GündemKurtlar Vadisi Pusu oyuncusu Yalçın Güzelce vefat etti

Kurtlar Vadisi Pusu oyuncusu Yalçın Güzelce vefat etti

04.09.2015 - 09:16 | Son Güncellenme:

Kurtlar Vadisi Pusu gibi birçok dizi ve filmde oynayan Yeşilçam'ın usta ismi Yalçın Güzelce, vefat etti. Türk sinemasının usta isimlerinden Yalçın Güzelce son yolculuğuna dün uğurlandı.

Kurtlar Vadisi Pusu oyuncusu Yalçın Güzelce vefat etti

Kurtlar Vadisi Pusu gibi birçok dizide rol alan Yalçın Güzelce, hayata veda etti. En son Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin kadrosunda yer alan ve dört sezon boyunca İstihbarat Başkanı rolünü canlandıran Yalçın Güzelce, uzun süredir mücadele ettiği beynindeki tümör sebebiyle 64 yaşında hayata veda etti.

Oyuncu Yalçın Güzelce için Teşvikiye Cami’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Rutkay Aziz, Menderes Samancılar, Mustafa Alabora, Tarık Akan, Kadir İnanır, Erhan Yazıcıoğlu'nunda aralarında bulunduğu çok sayıda ünlü isim katıldı. Cenaze töreninde Yalçın Güzelce’nin eşi Nilgün Güzelce ile kardeşi Orhan Güzelce taziyeleri kabul etti. Türk sinemasının ünlü isimleri ve ailenin sevenleri Güzelce ailesine başsağlığı diledi.

Cenazeye katılan usta oyuncu Rutkay Aziz, “Hem tiyatrocuydu hem dostumuzdu. Çok acılar çekti. Çok üzülüyoruz. Çok büyük heyecanı olan biriydi. Deli doluydu. Geçimsiz bir insandı. Çok tartışırdı ama kalbiyle yüreğiyle soyadı gibi güzel bir insandı” diye konuştu.

Yalçın Güzelce’yi son yolculuğunda yalnız bırakmayan usta oyuncu Erhan Yazıcıoğlu da, “Tiyatronun başı sağ olsun. Soyadı gibi güzelce bir adamdı. Güzel adamdı. Doğal adamdı. Bu piyasada tanıdığım olduğu gibi görünen içi dışı bir adamlardan biriydi. Herkes için iyi bir şeyler söylenebilir ama bu kelimeler gerçekten Yalçın’ı anlatan kelimeler. Böyle değerleri erken yitirmek bizleri üzüyor. Bir de gerçekten az kaldı ki böyle insanlar” dedi.

Öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Yalçın Güzelce’nin cenazesi omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Nurgül Güzelce, eşinin tabutunun peşinden giderek cenazeden ayrılmak istemedi. Oldukça bitkin olduğu gözlenen Güzelce’yi yakınları teselli etmeye çalıştı. Yalçın Güzelce’nin cenazesi Topkapı Kozluca Mezarlığı’nda toprağa verildi.

5 YIL ÖNCE AMELİYAT OLMUŞTU

Yeşilçam'ın usta ismi, 5 yıl önce beyninde tümör bulunması nedeniyle ameliyat olmuş, sağlığına kavuşmuştu. Ancak, en son 2010 yılında Kurtlar Vadisi Pusu dizisiyle izleyicilerinin karşısına çıkan Yalçın Güzelce, son zamanlarda zor günler geçiriyordu. Beynindeki tümörle daha fazla mücadele edemeyen Yalçın Güzelce, 31 Ağustos Pazartesi akşamı hayata veda etti.Sanatçının cenazesinin 2 Eylül 2015 Çarşamba günü Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip defnedileceği öğrenildi.

YALÇIN GÜZELCE KİMDİR?

1 Ocak 1951 Doğumlu olan Yalçın Güzelce, 1980 yılında tiyatroya başlamıştır. Çeşitli sinema filmleri ve TV dizilerinde rol alan usta isim, 18 tiyatro oyununda görev yapmıştır; "Polizei" ve "Piano Piano Bacaksız" ödüllü filmleridir. Yalçın Güzelce; Davacı, Değirmen, Piano Piano Bacaksız, Polizei, Fırtınalar, Deli Divane, Eyvah Babam, Evimiz Olacaktı, Cennet Mahallesi, Hayat Apartmanı ve Kurtlar Vadisi Pusu gibi birçok film ve dizide oynamıştır.