GündemLale festivali

Lale festivali

16.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hidiv, Fethipaşa, Beykoz, Emirgan ve Yıldız Korusu ile İstanbul’un dört bir yanına ekilen laleler açtı. 20 milyon lalenin dikildiği İstanbul adeta bir masal şehrine döndü

Lale festivali

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bu yıl kente lale ve diğer soğanlı bitkilerden 20 milyon adet diktiklerini belirterek, “Şehir artık gülüyor ve kendini çok daha iyi hissettiriyor” dedi. İstanbul’u lale ile buluşturan “6. Uluslararası İstanbul Lale Festivali”nin açılışı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Topbaş’ın katılımıyla dün Emirgan Korusu’ndaki törenle yapıldı.
Topbaş, yaptığı konuşmada Konya’daki lale üreticilerinin, sadece geçen yıl 14 bin insana iş verdiğini belirterek, “İşte bir sanayi, sektör ve imkân. Silivri’deki bir üreticimiz de ’100 dönüm buğday tarlasına karşılık iki dönüm lale bahçesini tercih ederiz’ dedi. Kesilen çiçeğin dışarı satılması ile ilgili çalışma olduğunu anlatan Topbaş, “Lalelerin taç yapraklarından gıda boyası üretmeyi, dünyada ilk defa başardık. Gıda boyasıyla yapılmış pastayı birazdan birlikte keseceğiz. Biz iş adamı mantığıyla bakıyoruz ve belediye başkanı olarak da diyoruz ki bu kentin ekonomisini nasıl daha da geliştiririz ve kendi değerlerini bu kentliye sunarız” dedi.

Müzik, ebru ve sergi
Festival kapsamında, Gülhane Parkı, Hıdiv Çubuklu, Fethipaşa, Beykoz, Emirgan ve Yıldız korusu, Soğanlı Bitkiler Parkı, Göztepe Gül Bahçesi’ne, büyük ve küçük Çamlıca’ya lale dikildi. Kentteki park, bahçeler de laleyle donatıldı. Taksim Meydanı’nda 24 Nisan’a kadar “Lale Heykelleri” sergisi düzenlenecek. 16-17, 23-24 Nisan tarihleri arasında da müzik grupları ile ebru sanatçıları performanslarını sergileyecek.