öğrenilen Mustafa Akar sele kapılarak gözden kayboldu. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine sağlık ve AFAD ekibi sevk edildi. Arama çalışmalarının ardından Akar, kaybolduğu yere 4 kilometre mesafede bulundu. Sağlık ekipleri tarafından Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Mustafa Akar, kurtarılamadı. Akar'ın cenazesi hastane morguna kaldırıldı. Selin yaşandığı köyde ekipler hasar tespit çalışmasına başladı.

ÜRGÜP İLÇESİNDE DE ETKİLİ OLDU

Nevşehir'in Göreme Beldesi'nde otomobillerin zarar görmesine neden olan sağanak sonrası oluşan sel, Ürgüp ilçesinde de etkili oldu. İlçede Pancarlık mevkisinde selde mahsur kalan 12 kişi, belediye ekipleri tarafından kurtarıldı. Öte yandan, kent genelinde sağanak yağış nedeniyle bazı ilçe, belde ve köylerde ulaşımda aksamalar olurken, bazı cadde ve köprü altları suyla doldu, araçlar güçlükle ilerledi. Göreme yaşayan turizmci Osman Aktak (70), "Her tarafı sel suları bastı. Sel arabaları duvar ile beraber aşağı itti. 2 araba aşağı uçtu, bir araba düşmek üzereyken traktörle çektik. 70 yaşındayım ben hayatımda böyle bir yağmuru burada görmedim. Şimdiye kadar hiç böyle bir şey olmamıştı. Sağanak yaklaşık bir saat sürdü. Uzun sürdüğü için yağmur suyunu mazgallar çekmedi. Allah’tan arabalar park halindeydi, içinde kimse yoktu" dedi.


PERİBACALARINDAN KAYA PARÇALARI DÜŞTÜ

Nevşehir'de etkili olan sağanak sele neden oldu, peribacalarından düşen kaya parçaları otomobillere zarar verdi.

Nevşehir'in merkez Göreme Beldesi'nde öğleden sonra başlayan sağanak, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kısa sürede şiddetini artıran yağış sele neden oldu. Sel nedeniyle cadde ve sokaklar suyla dolarken, bazı otomobiller peribacalarından düşen kaya parçaları nedeniyle zarar gördü. Kent merkezinde de etkisini hissettiren sağanakla birlikte caddelerde su birikintileri oluştu. Yaklaşık yarım saat süren yağmur sonrası belediye ekipleri hasar tespit çalışması başlattı.

Haberin Devamı
KARAMAN

Karaman'da etkili olan sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Kazımkarabekir Paşa Mahallesi Gazi Osman Paşa Caddesi'nde biriken sular sebebiyle cadde trafiğe kapatıldı.

Osmangazi Mahallesi Alpaslan Türkeş Bulvarı ve Mara yolunda ise araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

Bazı vatandaşlar tıkanan mazgalları kendi imkanlarıyla temizleyerek suları tahliye etmeye çalıştı.

İtfaiye ekipleri, alt geçitlerde ve yollarda su tahliyesi için çalışma yaptı.

KONYA

Konya’nın Kulu ilçesinde yağan şiddetli yağmur sonrasında sel meydana gelirken, bazı evlerin bahçeleri ile bodrum katları su ile doldu.

İlçeye bağlı birçok mahallede akşam saatlerinde yağan şiddetli yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Camikebir, Karşıyaka mahallelerinde evlerin zemin katları ve bahçeleri sel suları ile doldu. Ekipler, su dolan evlerde çalışma yaparken sel nedeniyle evlerde maddi hasar oluştu. Ankara-Konya Kara yolunda araçları ile seyir halinde olan sürücüler de zor anlar yaşadı.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta etkili olan sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi.

Kentte akşam saatlerinde sağanak nedeniyle bazı caddelerde su birikintileri oluştu.

Kısa sürede etkisini artıran sağanak yüzünden araçlar yolda ilerlemekte güçlük çekti.

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ) ve itfaiye ekipleri, alt geçitlerde ve yollarda su tahliyesi için çalışma yaptı.

10 dakikada metrekareye 8 kilogram yağış düştü

Öte yandan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, kent genelinde yaşanan sağanak nedeniyle 15 araç ve 40 personelle yağışın etkisini en aza indirmek için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Ayrıca metrekareye 10 dakikada 8 kilogram yağış düştüğü ifade edildi.

Haberin Devamı
SİVAS'TA 8 EVİ SU BASTI

Sivas'ın Gürün ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle Tohma Çayı taştı, sel meydana geldi. 8 ev sel sularından etkilenirken, ulaşımda aksamalar yaşandı.

Akşam saatlerinde Gürün'de sağanak etkili oldu. Yağışın etkisiyle ilçeden geçen Tohma Çayı taştı. Sel suları ve çamur nedeniyle ilçeyi Kayseri ve Malatya'ya bağlayan yol ulaşıma kapandı.

Sağanağın etkisini yitirmesiyle birlikte bölgeye AFAD, özel idare ve karayolları ekipleri sevk edildi.

Ekipler kapanan yoldaki sel suları ve çamuru temizledi, yol yeniden ulaşıma açıldı.

Sel suları nedeniyle 8 ev zarar gördü. AFAD ekipleri tarafından hasar tespit çalışması başlatıldı.

Öte yandan, Sivas Valiliğinden yapılan açıklamada, Gürün ilçe merkezi ile D-300 kara yolu üzerinde aşırı yağış nedeniyle sel meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yağışın etkisiyle ortaya çıkan balçığın kara yolunu kapatması nedeniyle yol çift taraflı olarak trafiğe kapanmış, ekiplerimizin yoğun çalışması neticesinde kapanan yol kısa sürede temizlenerek her iki taraflı araç trafiğine açılmıştır. İlçe merkezinde de bazı evlerin bahçeleri ile meskun olmayan bölümleri selden küçük çaplı etkilenmiştir. AFAD, Özel İdare, itfaiye, kara yolları ve DSİ ekiplerimizin saha tarama ve müdahale çalışmaları devam etmektedir."

ARTVİN'DE SON ANDA KURTULDU

Artvin’in Arhavi ilçesinde aşırı yağışlar sonrası Kapisre Deresi taştı. Dere ıslahı çalışması yapan beton mikseri kayan toprakla dereye düşerken, sürücü son anda kurtuldu.

Edinilen bilgiye göre olay, Cumhuriyet Mahallesi'nde akşam saatlerinde meydana geldi. Şiddetti yağışlar sonrası, Kapisre Deresi taştı. O sırada dere ıslahı çalışmaları yapan beton mikseri taşan dere nedeniyle meydana gelen toprak kaymasıyla birlikte dereye devrildi. Sürücü dikkati sayesinde son anda kurtulurken, ekipler kısa süre içinde bölgede güvenlik çalışması başlattı.

 

METEOROLOJİ YENİ RAPORU YAYIMLADI

Meteoroloji yeni hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Bugün İstanbul dahil birçok ilde sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. 2 il için ise hem sarı hem de turuncu kodlu uyarı verildi.


Haberin Devamı