GalatasarayGalatasaray'da Dries Mertens kırmızı kart görmeli miydi? Eski hakemler değerlendirdi!

Galatasaray'da Dries Mertens kırmızı kart görmeli miydi? Eski hakemler değerlendirdi!

07.10.2024 - 00:27 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 8'inci haftasında Alanyaspor'u konuk etti. Maçın tartışmalı kararlarını eski hakemler değerlendirdi.

Galatasarayda Dries Mertens kırmızı kart görmeli miydi Eski hakemler değerlendirdi

Trendyol Süper Lig'in 8'inci haftasında Galatasaray ile Alanyaspor karşı karşıya geldi. Müsabakada Mehmet Türkmen düdük çaldı. Mehmet Türkmen'in yardımcılıklarını Deniz Caner Özaral ve Samet Çavuş üstlendi. VAR'da Yaşar Kemal Uğurlu, AVAR'da ise Ogün Kamacı görev aldı.

Haberin Devamı

Galatasaray ile Alanyaspor arasındaki maçın tartışmalı kararlarını eski hakemler değerlendirdi. Yayıncı kuruluş beIN Sports'un hakem programı beIN Trio'da Deniz Çoban, Bülent Yıldırım ve Bahattin Duran çarpıcı ifadeler kullandı.

İşte Galatasaray - Alanyaspor maçının tartışmalı kararları hakkında yapılan yorumlar...

"9'uncu dakikada Dries Mertens'in Augusto'ya müdahalesinde kırmızı kart gerekir mi?"

Bahattin Duran: Mertens'in yaptığı hareket şiddetli bir hareket ve bunun karşılığı da kırmızı kart. Mertens dirseğini silah olarak kullandı. Sağ dirseğini kaldırdı ve oyuncunun çenesinin yanına vurdu. Burada çok net bir kanıt var. VAR müdahalesi de olmalıydı.

Bülent Yıldırım: Dirsek ve yüz bölgesine yapılan müdahalelerde belli bir şiddetin altında olmadığı sürece şiddetli harekete girer ve kırmızı kart gerektirir. Sağ dirseğini omuz seviyenin üzerine çıkarıp rakibinin çenesine vuruyor. Bunun karşılığı kırmızı kart olmalıydı. VAR da müdahale etmeliydi.

Haberin Devamı

Deniz Çoban: Mertens'in yaptığı hareketin şiddetli hareket olduğu net. Top için mücadele yok. Top gittikten sonra sen bu hareketi yapıyorsun. Kuraldaki şiddetli hareketle ilgili bir bölümde şu ifade var: "Top için mücadele edilmeyen durumlarda. Rakip oyuncunun veya diğer herhangi bir kişinin kafasına veya yüzüne eliyle veya koluyla bilerek vuran bir oyuncu çok hafif veya göz ardı edilebilir olmadığı sürece şiddetli hareketten suçludur ve kırmızı kartla cezalandırılır." Herhalde tam olarak bu pozisyonu tarif ediyor. Net bir kırmızı kart var.

Galatasarayda Dries Mertens kırmızı kart görmeli miydi Eski hakemler değerlendirdi

"Abdülkerim Bardakcı'nın Balkovec'e yaptığı müdahale penaltı mı?"

Deniz Çoban: Kolay bırakıyor kendini, penaltı yok.

Bahattin Duran: Devam kararını doğru buluyorum. Çekmeyi hakem görseydi ve bunu değerlendirseydi ceza sahası dışından faul verir ve kırmızı kart gösterirdi. Bir çekme var ama çok kolay bırakıyor kendini.

Bülent Yıldırım: Penaltı da aldatma da olmaz. Bir temas var, etkisi soru işareti. Balkovec de bunu hissedip kendini yere atmış.

Galatasarayda Dries Mertens kırmızı kart görmeli miydi Eski hakemler değerlendirdi

"Barış Alper Yılmaz'ın 83. dakikada yerde kaldığı pozisyonda penaltı kararı çıkmalı mıydı?"

Haberin Devamı

Bahattin Duran: Alanyasporlu futbolcunun Barış Alper'e ayağıyla teması var. Bu sahada penaltı verilebilecek bir pozisyondu. VAR müdahalesinin olmamasını doğru buluyorum. Ama hakem vermeliydi.

Bülent Yıldırım: Net ve dikkatsiz bir hareket. Ben penaltı olduğunu düşünüyorum.

Deniz Çoban: Hakem buna penaltı kararını verse ofsayta bakılacaktı. Açık bir penaltı. Hakemin kendine iyi bir yer çizmesi gerekirdi. Oyuncunun ayağı kontrolsüz bir şekilde Galatasaraylı oyuncuya geliyor. Buna VAR da müdahale etmeliydi. Alanyalı oyuncu rakibinin ayağını savuruyor, o yüzden de saçma sapan kafa vuruyor.

Galatasarayda Dries Mertens kırmızı kart görmeli miydi Eski hakemler değerlendirdi

"Galatasaray'ın Sallai ile penaltı beklediği pozisyonda devam kararı doğru mu?"

Bahattin Duran: Sallai, hakemi aldatmaya yönelik hareket yaptı. Sarı kart gerekirdi"

Bülent Yıldırım: Hakemin yeri yanlış. Sallai rakibini aldatmaya yönelik hareket yapıyor.

Deniz Çoban: Hakemi aldatmaya yönelik hareket, penaltı yok.

Galatasarayda Dries Mertens kırmızı kart görmeli miydi Eski hakemler değerlendirdi

"Lopes'in Galatasaray yarı alanında Jakobs'a müdahalesi faul mü?"

Haberin Devamı

Bahattin Duran: Burada net bir faul var. Hakem faulü hiç çalmadı. İki defa temas edip faulü yaptıktan sonra topu önüne aldı. Gol olsa VAR karışmaz, bambaşka bir şey konuşulurdu.

Bülent Yıldırım: Futbolun beklediği karar net bir hücum faul. Gol olmaması hakem için şans olmuş.

Deniz Çoban: Muslera sarı kartı hak etti. Bu sarı karttan sonra arkasını dönüyor. Muslera orada alkışlasa görecek mi, görmeyecek. Bu top gol olsa VAR karışır mı, karışmaz.

Galatasarayda Dries Mertens kırmızı kart görmeli miydi Eski hakemler değerlendirdi