28.04.2018 - 12:22 | Son Güncellenme:
Kısır tarifi
Malzemeler
Kısır yapılışı
Kısır yapmanın ilk adımı olarak kullanacağınız bulguru derin bir tencereye almakla başlayın. Ardından bulgurun üzerine karabiberi, pulbiberi, kuru naneyi, kimyon ve tuzu ilave edip iyice karıştırın. Normal tariflerde bulgurun üzerine önce sıcak su dökülür, daha sonra üzerine baharatlar eklenir. Fakat bu yöntem baharatların tadının kaybolmasına neden olacaktır. Baharatları eklediğiniz bulgurun üzerine 1 adet limonu sıkın ve karıştırmaya devam edin. Daha sonra bulgurun üzerini geçecek kadar sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve bulgurun şişmesi için bırakın.
Kısırın sosunun malzemeleri
Kısır sosunun hazırlanışı
Kısır sosunun hazırlamaya başlarken ilk adım olarak derin bir tencereye zeytinyağını alın. Üzerine ince ince doğranmış soğan ve sarımsakları ilave edip kavurun. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca üzerine biber salçasını ve domates salçasını ekleyip kavurun. Üzerine kullanmak istediğiniz baharatları ekleyin. Biz bu tarifte kırmızıbiber, pulbiber ve kuru nane kullanıyoruz. Dilediğiniz baharatları ekledikten sonra diğer tarafta şişmesi için beklemeye bıraktığımız bulguru yavaş yavaş sos ile karıştırın. Bulgur ve sos iyice karıştırıldıktan sonra üzerine içine ince kıyılmış taze nane, yeşil soğan ve maydanozu ekleyip iyice karıştırın. Ve kısırınız servis edilmeye hazır. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
Damak zevkinize göre daha fazla kısırın daha fazla ekşi olmasını istiyorsanız üzerine dilediğiniz miktarda nar ekşisi ilave ederek servis edebilirsiniz.