Gündem'Kısa boylusun' sözüne boşanma davası açtı

'Kısa boylusun' sözüne boşanma davası açtı

15.09.2008 - 07:04 | Son Güncellenme:

Öğretim görevlisi Elif Çağrı Dora, 8 yıllık eşinin kendisiyle alay ettiğini ve aldattığını iddia ederek mahkemeye başvurdu

Kısa boylusun sözüne boşanma davası açtı

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nde öğretim görevlisi olan Elif Çağrı Dora (34), 6 yıllık flört, 2 yıllık nişanlılık döneminin ardından evlendiği 8 yıllık eşi Erem Dora'nın (33) "kısa boylusun" diyerek kendisiyle alay ettiğini ve kendisini işyerinde çalışan bir kadınla aldattığını iddia ederek boşanma davası açtı.
2006 yılında özel bir bilgisayar yazılım şirketinde çalışmaya başlayan Erem Dora, eve geç gelmeye başladı. İşyerinde kurs olduğunu, bu yüzden geç geldiğini söyleyen eşine inanmayan Elif Çağrı Dora takibe başladı. Genç kadın, iddiaya göre bir gün eşini aynı şirkette çalışan Z.D. adlı kadınla bir restoranda sarmaş dolaş yemek yerken ve otomobile binerken gördü.

Boyumu yeni mi farketti?
Avukatı Kübra Türkoğlu aracılığıyla, İzmir 9'uncu Aile Mahkemesi'nde boşanma davası açan Elif Çağrı Dora, eşinin son zamanlarda "Sen ne kadar da kısa boyluymuşun" diyerek kendisiyle alay etmeye başladığını belirterek dilekçesinde şöyle dedi:
"Benimle flört ederken kısa boylu olduğumu görmedi mi? Aldığım hormon ilaçları nedeniyle saçlarım döküldü. Eşim ve ailesi bununla da alay etti. İşyerinde çalışan Z.D. ile ilişkisini delillerle tespit ettim. Bu olay evliliğimizin sonu oldu. Boşanmak için 20 bin YTL maddi, 50 bin YTL manevi toplam 70 bin YTL tazminat ile aylık bin YTL nafaka istiyorum.”
Erem Dora'nın Z.D. ile işyerinde ve restoranda çekilmiş samimi görüntülerinin fotoğrafları da dosyaya delil olarak kondu.

Alay konusu olmadı

Erem Dora ise avukatı aracılığıyla verdiği cevap dilekçesinde, eşinin iddialarının asılsız olduğunu, onun kısa boylu ve geniş kalçalı olmasının hiç bir zaman alay konusu olmadığını iddia etti. Avukat dilekçede şöyle dedi:
"Takılma tarzındaki şakalar, birbirlerini tanıdıkları yıllardan beri süregelmiştir. Elif, eşine 'kepçe kulak, koca burun, tipsiz, sıska, küçük elli' diye laflar söylemiştir. Bunlar karı koca arasında yapılan şakalar olduğundan gülüp geçilmiştir. Müvekkilin Z.D. ile de bir ilişkisi yoktur, sadece iş arkadaşıdırlar. Herhangi bir sebep yokken evliliği sona erdirmek isteyen davacının kendisidir. Müvekkilim buna çok üzülmüş ve kendini işine dahi verememiştir. Bu nedenle 15 bin YTL manevi tazminat talep ediyoruz.”